Stor sorg är jag inte ensam om idag

Till råga på allt annat var denna dag redan en sorgens högtid pga World Trade Center katastrofen och nu detta som ännu en blytyngd. Vad händer i vår värld när det är så enkelt att skada andra, att ta ifrån två små barn deras mamma, att ta ifrån en äkta make hans fru? Hur kan detta få ske igen, igen och igen?!!!
Anna Lindh var en känd person, kanske var det hennes yrke som kostade henne livet, kanske fanns det andra skäl. Oavsett orsakerna så finns hon inte längre med bland oss.
Kvällen var tung, natten orolig och egentligen trodde jag inte hon skulle klara det och jag önskar så att jag hade fel. Nyheterna är egentligen det enda som gäller för mig idag, det och Radio Stockholms radiosändningar.
Allt Anna Lindh stod var gjorde förlusten kanske vida känd men det som är viktigt för mig är att människor blir knivhuggna, nerslagna, mördade osv varje dag och där är det väl så att alla dom är Anna Lindh, precis som Fadimes död för några år sedan. Må nu förövaren åka fast fort så vi inte får en ny Olof Palme historia.
En sorgens dag och våra egna problem är bagateller, vi lever, vi lever.

Bookmark the permalink.

0 Comments

  1. Pingback: 10 år sedan mordet på Fadime Sahindahl | Carina´s Tankar – Tankeboken

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.