Du har ingen kontroll över dina egna tweets längre

Du har ingen kontroll över dina egna tweets längre och du äger dom absolut inte heller. Läs och tänk på vad du tweetar.

”Tänk dig följande scenario: Du tvittrar om ditt företags senaste innovation. Twitter använder idén eftersom de får göra så enligt sina nya regler. De sprider vidare informationen och du kan inte göra ett dugg åt det, eftersom Twitter inte ansvarar för det innehåll du publicerar, men de har rätten att använda det om de önskar. Din chef blir sur, du får sparken och Twitter säljer idén till tredjepart. Ett “worst case scenario”, men värt att vara medveten om.”

Embedded Link

Twitters nya regler – vad innebär de för dig?
Twitter har för en tid sedan gjort en stor genomgång och uppdatering av sina regler (Terms of Service) | Binero Hosting

Google+: Reshared 1 times
Google+: View post on Google+

Bookmark the permalink.

5 Comments

 1. Pingback: Arkiverat och glömt | Carina´s tankar – Tankeboken

 2. +Carina Wesenlund-Jonsson jag vet att google translate äger allt du skriver där och jag har för mig att google har ett användaravtal för alla sina tjänster. Vilket då borde inkludera g+.
  Men oavsett så hoppas jag att ingen sprider sina affärshemligheter på något socialt nätverk. Eller på annat sätt för den delen…

 3. Äsch, samma regler gäller ju här. Det är bara standardrättigheter som de behöver för att ens kunna hantera informationen du lägger upp utan att du ska kunna kräva pengar utav dem.

 4. +Pierre Stehagen Vad gäller FB vet jag inte men så är det inte på G+, ännu åtminstone. Du äger ditt eget. Twitter har ändrat sina villkor och för en del skulle det kunna innebära stora problem.

  Det handlar ju inte bara om idéer utan allt du skriver. Jag vill inte att det jag skriver hamnar som någon annans grej utan det jag gör är mitt eget och vill det användas måste jag tillfrågas.

 5. Egentligen… Om man postar samma sak på facebook, g+, varsomhelst… Vad är skillnaden?
  Får inte google sno min idé ifall jag endast postar på g+, men vad gäller alla andra som läser min idé?

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.