Humor på norska

Först måste jag skriva att jag hittade detta när jag letade efter ett företag i Norge och så råkade jag hamna på sidan Underholdning.no Jag har frågat om jag fick "stjäla" men inte fått svar och det verkar som att sidan gått i träda. Har någon något emot det så får någon säga till. Bara för sakens skull så är jag inte duktig på att skriva norska, jag har bara gått i åttan i norsk skola, men läsa och prata är inga som helst problem.

För den som inte kan norska kanske det inte är särskilt roligt men både Tessan, KA och jag garvade som bara den och KA är svensk men drillad av mig.

"Tvilsomme bedrifter og produkter

                     

Hvem i huleste er det som frivillig vasker tallerkener, glass og bestikk med et uidentifiserbart middel kalt Euro-Tiss? Vi bare spør av ren nysgjerrighet. Selv semi-anonyme alkoholikere med stinkende joggesko av merket Alkis må forstå at det ikke er å foretrekke. Vi er derimot litt mer usikre på oppvaskmiddel-preferansene til leserne av den islandske avisa Sosialurin. Men nok om oppvask. Golfsesongen er her, og Underholdning.no vil komme med en anbefaling av et golfhotell der i alle fall de fleste av våre mannlige lesere vil trives: Grand Hotel Pupp i Carlsbad i Tsjekkia er stedet! Imidlertid er det lite som tyder på at elever og lærere ved danske Bøgballe Friskole er i målgruppen til Grand Pupp. Muligens vil de sette større pris på en ekskursjon til Kuk Electronics hovedkvarter i sveitsiske Appenzell? Ikke vet vi…"


Tiss=kiss
Pupp=tutte (bröst)

Vem sjutton är det som frivilligt diskar tallrikar, glas och bestick med ett oidentifierbart medel som kallas Euro-Tiss? Vi bara frågar av ren nyfikenhet. Även semianonyma alkoholister med stinkande gympaskor av märket Alkis måste förstå att de inte är att föredra. Vi är däremot lite mer osäkra på om diskmedelspreferenserna till läsarna av den isländska tidningen Sosialurin. Nog om disk.

Golfsäsongen är här och Underholdning.no vill komma med en rekommendation av ett golfhotell där åtminstone de flesta av deras manliga läsare vill trivas: Grand Hotel Pupp i Carlsbad i Tjeckien är platsen! Det är lite som tyder på att elever och lärare vid den danske Bögballe Friskola är rätt målgrupp för Grand Pupp. Möjligen vill dom uppskatta en utflykt till Kuk Electronics i schweiziska Appenzell? Inte vet vi…"

Bookmark the permalink.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.