Januari är en ganska

kort månad med tanke på helgerna, den är också intensiv och det märks ganska mycket på media om man tittar till det som ligger utanför den direkta närheten. Det jag tänker på är Mona Sahlin som nu har gjort sig skyldig till oförlåtliga ting som är så hemskt att det är värre än mord mm. Stora feta rubriker, ren häxjakt osv. Kan inte annat än bli f-d. Visst är betalningsanmäkningar hemskt, oskattad bil och körförbud är hemskt. Böter och att stämplas i offentliga register borde räcka. Näe, genast krävs hon på sin avgång, genast är hon helt värdelös. Jag har svårt att förstå detta fenomen. Visst behöver hon en som sköter hennes ekonomi men som politiker har hon väl inte misskött sig oavsett om man är röd eller blå. (Jag får inte rösta för en annan är ju norska). Media jagar och media dömmer och skjuter i sank. Det finns angelägnare saker att jaga och att ifrågasätta men…
Kanske ointressanta iaktagelser men det stör mig att det är så här det går till. Varför finns det ingen rim och reson i det som sker. Ta han som brände ner bocken, 100,000:- i skadestånd och 1 månad i fängelse. De som misshandlar och nästan mördar sina sambor, fruar eller flickvänner kan hamna på sketna 3 månader i fängelse och allt från 10,000:- i böter om personen överhuvudtaget blir dömd. Absurditeter men det är väl så livet är – absurt alltså.
Bokslutet kommer närmare men det går sakta, allt måste bli rätt och oförklarliga ting bli förklarade för att jag skall begripa vad jag håller på med. Ett resultat är redan ganska klart och det är omsättningen, den var låg fast det visste vi men iaf. Skulle vi bli sjuka under året som kommer så blir det väldigt lite i sjukpenning. Vinsten styr nämligen vår inkomst och då spelar aldrig antal arbetade timmar någon som helst roll. Så är livet som företagare med handelsbolag.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.