Att leva fattigt!

Vi skall ju inte klaga tänker jag när jag läser denna artikel i dagens Expressen. Precis som vi har Kerstin husdjur och det som är över skall räcka till alla övriga livsnödvändiga kostnader såsom mat, läkarvård och i yttersta nödfall ett klädesplagg eller två. Kerstin är grundare av Föreningen Fattiga Riddare och lever på 900:- per månad till just det livsnödvändiga som mat och det skall även räcka till hennes livskamrat Svea som inte tas hänsyn för i normen.

KA och jag har 100:- mer var i normala fall, dvs varje månad en summa på ca 2000:- men nu har vi lite mer eftersom vi gjorde det där extra jobbet men tyvärr så händer det ju saker dårå som pengen måste gå till. KA´s syn är väldigt försämrad och hans glös kostar en del, progressiva sådan och jag ser inte så bra när jag läser så där rök en stor del och så rasade kaklet i vårt badrum igår och det är fuktskadat så det är inte bara att sätta upp det igen utan mer krävs. Tur i oturen att vi fick en peng men nog fasen försvann den fort 🙁 Vi som hade tänkt ha en lite jämnare utfyllnad under en del månader så att vi fick oss lite andrum men visst, life is life.

Råd om att jobba svart har vi fått båda två (jag fick tom rådet av min kursledare) och tanken har nog slagit oss både en och två gånger men det känns inte riktigt rätt på något vis även om detta inte heller känns rätt. Visst vore väl drömmen att ha lite mer i plånboken men samtidigt vill jag ju ha lite pension också vilket jag får om jag jobbar vitt. Finge jag ett extrajobb så visst tackade jag kanske inte nej men främst ett vanligt jobb med riktig lön och om tiden räcker till och orken likaså lite grädde på moset 🙂

Det viktigaste av allt är ändå att vi har hälsan och att vi har vårt hem, resten är petitesser faktiskt och helt ärligt. Vi har det bra ändå och tur för det mesta men lite otur ibland också.

Bookmark the permalink.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.