Slemmigaste 80-tals låten

Jag vann visst 😉 med stön även om det inte riktigt var 80 talet utan mellan 70 och 80, dvs 1975. Jag minns ingen riktig slemmig mer än Sammantha Fox men Ännelaj har redan tagit henne 🙂 och jag var fullt upptagen med att vara nybliven mamma och sedan åkte Tessan (det är Tessan på bilden i inlägget före och det är faktiskt precis när vi skall åka till Schweiz och vi fotade oss tillsammans med Moster Kicki i Örebro, där vi var på besök innan skolan drog i gång) och jag till Schweiz för jag skulle plugga språk.

Video hade nog ingen av oss sett på den tiden, i bästa fall kanske det dök upp något på tv i tex Hylands Hörna eller något. Lite senare kom ju Måndagsbörsen och andra roligheter men 60 talisternas musikera börjar ju under den mer begränsade utbudstiden. Vi hade Lördagsnågonting och Måndagsnågonting med Kaj Kindvall och inte att förglömma Tracks kassettbanden som bara gick sönder men som skulle vara suveräna :(.

Vem minns inte Donna Summer (som jag hade tappat namnet på men Ännelaj fixade den biffen) och Love to Love you Baby Den låten utgjorde stommen i vår Luciashow där det aldrig var meningen att några av oss skulle ha kryckor, blåögon, vara så bakis som dom knappt kunde gå osv. Jag har snygga kort på en ganska ”pigg” A samma morgon. Jodå, jag var pigg eftersom jag var nykter och tog reda på dom andra plus att jag faktiskt var ansvarig för musiken som jag trixat ihop (älskade att klippa, trixa och få ihop band på den tiden)

Det var en kul del i vår show. Det var två personer, en kille och tjej som sas skulle vara en person. Tanken var en halv strippshow och när bikinitoppen är på väg dansar hon ut och in kommer en med bar överkropp som är kille (jag tror han kallades för Nollan eller om det var Nollans kompis. Söt var han så ända in i. Den delen blev en succé och nästa del blev det också, det var Stefan tror jag som mimade åt Manhattan Transfers låt Gloria och där Stefan på slutet slet av sig brynjan för det gjorde Allan Paul i Manhattan Transfer i normalfallet (killen kallade sig för Guido och var med i Grease då när det begav sig söt var han då iaf

Här kommer båda videorna. Donna Summers och sedan Manhattan Transfers (gå in på ca 2 min på den videon så börjar ”Gudi” prata smörja och sedan kommer Gloria eller så går du in på videon längst ner som också är Gloria med äldre version av gruppmedlemmarna.

 
[youtube http://www.youtube.com/watch?v=jo3ML1DdUkE&color1=0xb1b1b1&color2=0xd0d0d0&hl=en_US&feature=player_embedded&fs=1]

Du kanske undrar vem som hade blåöga och kryckor eller vem som dansade i en vit kort balettaktig klänning (det ingick i showen)? Det står skrivet under videona.

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=jo3ML1DdUkE&color1=0xb1b1b1&color2=0xd0d0d0&hl=en_US&feature=player_embedded&fs=1]

Jo, personen på kryckor var vår dåvarande syo som på Luciavakan varit lite onykter och ramlat och det resulterade i både blåögon och kryckor. Sedan var vår rektor (Claes hette han väl) i showen och hade en urtjusig balettklänning eller liknande som han skulle dansa i. Förresten så har jag rullbanden kvar med den mixade musiken.

Bookmark the permalink.

10 Comments

 1. Pingback: Arkiverat och glömt | Carina´s tankar - Tankeboken

 2. Det tog ett tag att svara på detta men det bidde ett serverhaveri av stora mått med efterföljande strul som kanske är helt avklarat nu.
  Du vet vilken A det är bara du ser bilden.
  Jag är inte blyg men om sex och så är jag blyg. Tessan tyckte jag var bra pinsam förr, kanske nu också men jag tyckte hon och hennes kompisar var alldeles för öppna 🙁 Stofil, ja säkert.

 3. Ola Monica!
  Javisst, Baccara, jodå jag minns och många med mig 😉 Kul att du träffat den ena. Gift med en svensk, mer än vad jag visste.
  Kan tänka mig det ”slemmiga” med vuxna ”tanter” som står och kråmar sig.
  Jag har läst om din verbala ordfight med Surftown. Mig stängde dom av från forumet trots att det jag skrivit står som från mig ff. Dom är fulla av dubbelmoral och jag är så glad att jag tog mitt förnuft till fånga och flyttade till Aleborg numera Binero (trots strulet med struliga servrar för dom är bra och oerhört serviceminded)
  Abrazos a España

 4. Hejsan!
  Såg din kommentar nu! O ja, jag får be om ursäkt för mitt amatörbeteende. Hihi.
  Jag visste inte ens om hälften av de du skrev, o när jag läste att jag direktlänkade så fatta jag noll! Men hädanefter sparas de på datorn! 😉
  Så ja, ursäkta! 🙂
  Hej svejs, Anje!

 5. Carina
  Preciiiiiiiis..Samantha hade en poolsession!
  Synd bara att det inte gick hitta videon.
  Ja, det var sorgligt med J..glömmer det aldrig..usch..
  🙁
  Tur att det var någon annan A än mig du fångat på bild!
  Kan jag pusta ut..
  🙂
  Jo dagens ungomar de är minsann öppna ibland..även om man själv inte är direkt buskablyg längre så känns det som om de är värre.

 6. Jag tycker inte Samantha Fox var slemmig. Visst hon skyltade med sina behag men 80-talet var ju rätt smaklöst på alla sätt. Heh. Då var nog hon Sabrina med låten Summertime Boys värre. Hon hoppar i en pool och visar ALLT av brösten.

 7. Sabrina var grövre men hade inte Sammantha också en poolsession där det mesta syntes?
  Det grova med Love to Love you Baby var just att det pratades om att hon fick orgasm på scen när hon stod där och sjöng. Det var ett stort samtalsämne på den tiden, alla var blyga och inte alls lika frispråkiga, till skillnad från idag då jag rodnar av ”allas” öppna sexprat både här och där.

 8. Ja, fy 17 men det var roligt, tänk vilken tur att man visste riktigt vad livet skulle föra med sig, eller hur 🙂
  Du är inte med på det kortet. Det är en ganska bakis A som ser ut som sju svåra år och lite till trots att hon då är nyduschad 🙂 Fy vad hon stank och ensam var hon absolut inte.
  Låten kom 1975 men vår Luciavaka och dagen efter show var givet 1977. Mitt enda år på högstadiet ju.
  Hemskt det där egentligen för samma dag, lite senare fick vi ju veta att vår klasskompis gått bort, han hade precis fått en hundvalp kommer jag ihåg, det vet vem det var. Jag kände honom knappt (vi hann ses vid 2 tillfällen) men sorgen var total. Usch, jag hade glömt det när jag började leta låtar i går och mindes blåöga och kryckor.

 9. Hahaha..ja fy 17!
  Vilka låtar och vilka tider..
  Kort?
  *gulp*
  Eeeh…fy fasiken..kasta bort dem eller bränn upp dem..
  Men var det verkligen 1975?..var det inte typ 77-78 eller nå´t?

 10. Hola amiga!
  Nog finns det slemmigare låtar på 80-talet än av diton av Sammantha Fox 😉
  Kommer du ihåg den spanska gruppen Baccara? Med sin Yes Sir, I can Boggie? Det är vad jag kallar nostalgi…
  Har träffat en av kvinnorna i gruppen flera gånger, hon är för övrigt gift med en svensk. Gruppen hade en comeback på en luciafest jag var på, där de stod och kråmade sig och sjöng till playback, snacka om slem 😉 Fick verkligen anstränga mig för att hålla mig för skratt 😉
  För övrigt har jag börjat med en verbal ordfight med surftowns nya kommunikationsrådgivare. Japp, gnugga dig i ögonen, du läste rätt! De har börjat ta sig till med informationstekniker för att rädda sitt skamfilade rykte 😉
  I mitt fall hjälper det inte, men det roar mig att slänga kängor i det längsta. Lämnar dom snart. Läs mer i min blogg, sök på webbhotellnamnet om du inte hittar!
  *Kram!

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.