Ingen 24

bidde det visst och det borde jag ha tänkt på men besviken blev jag ändå ju ;). Hade tänkt äta en skinksmörgås och dricka lite te i lugn och ro framför tv´n tillsammans med goe herr sjukling (han är bättre idag men det är nog bara viljan).
Skinkan är klar och nu står frökens skinka i ugnen men den har en dryg timme kvar att bakas så jag kan ju passa på att skriva här när jag ändå slöar lite. KA sysslar med något spel från Expressen som inte kräver så mycket cellverksamhet just nu.
Jag bakade det jag tänkte, nästan, och så kokade jag knäck också. Knäcken blev faktiskt lyckad och kakorna blev lite sådär men dom är goda. Kokoskakor, syltsnittar och korintkakor hanns med men inga julstjärnor med plommon i som jag älskar, vi glömde köpa plommon när vi shoppade i går. Tessan utbrast men mamma har du blivit min kakmamma igen. Jag har aldrig bakat så här till vardags men till jul gjorde jag så förr i tiden (det känns som en evighet nästan).
Förr i tiden låter ganska korkat men det före firmans tid fast det är en sanning med modification för dom första åren gjorde jag allt som vanligt men sedan varken hann vi med eller orkade med för det var mycket då.
Ett år bokade vi in oss på Scandic Hotell med clubpris (495:- per dubbelrum med frukost) och var bara hemma och lämnade gökarna samt hämtade kläder och övernattningssaker och sedan in till stan och bodde på hotell i 3 nätter. Det var skönt och vi gjorde absolut ingenting mer än gav oss själva ro åt själen och åt frukost (kors i taket) och uselt julbord på hotellet.
Julkort
lyckades vi inte med alls. Vi hade planerat att göra ett urgulligt med Mannfred som centrumfigur med en äkta tomteluva (det är hans på riktigt och sydd av Lena) på huvudet men han gillade inte den idéen nämnvärt fast snart kanske, det har gått bättre och bättre för varje gång vi försökt. Vi gör en variant av nyårskort istället. Som vanliga år har vi inte skickat ett enda kort men vi har fått några och dom tackar vi och bockar för, papperkort är roliga att få.
Det finns ju också en del som inte har gästböcker (Tiina och Kalle bl.a) att klottra i så jag gör som så att jag önskar alla, både kända och okända, en
God Jul och ett Gott Slut på 2004 och ett ännu bättre 2005
Mitt i allt överflöd så hoppas jag att en tanke eller två går till dom som inget har eller som behöver hjälp. Tänk på att om du hör något som kan vara våld i hemmet agera direkt så att oskyldiga slipper betala. Med agera menar jag att man kan ringa polisen och om så önskas förbli helt anonym.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.