Den ”årliga” undersökningen var snabbt avklarad!

Jag är ”frisk” åtminstone så långt. Lungorna hade inga konstigheter, jag har bra blodtryck och läkaren trodde inte jag rökte. Det måste ju vara bra, om inte så gällande min asthma. Läkaren blev snopen när jag sa att jag rökte och ganska mycket också. Jag berättade hur jag medicinerade när jag behövde göra så och han skrattade men sa att jag höll det stånget och hade bra kontroll på hur jag skulle hjälpa mig själv när jag fick mer ordentliga besvär. Jag fick nya recept och en möjlighet den dagen det liksom känns rätt att även få medicin, samma som Jontas åt mot snusandet. Det är ingen mening med medicin förrän jag är helt motiverad vilket jag absolut inte är någonstans men den dagen så nappar jag på erbjudandet. Jag tror själv att den dagen kommer när saker och ting lagt sig med fröken och alla eventuella konsekvenser av både det ena och det andra därikring.
När jag hämtade ut receptet frågade receptarien (?) om jag var van vid medicinen och informerade även om att det finns ny kombimedicin och det vet jag redan men eftersom jag inte behöver kortison mer än under vissa perioder finns det ingen anledning att ta kombipreparat. Hon såg så frågande ut men jag sa att det finns ingen som helst anledning att ta kortison när jag inte har mer besvär utan när jag behöver kortisonet så tar jag det men bara under väldigt korta perioder. Det är knappt folk tror jag pratar sanning, särskilt inte eftersom jag fick asthma som vuxen, inte tål pälsdjur – har egna dito, inte tål en massa saker men lever bra ändå utan att hela tiden måsta ta alla mina allergi- och asthmamediciner. Man kan förebygga, man kan dämpa och man kan hjälpa till. Jag vet, jag kanske har enorm tur eller vad det nu är men envis som sjutton är jag för en sak är egentligen värre än röklningen gällandemin asthma och det är katter. Jag tål inte katter men våra egna tål jag hur bra som helst.
Under vissa perioder får jag frysa in täcken och kuddar, ta kortisonpreparaten, ta depot(dygnsverkande)tabletter två gånger per dygn (allergitabletter), extra vidgande och även acetylcystein varje dag. Sedan trappar jag ner detta själv och så behövs det inte mer tills nästa gång. Ibland händer det flera gånger per år och ibland mer sällan. Eftersom jag har både asthma, asthmaallergi och allergi så kan det bli lite knepigt i perioder. Jag vet också vad jag inte får/ inte borde utsätta mig för om jag vill slippa en reaktion och när jag ändå väljer att göra vissa saker så förebygger jag innan.
I går hann jag med
en fikastund hos Nina och det var både gott och roligt men tiden smet alldeles för fort och det var knappt jag hann till läkaren i tid men jag var där klockan 15 så det gick bra. Det måste vi göra om. Kanske kan vi farta upp varandra lite också vilket inte skadar mig på något vis, snarare tvärtom. En tävling med mottot, snabbast klar eller något sådant kanske 🙂
Jag märker hur illa jag skriver
mer och mer. Bokstäverna är med men hamnar på fel plats alldeles för ofta och det stör mig väldigt och är ganska irriterande för jag märker det oftast efteråt och inte innan jag skrivit vad det nu är. Det är allt från gästböcker, min egna texter till kommentarer. Tro om signalen till fingrarna inte följer med utan blandar ihop det hela. Bara jag som spånar oväsentligheter, kanske altzheimer light eller något ditåt. Det spärrar lite detta med spontana gensvar och egna skrivanden.
Ursäkta att mitt test hamnat som uppdaterat men jag provar mig fram i W.bloggar och trodde inte att det visades när jag valde att bara spara ett inlägg. Trodde att Post & Publish krävdes för att synas. Jag försökte få upp en bild men den lägger sig fel så jag skiner i det för nu.

Bookmark the permalink.

0 Comments

 1. Tack Jerry!
  Jag visste inte att när man bara valde post i w.bloggar att det skulle pinga någonstans. Ja, man lär sig nya saker varje dag tydligen.
  Redan söndag och helgen är snart över. Själv har jag matlagning på tapeten hela dagen. Skall göra iordning mat för åtminstone hela veckan så att det är lätt att ta med sig till jobbet.
  Missade faktiskt tv´n iddes inte men jag lyssnade på bidragen via SVT´s sida. Det har tappat sin tjusning för mig och KA hade inte ens en aning om att det var ikväll.
  Kram från oss båda

 2. Medans du testar vidare så passar jag på att önska dig och KA en fin och lugn helg! Det är schlagerhelg!! (;-)
  *kram till er båda*

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.