Att bli stoppad i en poliskontroll

när man glömt körkortet är väl inte roligt men för mig blev det roligt och för poliserna också. Jag slängde mig i bilen i tisdags kväll för att hämta KA som jobbade över till klockan 20:00. Fick med mig bilnycklarna, Mannfred och min mobil och så åkte i tofflorna (det var lite brådis så jag tänkte inte). Halvvägs till KA´s jobb blinkade en personbil åt mig riktigt ordentligt men jag tänkte inte på att det kunde vara kontrollvarning (förr var det alltid det men det är sällan sådant fungerar i Stockholmstrafiken). Nedanför backkrönet stod det poliser på båda sidor om vägen. Jag blev invinkad och stressad, tänkte på KA som väntade på mig, särskilt eftersom han hade väldigt ont i munnen.
Jag fick blåsa och när polisen ville ha mitt körkort fick jag spader för det hade jag i väskan hemma. Jag började rabbla personnummer hit och dit och namn och allt och skämdes som en hund. Den ena polismannen tog mina uppgifter, KA´s uppgifter och min systers uppgifter och gick för att kolla upp det i datorn. En av poliserna som stod på andra sidan kom och kikade på Mannfred som satt där på ratten. En tredje polis fick fram kameran för att fota. Jag fick åka och blev godkänd trots körkortsmissen och lovade att vi skulle stanna där när jag kom tillbaks för att ta kort med KA´s P800 (blir faktiskt bra foton med den telefonen).
Vi stannade där på returen och gjorde polisen glad och andra som stod där. Lite roligt var det faktiskt och kanske duger Mannfred som legitimation nästa gång, man kan aldrig veta. Fotona är mailade och förhoppningsvis blev polisen nöjd.
KA´s tand
ställde till det ordentligt för honom och i går morse såg han för djävlig ut. Natten var inte särskilt sömnvänlig heller för honom för värken var illa. Han kom iväg till tandläkaren som insåg att det var mycket var där och efter att det blev uppskuret kring tanden bara vällde det ut var och KA fick ett plaströr istoppat.
Nu ser KA nästan normal ut i kinden och han har fått sova så kanske är det över nu för denna gång. Återbesök till tandis i morgon. Hittills har det onda kostat över 900:- Att betala för något som gör ont är inte rättvist alltså.
Så gott som totalt strömavbrott
i Västerort gör det svårt att åka kommunalt idag. Jag får skjuts till jobbet.
Ha en bra dag och måtte du ha bättre väder än vi. Mulet hela veckan, tur ändå eftersom jag jobbar men lite sol skulle inte skada.
Adios!

Bookmark the permalink.

Comments are closed.