Söndag 15 mars med grattis men utan bebisar

och klockan är bara 09:30. Gökarna är uppe och i full gång och det tjattras i holken som bara den. Inga äggbebisar så långt ögat kan nå men väl som det verkar en omgång till vad gäller Mannfreds ätvanor och läten. I dag är det 30:e dagen sedan första ägget lades och alla 3 ägg är okläckta vilket vi också tror är så för denna gång, alltså obefruktade.

Ledsen Sandra men det bidde inga äggbebisar på din födelsedag men vi önskar dig ett stort GRATTIS på din dag. Gökdagen är ju inte över ännu men jag tror inte det blir några små caiquar.

Jag vet inte riktigt hur vi skall ställa oss vad gäller Kurt och Mannfreds bointresse och vilja att göra bebisar, kanske plocka bort holken någon vecka eller så inte. Vi får se, måste höra med kunnigare än vad vi är för att få råd. Det kan aldrig vara bra att bli med ägg så tät, Mannfred måste ju bli urkalkad som jag ser det.

Det märks iaf att Mannfred tycker det är drygt att ruva, i går hade hon lite badlust men flög snabbt tillbaka i holken efter att ha slängt sig runt en stund i blommorna i köket. Vi var inte snabba nog att hänga med så blöt blev hon inte. Kanske kommer det under dagen i dag istället.

Bookmark the permalink.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.