Tankeväckande och så viktigt #blogg100

Det har varit mycket som kommit fram både i sociala media och traditionell media angående det skrämmande valresultatet SD fick i EU-valet. Jag skrev lite om mina tankar då och har skrivit om vad jag känner tidigare här är inlägg från 2002, nationaldagen 2008, en annan demonstration 2008, 2011 och 2013

Fredrik har skrivit del 1 av något jag hoppas skall bli mer angående framtid Sverige. Tänkvärt och läsvärt.

Citerar från ÖP´s artikel

”Slut ögonen, du med. Tänk på dig själv som barn och fråga dig: Vem lärde det barnet hata?”

Vart tog Sverige vägen, det Sverige jag och många andra var så stolta över men som nu är ett minne blott och bara kronor och ören räknas, människorna är bara medel? Läs denna debattartikel som jag hittade på G+ och fundera över hur du vill ha det. Citerar ur texten: ”

• finns ett rasistiskt parti som har ”nolltolerans mot rasism”?

• väger man de gamlas blöjor för att se om de har kissat ner sig tillräckligt mycket för att få en ny?

• finansieras privata vinstdrivande skolor med allmänna medel? (jovisst, jag glömde Pinochets Chile)”

Jag skäms för hur vi gör med oss människor, medmänniskor och många tänker bara kortsiktigt på vad dom själva får i plånboken inte på att andra också behöver ha något i sin plånbok.

Det som skedde i går med kvinnan som haft 2 jobb efter varandra då hennes första arbetsgivare gick i konkurs men som utvisades då lagtexten menade en arbetsgivare i 6 månader, hur sjukt är inte det 🙁

Jag vet, jag är en usel ekonom där jag inte bara ser kronor och ören för jag ser människor.

#blogg100 inlägg 96 av 100

Bookmark the permalink.

2 Comments

  1. Tack för omnämnandet Carina!

    Jag håller på att skriva på del 2 av Framtid Sverige. Har haft lite för mycket med jobb och renovering för att kunna slappna av och låta orden ta form. Men det kommer!

    Med vänlig hälsning, Fredrik

    • Skall bli spännande med del 2 och hojta till om jag inte hänger med 🙂 Självklart länkar jag när jag gillar något och med hopp om fortsättningen. Trivs du bra på nya jobbet du skulle börja den 12 maj? Hoppas det så att du inte sliter ut dig helt och hållet 🙂 Vi har också hållit på med hemmet och det tär på både knopp och kropp och det brukar dessutom vara rörigt, det var det iaf här.

      Ha en fin helg!

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.