Take me back to Africa

Ja, snart på  väg, bara 1 dryg månad kvar.

Visumhandlingar i fyllda och dom skall postas på måndag, rekas till Danmark. Vaccinationer har påbörjats och deposition för vår tour har betalats. Touren kommer att avslutas på det som tidigare var Tema Halcrow Beachclub men som numera heter AveMaria och där vi som kommer att återse varandra har många roliga minnen ifrån. Kanske blir det dans runt poolen och dansen i fråga blir då The Bump 😉

Hem till Afrika är stort och betyder så oerhört mycket för mig, det är där jag formades i grunden. Det är egentligen den enda platsen jag passar in i ett sammanhang. Att passa in i sammanhang och tillhöra en gemenskap är oerhört viktigt och en grund för alla relationer. Jag skrev om det tidigare i att vara snäll

För den som inte har Spotify finns YouTube videon nedanför 😉

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=JaozOjFzWOg]
Bookmark the permalink.

3 Comments

 1. Pingback: Arkiverat och glömt | Carina´s tankar – Tankeboken

 2. Neeeej, min jättelånga kommentar försvann!! 🙁 Vi gör ett nytt försök. Jag tror jag har ett litet hum om vad du menar. Jag är redan så himla orolig för er resa, haha… Först är jag orolig för att KA inte ska trivas och sedan är jag orolig för att det Ghana du minns och lämnade inte är det Ghana som du kommer att möta nu. När kriget i Eritrea var över så återvände många av mina Eritreanska vänner och deras föräldrar för en kort tid, eller för att återvända för alltid. Nästan alla blev väldigt besvikna då det inte var det Eritrea de minns och lämnat så många år tidigare som de mötte. En tjej som var uppväxt i Sverige var väldigt glad för att hon äntligen skulle återvända sa ungefär så här: ”I hela mitt liv här i Sverige har jag känt mig eritreansk och blivit bedömd utifrån mitt ursprung från Eritrea och sedan när jag äntligen fick möjlighet att återvända, så mötte jag ett helt annat Eritrea än jag minns. Jag blev bemött som en svensk och jag har aldrig känt mig så svensk i hela mitt liv, som när jag kom till Eritrea.”

  Men jag hoppas förstås att ni ska trivas jättebra och få en helt fantastisk resa!! Framför allt så hoppas jag ni får ”blodad tand” på Afrika, så vi kan resa till Gambia tillsammans sedan! 😉

  • Skönt och skoj att någon är orolig för min resa 😉 Jag förstår hur du menar och om inte om hade varit hade jag nog kunnat hamna där med dom känslorna om allt var en utopi och i värsta fall blir det så men jag tror det inte själv. Jag åker inte till det som var då men för att återse delar av det som var mitt liv förr.

   Längtan på håll kan ofta bli ett antiklimax när drömmen blir verklig. Jag har åtminstone förberett mig mycket på hur det ser ut idag, när Arnulf var här kikade vi på mycket med Google Maps (tänk så häftigt egentligen) och jag kunde iaf hitta 2 av husen vi bott i och Ghana Cement Works där Helge var fabrikschef och vår älskade beachklubb som idag är ett spa.

   Det som nog kommer att vara starkast i minnesbanken är dofterna, från att vi kliver av planet till att gå runt på marknaderna osv. Den där lukten jag förknippar med ”hem” som jag upplevt i Sverige en gång när jag sökte jobb på en afrikansk ambassad i Solna för hundra år sedan.

   Det var häftigt att träffa Arnulf i höstas och att mötas som stora och inte tonåringar. Han var sig lik i utseende och värme, lite äldre bara men det är ju jag också.

   Jag tror inte KA kommer att reagera negativt så jag tror att Gambia inte är i riskzonen 🙂 Han får ju dela detta med mig och kommer att ha fullt sjå att hänga med i alla svängar om hit och dit och då you rember this and that.

   Du är go du 🙂 Vi ses snart.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.