Grattis till mig på tvårsdagen #blogg100

Något jag aldrig kunde tro var att jag skulle sluta röka och det var dessutom väldigt ofrivilligt det blev så. Bara som info så har jag inte haft någon nikotinersättningsprodukt såsom tuggummi, tabletter, plåster osv.

Jag hade påvisat diskbråck i några nackkotor och för att ens övervägas för operation måste man vara rökfri i minst 20 dagar. Min tanke var ju att strunta i det och ljuga att jag varit rökfri men jag ringde till min husläkare och begärde att få Champix, som han tidigare hade pratat om, samtidigt som jag begärde att få Gabapentin.

Jag trodde som sagt ingenting på att sluta och var inte varken motiverad eller entusiastik. Jag trodde dessutom inte på tabletter och jag trodde ju ännu mindre på att det skulle fungera.

Efter ett par veckor var jag nere i ca 11 cigg om dagen mot min genomsnittliga förbrukning på 27 cigg om dagen. Vecka 3 fortsatte att minska i mängden jag rökte och så vecka 4 där jag rökte 1,5 på måndag, tisdag, onsdag och torsdag och så ingen cigg på fredag och så har det fortsatt. Vecka 5 rökte jag inte och tog Champix även den veckan med sedan var det slut.

Jag har rökt några bloss en gång och från en cigg under en semestervecka med vänner och det var inte särskilt gott, det var sommaren 2015. Efter det inget.

Jo, jag blev lättretlig, arg, sårbar och lite sorgsen för jag saknade mina ”kompisar” men i övrigt inga andra effekter. En sak jag saknade var var den där s.k aha-upplevelsen skulle dyka upp och i ärlighetens namn så dök den aldrig upp.

En sak jag märkte ganska tydligt efter att jag slutade röka var att min kondis helt plötsligt blivit något att räkna med. Det tog att märka någon förändring alls men under den veckan jag var i Spanien så klarade jag av en s.k helvetesbacke utan att flåsa och jag gick om andra 3 🙂

Bilden är från vår hemresa efter vistelse i Spanien.

Inlägg 4 av 100 blogg100

Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.