Nerver kan ställa till massor, polyneuropati också #blogg100 #bloggswe

Har inte fått Polyneuropati som diagnos ännu men allt verkar vara just Polyneuropati enligt neurologen på KS även om hon sa att jag har lite Polyneuropati. Dom partier som är domnade blir fler och större och växlar en del 🙁

September 2014 märkte jag att jag hade fått som kuddar under hälarna som var lite domnade och ungefär samtidigt märkte jag av en öm punkt i ryggen, ungefär vid bh-bandet på dom av oss som använder en bh.

I mitten/slutet på oktober, efter mässan jobbet hade i oktober, fick jag så ont i nacke, axlar och det stack/högg i bröstet, hade tungt att andas och ingen astmamedicin hjälpte, det ömmade/smärtade i ländryggen, det kändes nästan som njurbäckenbensinflamation, sprang på toa som en galning, jag hade domningar ut i fingrarna, hade tappat kraft i händerna, ömt/ont i armbågarna, det smärtade i mer eller mindre hela kroppen.

Jag hade också börjat reagera mot min deodorant och fått klåda precis under brösten på revbenen och så känslan av att huden vid revbenen satt spända bakåt mot ryggen. Min allergiläkare som jag gick till under den här tiden för att få in rätt doser mm på mina nya asthmamediciner sa att jag troligtvis reagerade på aluminium så jag skulle prova aluminiumfri deo.

Jag fick också till slut börja äta Cetirizin också och tog både morgon och kväll men det hjälpte in mot klådan jag hade. Jag svällde upp på läpparna vid olika tillfällen, trodde jag var allergisk mot mitt nya läppstift, reagerade på frukten osv men det visade sig inte vara så enkelt, Angiödem och Urtikaria sa min allergiläkare 21/4 i år. (Det kan höra ihop med allt som är med min kropp eftersom jag har oerhörd smärtpåverkan hela tiden och det stressar kroppen men det kan också ha andra orsaker men det skulle vi utreda så fort min smärtdel hade fått sitt.)

Det var vidrigt helt enkelt och jag kom till slut i väg till läkare den 27/11. Lungröntgen, slätröntgen och till slut också en MR. MR-resultatet syns i bild. Min VC läkare satte då in kalktabletter med D vitamin i och skrev ut magnesium eftersom jag också hade börjat få kramper/sendrag i benen Jag fick också utskrivet Naproxen 500mg då den är inflammationsdämpande att äta morgon och kväll, Alvedon Forte morgon, middag och kväll och så Omeprazol för att klara av Naproxen.2014-12-15 10.55.10

Efter detta trodde jag att nu så äntligen blir det någon ordning men icke. Ordnade en egen sjukgymnast som gav mig både smärtlindring, styrka och kroppsenergi och som jag ff går till. Har fått medicin mot nervsmärtorna, Gabapentin, Champix för att sluta röka vilket jag gjort sedan 5 mars eftersom jag skulle få en nackoperation som jag nu inte i första hand får enligt läkarbesöket på SpineCenter Löwet 7 april. Däremellan har jag fått göra en MR av hjärnan vilket visade att jag iaf hade en hjärna 🙂

Det är inte trevligt och det tar enorma mentala krafter och det känns tungt. skrev här hur det var då i händer och fötter och det är ff så fast mer av allt och det har spridit sig. Det sticker också nu i både händer och fötter och har även börjat sticka så smått i ansiktet.

Träffade en neurolog på KS 14 april som bara gjorde mig rosenrasande med orden att jag nog har låg smärttröskel samtidigt som hon föreslog att jag kanske hade Fibromyalgi. Till slut kläckte läkaren ur sig att jag troligtvis har lite Polyneuropati, Jaha ok, jag behöver en riktig utredning på varför och om det är något som går att göra något åt.

Jag hade också för ett antal veckor sedan, ca början/mitten på mars, fått ont i mitt vänstra knä och trodde först att det berodde på att jag numera står och jobbar enligt vad min sjukgymnast sa att jag skulle göra och som jag hade gjort sedan början av januari. Jag tror inte längre det hade med att jag står och jobbar att göra eftersom det nu är som att det är inbäddat i vänstra benets domnade bana även om det gör lite ont ibland och jag måste vara noga att hålla benet så rakt som möjligt för annars blir det inte roligt i knät. Det är inte längre problem att sova pga knäet vilket det var dom första veckorna av det knäonda.

Ett par veckor innan jag skulle till SpineCenter, ca mitten på mars, hade jag börjat få domningskänslor på olika ställen i ansiktet som kom och gick och det kändes som tandläkarbedövningen börjat släppa fast utan att det pirrade.

Sedan det här började i höstas har olika symptom kommit och återkommit igen och några har blivit värre och mer intensiva.

Jag är sedan ca mitten på april domnad i nästan hela vänster ben från skinkan nedåt där det liksom går via knäet och så ner mot foten. Det sticker väldigt mycket och ofta i mina fötter och sedan ett par dagar har det börjat sticka på samma sätt i mina händer. Ansiktsdomningarna har blivit större och nu kommer det också fläckar med iskyla som försvinner. Det blir ibland som en värmekälla som sas drar förbi och då blir jag alldeles het, känsla av att vara som kokt och så börjar jag frysa.

Mina fötter har börjat reagera på varmt vatten när jag duschar. Mina fingrar är ofta som tjocka klumpar som gör ont och där ringarna sitter som nätet på en kassler och ringarna inte går att rubba. Ofta så är händerna nästan som kokheta och knallröda på insidorna. Sedan ca slutet på mars har jag så pass ömma fingertoppar så det ofta känns som att jag bränt dom när jag tar på dom. Ibland ser fingertopparna alldeles skrynkliga och torra ut. Tårna har liknande brännande känsla också.

Sedan ca 3 veckor tillbaka så har jag fått något hest över min röst som jag heller inte förstår. Mina läppar svider mer eller mindre hela tiden och det sticker även i dom 🙁 Jag glömde en sak, punkten i ryggen vid bh-bandet den beter sig också märkligt och ger mig problem att ligga på rygg. Den har gett stötar upp i bakhuvudet, det ändrades sedan till att det stack så ända in i och kändes som världens håll där man knappt vågar andas och där jag måste hålla ihop med armarna över kroppen så jag kunde vända mig i sängen eller bara som hjälp att ta mig upp.

Under hela den här tiden har jag ofta att jag blir som kokt och oftast också sjöblöt och då också kissnödig när jag sover så att jag måste upp. Annars har kisseriet påverkats så att jag knappt kissar alls längre mot att vakna varje natt så vaknar jag väldigt sällan. I början av det här vaknade jag ofta av att jag hamnade på rygg, hade ont och var kissnödig mot nu vaknar, har ont är sjöblöt men inte kissnödig.

Så långt är status på vad det nu än är som håller på i min kropp. Detta är egentligen skrivet för mig så att jag enkelt kan se vad som hänt och ungefär när. Det skrämmer mig iaf och jag känner mig oerhört maktlös.

Inlägg 62 av 100 #blogg100

Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.