Det blev inga rör!

Det begrep vi redan innan i och för sig men fan vad less vi är. Tid för dusch i bastun är bokad till alldeles snart men KA sover ännu så jag måste nog väcka herrn strax. Det känns lite taskigt för han slut men vi har bara en möjlighet och det är bokad tid i bastun och den måste vi ta. På måndag påstås det att röris kommer av röris själv men det återstår också att se.
KA hade tagit ett extra pass på jobbet för att kunna vara helt ledig på fredag (han jobbar förmiddagspasset) men pga röris så fick han be att någon annan tog det passet för han tänker vara här när det grejas här hemma. Rören som måste till för tvättmaskinen blir enligt röris heller inga större problem, bara små, och vi kommer att få dessa genom väggen och inte runt (vilket skulle bli väldigt fult och också väldigt skrymmande precis där).
På torsdag skall vi iväg med jobbet till Nacka Strand och Julgalan närmare bestämt. Gissa vad, Paul Young ingår i artistuppbådet och det skall bli extra roligt. Känns väldigt roligt med denna begivenhet och partners är självklara vilket känns kanoon, det är skillnad på jobb och jobb. Särskilt roligt är detta av flera skäl men främst för att reseriet ner till södrare nejder med Danmark på schemat inte blir av i år, men nästa år så.
Åldersmässigt är mina arbetskamrater och jag jämngamla så alla har vi ungefär likartade minnesreferenser av både artister, händelser och hur det var då, ni vet då när man var ung, grön och helt enkelt världsbäst.Många skratt blir det och bara det är så mentalt befriande. Intensivt och helt slut är jag men nu har jag börjat känna att jag åtminstone har full koll, ja nästan full koll 🙂
Nej, dags att packa ihop för duschen. KA är vaken nu och sitter här och undrar var han befinner sig någonstans. Några minuter till och sedan är även han i talande form och redo för dusch.

Här varde det ljus!

Det tog bara en månad innan det hände men nu har det hänt. Det varde även färdigt i badrummet så att det går att återställa rören = rinnande vatten och spolbar toa. Stoffe och KA gjorde det sista i går i badrummet, det sista som tog från 9 på morgonen till cirkus 23 på kvällen/natten.
Om röris dyker upp så kan vi duscha hemma i helgen, redan ikväll vill säga. En dundermiss upptäckte vi i går, hål för rören till andra delen i badrummet finns liksom inte och hur fasen det glömdes bort är enkelt, byggfirman gjorde inga hål när väggarna monterades och vi hade inte en tanke på det förrän 23:30 när tanken på att äntligen få tvättmaskinen inkopplad. Oavsett vad så måste det till hål i väggen för rören så att vi kan få rör dit dom skall vara och även var innan. Vi får se vems huvudvärk det blir och vad resultatet blir. Det går att göra hål bara det silikonas runt om enligt reglerna och att montera in ett runt rör så att det går att dra vattenrören igenom borde inte heller vara några problem – tror vi. Annars får vi se hur det blir.
I sak är det endast vårt slit kvar efter i dag, om nu röris dyker upp som bestämts i går vill säga. Jag ser framemot att få duscha hemma igen och att få spola på toaletten och att äntligen efter nästan 6 månaders kaos få ordning här hemma.
Jo, sköldis är sedan länge inboade i deras akvarium, precis det står inte badkar, det står akvarium. Ett stor sådant med en egen landdel även om den inte är helt klar ännu. Dygnets timmar räcker liksom inte till för allt vi skall få ihop. Ännu hänger varken gardiner eller annat trevligt i köksfönstren men det kommer det också. Vi börjar skönja att vi har ett hem igen även om många timmar återstår innan allt är där vi tänkt att det skall vara.
Status så långt och kanske, kanske får jag åter lite lust att skriva för det har jag inte haft på ganska länge. Jag tycker mycket men ord på pränt är en bristvara.

Fort gick det, igen!

Inte en peng fanns på kontot i fredags och det trodde vi inte riktigt på heller. Lite surt men samtidigt tur för spispaketet vi skulle köpa som ersättning för det sönderrostade gick inte att sätta handpenning (som vi "rånat" omgivningen på). När vi sedan kom hem från OnOff fanns det med och till ett ännu lägre pris så vi var inte besvikna särskilt länge.

Sidan är egentligen bara ett test så inget av dom vanliga funktionerna jag haft på MT version 2,6 finns med och det kommer att dröja innan jag fått både layout och färger (gillar dessa faktiskt) som jag funderat på. Tills vidare finns gamla sidan kvar med både länkar hit och dit. Den sidan hittar du här

Nya MT 3.2 har massor med braiga saker, synd bara att den måste köpas men tur att dom hade erbjudande med 30$´s rabatt. Vi köpte programmet för ett tag sedan men ingen tid att ens orka försöka installera den. Jag har inte installerat den nya över utan gjort en egen installation för att slippa så mycket strul som möjligt.

HSB´s del har inte hänt något med, ingen kom och fixade röret eller undersökte den faktiskt blöta tröskeln som varit lika blöt hela tiden utan att det intresserade HSB´s besiktningsman innan. Röret som skulle bli helt är inte det heller och högskåpen står där dom står, det är byggarens problem och inte en skråma skall det bli.

Jag har ff en stor hög med tvätt att ta reda på så att jag slipper halka och slå mig halvt ihjäl så till en annan gång, vid annat tillfälle.

Lim i håret och tapet på väggen

är inte riktigt hela sanningen men ganska nära. Jag har inget i hårt vad jag vet även om det stänkte som bara den. Detta klister skulle på väggen och sedan tapeten på. Hallen blev inget med alls och bara halva köket fick tapeter men vi är väldigt nöjda med dagen ändå.
Köket köpte vi färdigt så nu finns allt vad vi vet och plånboken är bra tom, den ekar som bara den om sanningen skall fram. Får se om det hinner bli nudlar eller om försäkringsbolaget är snabba från den 10:e oktober, jag tror ´et när jag ser ét är ett bra dialektalt utrryck i detta sammanhang. Vi fick allt hemkört för bara 495:- vilket var värt vartenda öre för i det ingick också inbärningshjälpen (genom fönstrena blev det, bäst så) och det vägde en hel del med två IKEA vagnar fulla (ordentligt packade så dom var mer än fulla)
Nu skall vi äta middag och sedan blir det sängen för tröttmössorna Jonsson och Wesenlund.
P.S. Mannefredde tänkte både bada i väggfärgen och sedan tyckte han att limmet verkade trevligt men turligt nog bidde det varken det ena eller det andra. D.S.

Jubel hos Göken!

Mannfreds favorithörna är klar i hallen, precis vid ytterdörren. Vi köpte det simpla men faktiskt, i våra ögon, geniala antihalkmattan som IKEA har till lådor bland annat. En sådan genomskinlig plastrulle och så självhäftande kardborreband och nu är Mannefreddes lilla sitthörna i hallen klar och den nymålade väggen är skyddad och skyddet är enkelt att ta bort och tvätta rent. Mattan är mjuk och också enkel att böja in så att den passar i hörnet och samtidigt skyddar den bättre än bra.
Lyckan för herrn i fråga var vad man kan säga total och han var full av eufori av att äntligen är något sig lite likt.
Köksväggarna är spacklade och strax skall där slipas och så en snabb grundmålning av doftfri färg, icke farlig alltså, sedan snabbt till Coop Forum och så IKEA för det sista i köksväg (vad vi vet) och så hem för att hinna få upp tapeterna (för dessa krävdes det målning först innan limning direkt på det målade) och sedan en runda i bastun, rättare sagt duschen innan vi båda stupar i säng.
Hallmöblerna skall upp under dagen också, planerna är så iaf och om vi hinner eller tiden räcker till får vi se för tidigt i säng skall jag iaf och jag misstänker att herrn (nu nyvaken) också vill i säng tidigt.
Särskilt mycket matlagning har det inte blivit, varken tiden eller orken har funnits och jag längtar så tills dess att båda finns. Jodå, tiden kommer åter att finnas så snart allt detta är över och vi får en mer normalt fungerande vardag här hemma och det är bra länge sedan som det känns.
Solen skiner ute och det är en vacker höstdag, inte kallt och inte för blåsigt. Åter till väsentligheterna.
Jo, jag fick ingen sovmorgon denna dag heller, vaknade 06:05 och var så trött så jag försökte somna om men gav upp efter en liten stund men nu känns det som att jag kan somna men nu fungerar det inte. Nu, klockan är 08:55

Fredagens sprack

för vår kontaktperson hos försäkringsbolaget hade dragit på kurs utan att kontakta oss som lovats så att detta kan bli klart någon gång.
Oavsett vad så har jag fått min första lön och uppskovet gör att vi kan fortsätta trots inget definitivt beslut. Vi har fått beslut på badrummet men ingen ersättning ännu. Uppgivna är milt beskrivet men samtidigt så har vi högsta egna farten för att annars kan vi lika gärna ge upp och det är vi varken kända för eller vana vid att göra. Kör så det ryker tills det inte går längre. Lite insikter har vi om att vi antagligen däckar när detta är klart men det är en bit kvar tills dess.
P.S. Hur kul är det att vakna strax efter 6 en sovmorgon utan att kunna somna om för tankarna om hur, vart och vadå surrar stressat. D.S.

Sista dagen i september

och inte ett dugg mer har hänt vad gäller vattenskadan och dess konsekvenser. Nu har vi fått ganska nog både KA och jag och för att inte tala om våra familjemedlemmar som bara hänger i luften hela tiden. Det är ganska akut för det börjar dessutom bli för kallt ute för sköldisarna och ingen aning hur vi skall lösa den situationen heller eftersom hemmet inte går att nyttja och ingen plats finns att husera dom inomhus. Hade det fungerat det som borde ha fungerat hade där funnits ett badrum vid det här laget och då hade sköldisproblemet inte varit.
Dags att ställa parterna till svars men det är lättare sagt än gjort när dom inte nås per telefon på hela dagar trots många och enträgna försök.
Helgen går åt till flyttassist till sonen samt till köket och däremellan skall ett besök göras hos våra räddare på kattfronten. Tiden är bara för kort både här hemma, på jobbet och på alla andra sätt och vis. Fredag är det också!

Tiden räcker inte till

och hela helgen gick åt till att försöka få någon form på eländet. En hel del skåp står uppe och då kan vi pö om pö tömma kartonger och flytta in i skåpen. Det tar sig men sakta och visst Rom byggdes inte heller på en dag.
Försäkringsbolagen är ännu inte ense och vi står där mitt i röran men skit på dom, vi måste jobba framåt. Kanske får vi besked under dagen. Tur att det åtminstone är uppskov så kan dessa tas som buffert för annars vore det katastrofalt för oss som vi ser det. Katastrofer kan det kännas som både utan orkaner och tsunamis även om allt är relativt och i förhållande till vardagen.
En ungerfärlig tidsaspekt fick vi och det lutar åt att inget är klart förrän slutet på månaden som kommer, oktober, särskilt inte eftersom vi är beroende av att leden från HSB sköter sig och det gör varken den eller den andra. 4 veckor till med lite marginal så är det slutet på oktober, fy fan tänker jag och att det faktiskt är kallt ute då och den korta vägen från duschen är ändå lång vid kyla.
Undra när vi tappar fokus, om vi ens gör det, kanske rasar vi bara samman i varsinn hög när det är klart här hemma.
Ha en bra vecka och för den som väntar på mail eller annat, vad vet inte jag, det kommer när orken och tiden finns att sitta i lugn och ro framför datorn och inte som nu hasta fram och åter.

Kokt ägg

är bara så gott fast lite mindre hårt hade varit godare!
I morgon blir det mera måla, lådmontering, skåpdito, kanske en runda till IKEA för mer delar av köket, tapeter till köket skall köpas, klinker läggas i hallen.
Godnatt.

IKEA here we come

Nu skiter vi på försäkringsbolag och strul och åker och beställer vårt kök ändå så får vi sedan se vad som händer. Vi kollade upp och man betalar ingenting förrän vid leveransen och kanske har bolagen bråkat färdigt tills dess eller så får vi råna banken.
Skall man ha någonting gjort får man göra det själv är en gammal sanning som gäller i de flesta lägena här i livet så det gör vi nu istället för att sakta förgås i ingentings händelser.