Installation och testning av MT4

har gjort att jag skrivit men inte gjort mina skriverier published. Jag har väl inte glömt riktigt men eftersom jag samtidigt har jobbat med MT4 installationen och försök att få hela Gökboet kompis med nya mallarna osv så ville jag få till det först men nu har tiden gått så jag har gjort det jag skrivit published och MT4 installation får ligga kvar i lönndom ett tag till. Har annat att göra än att sitta vid datorn och häcka hela tiden. Det var ju det där med garderober, garderober, förråd och extrarummet.

MT4 är häftigt och en hel vetenskap om man jämför med MT3.35. Jag har lagt upp en testsida med hela min tankebok (den ligger bakom lösen för jag vill inte ha hela testdelen indexerad och sedan få hundrafjorton 404 meddelanden när testet är slut) och vill någon kika så varsågod Användarnamn är test och lösen samma sak. Obs testa gärna men tänk på att alla kommentarer osv försvinner sedan men jag får dom via mail. Layouten är en standardvarianten för MT4. Det bästa av allt är att permalänkar och annat är samma så jag slipper den hemska Goggledansens eviga felmess efter att jag konverterat till MT4. Jag ställde in det med lätthet så att det använder samma inställningar som jag redan har.

Det är bättre att testa en demo med inloggning och allt. Alla funktioner kan testas här med sista betaversionen beta7.  Demosidan uppdateras vartefter så gå till huvudsidan för senaste nytt.

Podcast har kommit som funktion tillsammans med en uppsjö av spännande saker. Den finns att ladda ner för den som vill testa och samtidigt förbereda sig på när första skarpa versionen kommer (planerat till ca 7 augusti). Det har varit 7 betaversioner och alla har jag labbat med vartefter dom kommit. Enkelt att använda bara man kommer vad skillnaderna är. Vid en uppgradering så får man behålla alla mallar mm så inget av det måste ändras men för att kunna använda dom nya funktionerna måste man anpassa mallarna med nya funktioner. Jo, att ladda upp allt i från foton till filer är hur enkelt som helst att hantera och hålla ordning på med nya versionen.

Det enda jag fick göra på testsidan var att ta bort dom plugins som inte längre funkar (det syns tydligt när jag uppdaterade på pluginssidan) men det var lätt med både radangivelser mm i mallarna och väl markerat vilka plugins som inte var kompis med senaste betan. Det finns en wiki med väsentligheter och så en lista med plugins och om dom funkar eller ej.

Kommentarerna ger ibland felmeddelanden men dom kommer till rätt plats trots allt. Jo, inbyggd captcha förutsatt att Image Magick finns att tillgå på servern. Det tog inte ens mig 5 minuter att uppdatera/nyinstallera (har gjort båda varianterna.)

Bara 1 sak, backa up din databas först annars kan du står där med rumpan bar och allt fel för fel kan man göra även om det var den lättaste MT jag någonsin installerat.

Bookmark the permalink.

0 Comments

  1. Pingback: Arkiverat och glömt | Carina´s tankar – Tankeboken

  2. Kalle: Det hände lite olyckligt som inte var meningen men olyckan var inte större än att jag fick fixa lite mer än jag tänkt. Det kan bli lattjo när man använder två databaser 🙂

  3. Här har det hänt grejor minsann! Kände inte riktigt igen mig 😉

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.