Guds bud

Dom 15:14 När han kom fram till Lechi, där filisteerna kom emot honom under höga rop, föll Herrens ande över honom. Repen om hans armar blev nu som svedda lintrådar, och bojorna gled av hans händer. 15 Han fick fatt på en färsk åsnekäke, och med den i handen slog han ihjäl tusen man. 16 Simson sade: ”Med åsnekäken slog jag en hop, ja två, med åsnekäken slog jag tusen man.” J-a filistéer, stryk skall dom ha!

Dr. Laura Schlessingen är en känd radiopratare i USA som ger tips & råd till personer som ringer in till hennes otroligt populära kristna talkshow som sänds i national radio. För ett par veckor sedan svarade hon en av de som ringde in med en hänvisning till 3:e Mosebok 18:22, att homosexualitet är en vederstyggelse som inte under några omständigheter bör accepteras, inte ens på tankenivån. Det framgår ju ordagrant just i Moseboken.

Här är en översättning av ett öppet brev till Dr. Schlessingen skrivet av en amerikansk medborgare vars namn är okänt:

Kära Dr. Laura, Tack för att du gör så mycket för att lära upp folk vad gäller Guds bud. Jag har själv lärt mycket av dig och försöker dela med mig av dessa kunskaper till så många jag kan. Om någon till exempel försvarar homosexualitet så påminner jag dem bara efter ditt exempel om 3:e Mosebok 18:22 där det klart och tydligt står att homosexualitet är en vederstyggelse så är den saken färdigdiskuterad.

Jag har läst mer av just Moseboken och behöver några råd kring hur jag skall följa några andra av Guds bud:

Varje gång jag bränner en oxe som offer vet jag att detta ger en doft som behagar Herren (3:e Mosebok 1:9). Problemet är att grannarna klagar och har gått vidare till värden.

Jag önskar sälja min dotter som slav (2:a Mosebok 21:7). Med dagens prisnivå, vad anser du vara ett skäligt pris?

I 3:e Mosebok 24:44 står det klart och tydligt att jag får äga både manliga och kvinnliga slavar så länge de är köpta från ett grannland. En vän till mig hävdar att detta bara gäller mexikanare och inte kanadensare. Här behöver jag hjälp. Får jag äga kanadensare?

Jag har en granne som trots mina varningar insisterar på att han skall arbeta på helgerna. 2:a Mosebok 35:2 är helt på det klara med att han måste dräpas. Är jag moraliskt ansvarig för att göra detta själv?

En av mina vänner menar att även om det är en vederstyggelse att äta skaldjur (3:e Mosebok 11:10), så är homosexualitet värre. Jag håller inte med. Vem av oss har rätt?

I 3:e Mosebok 21:20 står det i klartext att jag inte får närma mig Guds altare om jag ser dåligt. Jag måste erkänna att jag lider av viss närsynthet och använder glasögon. Måste synen vara helt perfekt eller kan vi acceptera ett viss svängrum i denna fråga?

De flesta av mina bekanta går till frisören. De klipper håret på sidorna och nästan alla mina manliga bekanta även rakar sitt skägg. Detta är tydligen en synd enligt 3:e Mosebok 19:27. Hur bör de straffas?

Jag har läst i 3:e Mosebok 11:7-8 att jag inte skall röra vid några rester av en död gris eftersom det gör mig oren. Kan jag fortsätta spela handboll om jag använder handskar?

Min morbror har en gård. Han syndar mot 3:e Mosebok 19:19 eftersom han planterar olika grödor på samma jord. Hans fru är inte mycket bättre eftersom hon går klädd i kläder som är gjorda av mer än ett tygmateriel(vanligen en blandning av bomull och polyester). Han har också den fula ovanan att svära mycket. Är det verkligen helt nödvändigt att vi samlar HELA byn bara för att stena dem (3:e Mosebok 24:10)? Skulle det inte vara lika lätt att bränna dem till döds på ett familjebål som vi gör med folk som ligger med sina släktingar (3:e Mosebok 20:14)?

Jag vet att du gått på djupet med denna andra lyssnares problemställningar av denna typ, så jag är övertygad om att du kan hjälpa mig.

Tack för att du ständigt påminner oss om att Guds ord är evigt och oföränderligt!

Vänliga hälsningar från en trofast lärjunge och tillbedjande beundrare.

(Gammal skåpmat men kanske ändå visar det med lite humor hur illa saker kan bli när tolkningen är fri eller om den följs slaviskt)

Bookmark the permalink.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.