Agera mot utvisning av 2-åriga Hadille

Goddagens. Har du läst om lilla Hadille som skall utvisas till Frankrike fast hon inte har några anhöriga där och levt i Sverige sedan hon var 4 månader?

http://www.svt.se/nyheter/regionalt/sydnytt/overgiven-baby-hotas-av-utvisning

http://www.dn.se/nyheter/sverige/kritiken-vaxer-mot-barnutvisning

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article15484584.ab

http://www.expressen.se/kvp/hadilles-2-hotas-av-utvisning/

Skriv gärna under denna namninsamling, http://namninsamling.se/index.php?sida=2&nid=6870

Embedded Link

Övergiven tvååring hotas av utvisning
Övergiven, misshandlad och undernärd fick en 4 månaders flicka bo hos en familj i Broby. Två år senare vill Migrationsverket utvisa flickan från Sverige. Trots att ingen vet var hennes riktiga mamma e…

Google+: Reshared 40 times
Google+: View post on Google+

Social comments

Loading Facebook Comments ...

151 svar på “Agera mot utvisning av 2-åriga Hadille”

 1. Denna namninsamling har jag redan skrivit på-hur är myndigheterna organiserad igentligen?Det är alltså för jävligt att myndigheterna kan utsätta ett tvåårigt barn så här.
  Jag tycker som så att alla som läser detta inslag-gå in och läs denna artikel och skriv på redan idag.jag håller med  er alla andra som har skrivit på-det är för jävligt.skriv på nu…..http://www.svt.se/nyheter/regionalt/sydnytt/overgiven-baby-hotas-av-utvisning

 2. Är det inte så att hennes biologiska mor har frågat efter och vill ha sin dotter tillbaka ? Jag vill ha för mig att det fanns någon mer hake i historien ? Om jag har rätt så finns det en poäng, annars är svårt att förstå. Med vänlig hälsning, Andreas Kindbom

 3. I bland undrar jag hur de tänker. Jag trodde att det skulle vara barnets bästa som stod i centrum, men att utvisa en 2 åring till en mamma som man inte vet var hon finns????

 4. Jag trodde jag hade hört det mesta av sjuka myndigheters olika beslut men detta tar ändå priset!
  Ni beslutsfattare som tagit detta beslut – titta upp ur era paragrafböcker och fundera över hur man stavar till t.ex. "medmänsklighet", "ansvarskänsla", "FN's barnkonvention", "humanitet"?
  Usch, jag skäms över att vara svensk idag!

  (Har naturligtvis skrivit under uppropet som jag verkligen hoppas kan hjälpa att ändra beslutet).

 5. Det kommer säkert att ordna sig. Det är ju bara att starta en folkstorm så ändrar sog migrationverket sitt beslut med motveringen att det kommit in nya fakta i fallet.

 6. Om det hade varit en svensk 2-åring i ett annat land, tror ni inte det hade funnits ganska många svenskar som tyckt det självklart att hon skulle till Sverige?

 7. +elisabeth benediktson Migrationsverket hävdar att man eftersökt mamman i Frankrike då hon tydligen – när flickan var mycket liten – uttryckte ngn lam önskan att komma i kontakt med dottern. Migrationsverket har inte lyckats få tag i modern men bygger ändå sitt beslut på dessa ganska vaga uppgifter. De säger att "det är lättare att bedriva en sökning efter mamman på plats i Paris"…(?)
  Då undrar vän av ordning: ska den lilla flickan på två år bedriva den sökningen själv på plats efter utvisningen?

 8. Hej igen!Hörde om detta igen idag på radion och det är helt ofattbart hur
  myndigheter kan göra så här mot ett barn.Helt ofattbart!
  Hoppas att vi hörs igen!

  Tack!

 9. Vad jag har förstått har hon bott hos fosterföräldrar i 1,5 i Sverige. Om hon bor i Sverige eller var bara vi ser till hennes bästa . Ibland blir det fel när ärenden kommer i pressen och man får ju hoppas att man utreder ordentligt så att hon får det bäst möjligast utifrån hennes/barnets perspektiv

 10. Hej till dig och alla ni andra som läser detta,okey,om hon har bott i
  sverige i snart två år,hur kan då myndigheterna göra så mot ett barn-det är
  helt ofattbart.ha det bra så länge-vi kanske hörs snart igen!^
  förstår inte detta-hörde på radion senast idag om detta ärende-jag förstår
  inte detta-helt ofattbart.

  ha det bra!

  tack för ordet!

 11. +Uffe Nimbe barnet hamnade hos den svenska fosterfamiljen efter att hon hamnat på sjukhus med tillfälliga hjärnskador då hon (förmodligen) blivit misshandlad av en styvpappa som då lämnade henne sticket.
  I Frankrike finns ingenting för henne. Mamman gjorde ett lamt försök till kontakt för ganska lång tid sedan (i Frankrike). Hon har enligt myndigheten sedan inte gått att hitta. Så i min bok är det helt uteslutet att det lilla barnet ska utvisas till ett land som hon i realiteten inte har ngn anknytning till?!

 12. Hej oscar!
  ja.jag trodde också att man blev svensk för att man blev född här-ja hur är
  myndigheterna funtade igentligen?det är helt ofattbart-jag tror inte att
  hon kommer att överleva om hon blir utvisad till frankrike-man vet ju inte
  vart hennes biologiska mamma är heller, nej låt henne få stanna kvar här
  hemma i sverige. tack!

 13. +Uffe Nimbe absolut – hon har ju en fast punkt här och en familj som uppenbarligen älskar henne.
  De psykologer som tillfrågats säger med en mun att det vore förödande att rycka henne från denna trygga tillvaro. (Förstår inte hur du kan ifrågasätta detta).

 14. Hej Bobo!
  jag håller med dig och ni andra-jag förstår fortfarande inte detta om denna
  händelse-det skulle innebära en mycket tragisk förödelse för denna
  tvååring-att bli utvisad och utlämnad till ett helt främmande land-det tror
  jag att hon kommer inte att överleva denna resa dit-nej, ta er i kragen nu
  ni som sitter på stolarna i myndighetshusen-dem kan inte vara riktigt klara
  i sina huvud att göra en sådan sak- nej jag håller med dig också-det är
  helt ofattbart.
  Ha det bra- tack!

 15. hej maria! ja-jag håller med dig-hörde på radion innan idag om denna
  händelse-det är helt ofattbart-hur myndigheterna kan göra så mot ett barn
  när man ej vet vart den biologiska mamman har tagit vägen nå`nstans.nej hon
  får det bättre här hemma i sverige.hoppas att det blir flera som är med och
  agerar om detta.tack!

 16. Jooo hörde om detta igår å blev så upprörd de som beslutar sånr måste ju vara helt inkompetenta Hpn ska ju givetvis stanna där hon är nu. Hon kallade ju den fosterkvinnan för mamma ju 😮

 17. Flickan har trots allt en anknytning till Sverige. Mamman får väl höra av sig. Det är väl ändå socialtjänsten som placerat flickan och inte migrationsverket samt att hon de facto är född i Sverige kommer inte det med ett medborgarskap?????????????

 18. Eh, utvisa henne! Varför ska vi behöva ta hand om alla invandrares avkomma!? Mamman vill ju inte ens ha henne så varför ska vi bry oss?  Kasta ut henne bara! Invandrarna ska inte tro att de kan komma undan med att uppfostra deras avkomma! Vem fan tror hon att hon är att hon bara tror att vi ska ta hand om hennes dotter!? Kasta ut henne så skärper sig mamman och de andra invandrarna! Om de är smarta nog förstås!

 19. Jag är inte insatt i ärendet. Tänker ändå att detta barn är tryggt här tillsvidare. När och om den biologiska mamman återfinns vore det väl humant med en mjuk omstart för barnet. Mamman bör lära känna sitt barn HÄR innan barnet är moget för flytt. Just nu är det viktigtast att barnet får sina grundläggande behov och även lär sig sitt modersmål. Självklart bör barnets bästa stå i centrum. Jag hoppas innerligt trots allt att hennes mor, far eller annan släkting kommer att återfinnas i framtiden.

 20. Svårt fall och lite ofullständig information, Det har tagit lång tid och hon verkar nu trivas hos sina fosterföräldrar. Vad händer om flickans mamma dyker upp?  Hon måste väl ha rätt till sitt barn! Tills dess måste hon så klart få vara ifred här!

 21. Jez, nu vet jag inte vilken planet du bor på. Men att säga att alla andra invandrare ska lära sig är väl ändå otroligt korkat ? Det är väl ändå tack vare våra politiker allt ser ut som det gör.

  Ta ner hakkorset i flickrummet, det är så 1978

 22. hej alla ni och jag håller med alla ni som har skrivit på denna namnlista-det är helt uppåt väggarna ofattbart hur myndigheter kan utsätta ett barn så här-det är väl ändå sverige vi bor i eller?

 23. Säger hej till dig carina-ohja, när det gäller myndigheter och andra byråkrater så måste man vara med och engagera sig.tycker att det är fullt så hemskt att man kan göra så mot ett barn-det är ofattbart.jag arbetar själv med myndigheter, jag vet vad det handlar om-men detta tar priset när myndigheter gör så här.Fy f `n säger jag.Tack för att det finns så många som är med och kämpar för att hon skall få stanna.tack ännu en gång!

 24. det ÄR EN STOR SKAM AV SVÄNSKA MYNDIGHETER ATT TILLÅTA ATT EN 2 ÅRIG FLICKA BLI UTVISAT TILL ET ANNAT LAND, UTAN ATT ENS KUNNA TALA SPRÅKET, DET ÄR DÄSSUTAN" STRAFFBART" ATT AGERA PÅ DET SÄTTET! DETTA BLIR EN SAK FÖR EU.KOMMISJONÄRARNA ATT TGA TAK I! samson j. hasselquist

 25. god lördagkväll till er-svar till er två anneli eriksson och ingvar dahlstedt-ja man kan ju undra om någon "vettig person" på migrationsverket är så funtad att utelämna en tvåårig barn till ett främmande land-nej jag håller med dig ingvar-om det finns någon som har hjärna på myndigheten.Tack och ha en trevlig lördag.

 26. Jag har följt denna tråd och noterat följande:
  Svenska språket har grammatik. Det blir mera lättläst om den används, det är just därför den finns. Dessutom finns stavningskontroll inbyggt i alla datorprogram.
  För övrigt ligger det i tiden att ifrågasätta myndigheter, har dom rätt eller fel ? Kanske har dom ett regelverk som motarbetar sunt förnuft.

 27. Vansinne att denna lilla flicka skall utvandra ! Till vad? Hon kan bli förstörd för hela livet då jag själv fick flytta från hemmet vid 1 år låt det inte bli en nu utredning om barn som far illa Hon är ingen Trasdocka det måste bara bli ett stopp på detta vansinne att kasta ut barn från vårt land som nu ironiskt har den bästa ekonomin i Europa enligt Borg , nu om något måste det bli stopp,,,,,,,,,,,,,,,på vansinne. Eller hur skriv alla som kan.

 28. Har aldrig förstått logiken i vem som får stanna eller ej. Människor som begår grova brott både får stanna och en dos medial medkänsla men barn utan föräldrar skall skickas till Frankrike. Hur tänker vi där egentligen?

 29. Ulf Gerhard Bäckström Eftersom det är prat om att barnet ska utvisas så har det ju ingen rätt att vara här? Jag har inte sagt att jag vill ha hit barnet, det är vår regeringen som öser in dem. Då kan ju dessa överförmyndare ta dessa invandrare till sina hem så JAG tillsammans med många slipper betala vansinnet. Vi har oskyldiga gammla som vanvårdas i Sverige, personer som byggt detta land, dem är det synd om. Svenskar utsätts för mer och grövre brott var dag, dem lider jag med. 

 30. Jag är inte helt uppdaterad i ärendet, men vem säger att flickan inte får det lika bra i Frankrike, som hon har det i Sverige. Jag vet inte varför vårt samhälle i alla lägen är det bästa. Frågan är värd att tänka på innan man ger uttryck för alltför mycket avsky. Jag tycker alla ska få ha det bra, men i Stockholm där jag bor kan man se att vårt skyddsnät är väl grovmaskigt. Med vänlig hälsning, Andreas Kindbom

 31. Det är kanske tur att inte gemene fransos förstår svenska och att vi omyndigförklarar dom i ärendet ifråga. Varför är vi alltid bäst ?
  Finns det mer fakta än vad svensken på läktaren känner till ?
  Hela ärendet blir ju absurt om man bara tar in medias uppgifter i debatten.

 32. hej på er-jaha jag har varit  med hela dagen om denna debatt om denna utvisning om tvååringen och det verkar som det aldrig tar slut denna debatt och man har följt hela processen och kommer att fortsätta att följa detta-men jag håller med er om detta-detta är svar till er marje mustonen och andreas kindbom.ha det gott och fortsätt att följa denna debatt….tack

 33. Har skrivit under på flera olika listor, för utvisningen borde stoppas och beslutet rivas upp. Tyvärr kan man inte höra så mycket mer än att visa sitt missnöje officiellt genom namnlistor mm.

 34. Varför hon har ju varit hos er sedan liten babys vad tänker dom på ska dom vi i Sverige förstöra hennes framtid jag blir bara så förbannad är själv politiker men nu börjar det bli för mycket de tänker ju inte klart men kämpa på jag ska göra allt jag kan för att denna lilla flicka ska få stanna hos er kram till er från Beth

 35. 1. Är det korrekt myndighetsbeslut, så är regeringen och ansvarig ministers departement ytterst ansvarig. De är de som skriver de regler som myndigheter måste följa. Är reglerna otydliga så är det deras och inte tjänstemännens fel. På samma sätt som minister och regering är ansvariga för när dödssjuka tvingas söka jobb under sina sista levnadsdagar. Om myndigheten inte följt regeringens direktiv så är det felaktigt beslut, och inte giltigt.
  2 Till rasister och allmänna idioter som försöker koppla detta till att pensionärer får det sämre kan börja koppla in hjärnan och gå om grundskolans samhällsämnen. Pensionärers, skolors och sjukvårdens bristande resurser beror på all skattefusk (och rasister som känner att deras socialbidrag är hotat för att de är för lata för att jobba), och inte på invandring eller flyktingmottagning. Speciellt inte 2-åringar som övergets och misshandlats av sina föräldrar/vårdnadshavare. Så gör om och gör rätt, exempelvis @Nille Frederich.

Kommentarer kan inte lämnas på detta inlägg.

Loading Disqus Comments ...