Livets val eller kval?

Så sorgligt hur man väljer att göra och/eller inte göra som vuxen. Har soc gjort detta galet eller är det föräldern som gjort det?

Märkligt och tragiskt är det oavsett.

Fatou har skrivit väldigt utförligt och konkret om det, http://fatou.se/2012/09/20/vem-tar-ansvar-for-barnen/

Embedded Link

Barn hotas av vräkning – UNT.se
En kvinna med flera barn i skolåldern hotas av vräkning på grund av hyresskulder till kommunen på 700 000 kronor. Kommunen begär nu att Kronofogden ska avhysa familjen. Kvinnan bor i en så kallad bost…

Google+: View post on Google+

Bookmark the permalink.

9 Comments

 1. Pingback: 2012 in blogging – WordPress.com presents | Carina´s tankar - Tankeboken

 2. hallå igen carina,jo när man ändå är här ute och skriver så vill jag passa på att skicka dig vidare till en artikel som har berört mig så väldigt djupt-här får man verkligen en tankeställare och dela gärna denna artikel vidare-den är så fruktansvärt grym-artikeln har bara inte berört mig utan denna har berört flera som har delat denna vidare.gå in här och läs Tack för ordet!…http://www.gp.se/nyheter/goteborg/1.115826-sebbe-visste-att-han-snart-skulle-do?ref=fb

 3. Hej och godmorgon till dig carina och ni alla andra-ja,jag har läst denna artikel ännu en gång till och jag förstår inte hur det kan gå till så här-man undrar ju om föräldern sitter med det stora missödet/ansvaret el ligger hela ansvaret på soc och alla myndigheter som är inblandade?ja,tycker att det är helt ofattbart detta också-jag får inte detta att gå ihop-hur lyckas man att samla på sig en sådan stor hög med hyresskulder,det är helt obegripligt-har föräldern tänkt på överhuvudtaget på barnerns bästa el bara på sig själv?ja,det är ofattbart-och tack och även bra skrivet till dig carina.Tack ännu en gång

 4. jah säger hej till carina och alla ni andra-jag har också läst denna artikel och det gör mig arg-vart har förälderns ansvar tagit vägen-hur kan en förälder göra så-man kan ju fråga sig-bor inte vi i sverige eller?tack

 5. Jag undra också över var förälderns totala ansvar tagit vägen. Oavsett om man har ekonomi eller inte så måste man se till barnens bästa och är det som det står i artikeln har föräldern brustit på alla plan.

  Tycker synd om barnen och förstår inte vart det vuxna ansvaret tagit vägen. Tycker också soc har brustit i att låta det fortgå år ut och år in.

  Vet man ens hur barnen har haft/har det om det är som soc säger? Det visar på enorma brister i soc ansvar för barnens bästa.

 6. Fruktansvärt att en förälder använder sin barn som "sköld" för att komma undan sin skyldighet att betala för sig….eller hur man nu ska uttrycka sig! Jättesynd om barnen men nånstans måste man säga stopp inte längre! Tänk om alla med barn agerade så där!!

 7. Hyran måste ligga på runt 7000. Tragiskt som bara den, men frågan är om man inte skulle ta hand om barnen, och vräka mamman? Kan ju inte vara så kul för ungarna heller att leva så.

 8. Det har gått många år. Soc betalar hyresvärden och kräver i sin tur summan av föräldern som inte betalat enligt artikeln.

 9. Man undrar ju hur sjutton det kan komma upp i en summa av 700 000kr ? Låter som att alla inblandade gjort sina fel…

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.