Julmarknader att gå på

KA och jag gillar att gå på julmarknader och här kommer ett axplock av några som finns i Stockholmsområdet i år (2013).

Sigtuna och i närheten finns Steninge Slott, dessa båda kommer vi att gå på och så Gamla Stan och Kungsträdgården. Schysst Jul är ju en bra grej så om vi hinner den helgen går vi på den också men den helgen är fullbokad med jobbet och Julgalan. Skansen kan vara något men det beror på väder, tid och möjlighet.

Gamla StanKungsträdgården, Skansen, Schysst JulHovstallet, Beckmans, Konstfack, Hågelbyparken, Zetas

Tack Karin och Carola för tips om Konstfack, Hågelbyparken och Zetas

 

Vet du om någon i Stockholmsområdet som inte är med här så kommentera gärna med länk så lägger jag till den.

Var rädda om varandra och se högtiden som ett tillfälle att visa dina nära och kära att dom är viktiga och finns där alltid.

 

TicTac, farligt goda med jordgubbssmak

Jag har varit Buzzador i många år men inte egentligen skrivit något om det. Vill du bli Buzzador kan du klicka på länken nedan Buzzador

Nu har jag fått prova TicTac Strawberry. Det är en väldigt liten godispastill som smakar gott och är behändig att ha med sig.

Som halstablett är det inget jag skulle ha den till, för mig är det som en liten god karamell. Jag föredrar mentol, eucalyptus eller liknande som halstabletter och som känns uppfriskande.

TicTac Strawberry ger mersmak och den tar slut alldeles för fort. KA´s kollegor gjorde slut på sina rätt snabbt under den korta stund dom hade konferens 😉

Logga någon? Kostnadsfritt

Do you need a logo? For free.

Reshared post from +Gustaf Jansson fd. Hansson

Jag tänkte testa en liten grej här på G+.
For English scroll down

Jag älskar att sitta och göra loggotyper/banners m.m. tycker det är kreativt och roligt! Jag har gjort lite ett par loggotyper till min blog samt lite andra..

Det jag tänkte var att om du behöver en logga eller banner till din blogg eller sida på nätet så kan jag göra en åt dig gratis. Det jag vill ha är lite cred för jobbet i form av ett tackinlägg och en länk till min G+ profil.

Så känner du någon eller är du själv intresserad så hör av dig till mig på Gustaf.h86@gmail.com.
Det är naturligtvis inte tvång på att använda slutresultatet om du inte blir nöjd med det

Tacksam för spridning 🙂

English

I will try one thing here on G+!
I love to make logotypes/ banners etc. I think it's creative and fun. I've made some logotypes for my blog handsome others.

What I thought of where that if you need a logotype or a banner for your blog or site on the web, I can makeep one for free. The only thing I want is some cred like a thank post and a link to my G+ profile.

So if you know one or if you are interested please contact me on gustaf.h86@gmail.com.
Of course you don't need to use the final result if you not satisfied with it.

Thanks for sharing 🙂

Google+: View post on Google+

Slår ett slag för en ny webbtidning om Gambia

Fatou har satt igång ett projekt hon länge gått och velat men inte initierat förrän nu. Nu så är webbtidningen TheGambia sjösatt och har varit publik sedan i fredags kväll.

TheGambias logga är riktigt läcker och den har Fatou också åstadkommit. Det tekniska har jag ställt till och alla redan publicerade artiklar har Fatou åstadkommit (en översättning har jag gjort). Kan vara intressant även för en icke gambiaresenärer, du kanske rent av blir sugen på att åka dit om du hänger med där.

Jag tycker Gambia verkar vara väldigt likt Ghana i många stycken men jag har ännu inte varit där så jag vet inte men en liten känsla av ”hemma” finns det för både kulturen, kläderna och maten 🙂

Skulle det finnas någon därute som gillar att skriva och då relaterat till Gambia så hör av er till Fatou och använd kontaktformuläret så hör hon av sig.

Bra tips, gå in och läs och sprid gärna

Bra tips, gå in och läs och sprid gärna

Unicef: Som ni läste förra veckan så skerv jag om Unicefs bloggkampanj som resulterade i 450 000 vaccin. Nu har SB valt att vara "bloggare för varenda unge". Vilket innebär att jag kommer få…

Två bra tips

Två bra tips och den första är för foton, verkar bra priser och enligt andra även nöjda kunder. Få över dina foton på canvas hos Bestcanvas note to self, vi funderar på att greja en stor bildvägg så vi får se efter Ghana.

Nästa tips är filkonvertering, hur många gånger har inte jag suttit där och svurit över att ingenting funkar och behöver kunna redigera/konvertera till ett format som jag kan hantera. Testa, det kostar inget, Online Convert

Testar Viaplay gratis en månad

och det enbart för att tv3 ströp serien Firman som baseras på en fortsättning av John Grishams bok med samma namn. KA och jag hade sett 10 avsnitt och ville självklart se den färdigt och en del reaktioner märktes hos tv3 av andra som ville se klart serien.

Nu har Viaplay en grej där du får prova deras utbud gratis 1 månad och eftersom hela säsong 1 av Firman finns där så skred jag till verket.

KA och jag satt i en del timmar i går kväll och såg färdigt serien, synd bara att dom inte textat klar dom sista avsnittet för KA hör inte bra och hade lite svårt att följa med i alla dialoger. Det var särskilt skönt att slippa reklamen så 1-timmes serien tog ca 41-42 minuter bara.

Det var dubbelt skoj för nu har vi kikat på datorn på tvn och det kändes lite annorlunda, häftig skärm och bra upplösning :). Vi måste bara greja en trådlös lösning så blir det betydligt smidigare nästa gång.

Vill du också kunna prova, gå till Viaplay och registrera dig, du måste uppge kreditkortsuppgifter men det är kostnadsfritt även om det vid registreringen ser ut som det kostar men när du fullföljer beställningen syns det att det är gratis under en månad. Det gäller bara varianter TV och TV+FILM och nej, jag får inte betalt för att skriva detta inlägg utan tror däremot att fler skulle vilja prova.

Att vara snäll

är något jag skämtat om många gånger och mest att det skulle stå på min gravsten: ”hon var iaf snäll”.

Jag har aldrig, som jag är medveten om, gjort något för egen vinning utan andra har alltid gått före mig och andra i det här fallet har varit min dotter, min mamma, mina syskon och min man samt alla andra nära och kära.

Insikten att snällhet inte betyder något och att ett genuint osjälvviskt agerande sällan är värt något i andras ögon är sorgligt och jag lär väl fortsätta vara nöt i andras ögon. Det sorgliga är att jag backar ifrån när jag inte förstår andras dumma (i mina ögon) agerande/beteende/val/ord/resonemang för när där inte finns viljan att se den andre spelar inga ord någon roll. Förr stred jag alltid och främst för andra, idag väljer jag bort strider och gällande mig själv vänder jag om och går därifrån.

Jag har kommit dit att räknas jag inte i sammanhang och värderas för mina goda egenskaper och accepteras trots mina dåliga tänker jag inte tvinga mig på någon oavsett om jag sitter där ensam. För den delen tränar jag redan på ensamhetsdelen och det går sådär men framåt 🙂

Åsa skrev om boken Konsten att vara snäll av Stefan Einhorn, den skall jag låna och kanske kan jag lära mig något och få verktyg åt mig. Här är Adlibris info om boken

Saknar du matidéer

Kika in på denna enkla men roliga sida. Har du problem med en liten svordom kanske du skall låta bli annars är sidan skojig och passar inte det ena kan du fortsätta med ett litet klick.

Jag hittade denna förra på Google+ som någon länkade till, kommer inte ihåg vem det var.

Preskriptionstid för sexuella övergrepp på barn

Fatou har startat upp en namninsamling angående just preskriptionstiden för sexuella övergrepp på barn. Många barn har inget minne, diffusa minnen eller andra blockeringar efter att ha varit utsatta för övergrepp och då särskilt sexuella sådana. Eftersom preskriptionstiden, i många fall som kommit i dagen, gått ut kan barnen inte få förövare dömda/ställda till svars för sina illgärningar. Barn kan också ha ett särskilt förhållande till sina förövare som under tiden relationen är varaktig inte törs berätta osv.

Hjälp utsatta barn med en liten men väl så viktig underskrift.

Tycker du att den skall bort kan du väl vara snäll och skriva under namninsamlingen och sprida länken vidare på Facebook, Twitter, Google+ eller var du nu håller hus på webben. Håller du inte hus på något särskilt ställe kanske du kan vara snäll och maila den till dina vänner du tror bryr sig om sakfrågan.