Agera mot utvisning av 2-åriga Hadille

Goddagens. Har du läst om lilla Hadille som skall utvisas till Frankrike fast hon inte har några anhöriga där och levt i Sverige sedan hon var 4 månader?

http://www.svt.se/nyheter/regionalt/sydnytt/overgiven-baby-hotas-av-utvisning

http://www.dn.se/nyheter/sverige/kritiken-vaxer-mot-barnutvisning

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article15484584.ab

http://www.expressen.se/kvp/hadilles-2-hotas-av-utvisning/

Skriv gärna under denna namninsamling, http://namninsamling.se/index.php?sida=2&nid=6870

Embedded Link

Övergiven tvååring hotas av utvisning
Övergiven, misshandlad och undernärd fick en 4 månaders flicka bo hos en familj i Broby. Två år senare vill Migrationsverket utvisa flickan från Sverige. Trots att ingen vet var hennes riktiga mamma e…

Google+: Reshared 40 times
Google+: View post on Google+

Bookmark the permalink.

151 Comments

 1. Pingback: Arkiverat och glömt | Carina´s tankar – Tankeboken

 2. Jag stänger kommentarerna, lite onödigt med hjärndöda kommentar som +jonas hansson och hans likar kläckt ur sig.

 3. ni är fan helt hjärndöda varenda jävel här! 

 4. Hon födda i Sveriger så hon är svenskar o har rätt att bor kvar Sverige jag emot att utvisningen 2 åriga ju!

 5. Om det nu inte är så att migrationsverket har kontakt med mamman som kanske är hotad från annat håll? Annars är det helt sjukt!

 6. 1. Är det korrekt myndighetsbeslut, så är regeringen och ansvarig ministers departement ytterst ansvarig. De är de som skriver de regler som myndigheter måste följa. Är reglerna otydliga så är det deras och inte tjänstemännens fel. På samma sätt som minister och regering är ansvariga för när dödssjuka tvingas söka jobb under sina sista levnadsdagar. Om myndigheten inte följt regeringens direktiv så är det felaktigt beslut, och inte giltigt.
  2 Till rasister och allmänna idioter som försöker koppla detta till att pensionärer får det sämre kan börja koppla in hjärnan och gå om grundskolans samhällsämnen. Pensionärers, skolors och sjukvårdens bristande resurser beror på all skattefusk (och rasister som känner att deras socialbidrag är hotat för att de är för lata för att jobba), och inte på invandring eller flyktingmottagning. Speciellt inte 2-åringar som övergets och misshandlats av sina föräldrar/vårdnadshavare. Så gör om och gör rätt, exempelvis @Nille Frederich.

 7. Varför hon har ju varit hos er sedan liten babys vad tänker dom på ska dom vi i Sverige förstöra hennes framtid jag blir bara så förbannad är själv politiker men nu börjar det bli för mycket de tänker ju inte klart men kämpa på jag ska göra allt jag kan för att denna lilla flicka ska få stanna hos er kram till er från Beth

 8. Migrationsverket spelar som en dectator land racistisk beslut om utvisning av små barn

 9. Migrationsverket är dom att utvisa en baby från sverige

 10. Har skrivit under på flera olika listor, för utvisningen borde stoppas och beslutet rivas upp. Tyvärr kan man inte höra så mycket mer än att visa sitt missnöje officiellt genom namnlistor mm.

 11. Fy fan vad tröttsamt !!!!
  Ingen disciplin, det pladdras högt och lågt om ingenting alls.
  Jag lägger ned mitt engagemang i det här ärendet. Sorry  !!!!

 12. hej ebba kjerrman,jag håller med dig-det är fruktansvärt hemskt och helt ofattbart detta-jag håller med dig om detta.ha det gott!

 13. hej på er-jaha jag har varit  med hela dagen om denna debatt om denna utvisning om tvååringen och det verkar som det aldrig tar slut denna debatt och man har följt hela processen och kommer att fortsätta att följa detta-men jag håller med er om detta-detta är svar till er marje mustonen och andreas kindbom.ha det gott och fortsätt att följa denna debatt….tack

 14. Det är kanske tur att inte gemene fransos förstår svenska och att vi omyndigförklarar dom i ärendet ifråga. Varför är vi alltid bäst ?
  Finns det mer fakta än vad svensken på läktaren känner till ?
  Hela ärendet blir ju absurt om man bara tar in medias uppgifter i debatten.

 15. Disgraceful, how we can treat a child in this way is pathetic!!

 16. Jag är inte helt uppdaterad i ärendet, men vem säger att flickan inte får det lika bra i Frankrike, som hon har det i Sverige. Jag vet inte varför vårt samhälle i alla lägen är det bästa. Frågan är värd att tänka på innan man ger uttryck för alltför mycket avsky. Jag tycker alla ska få ha det bra, men i Stockholm där jag bor kan man se att vårt skyddsnät är väl grovmaskigt. Med vänlig hälsning, Andreas Kindbom

 17. Ulf Gerhard Bäckström Eftersom det är prat om att barnet ska utvisas så har det ju ingen rätt att vara här? Jag har inte sagt att jag vill ha hit barnet, det är vår regeringen som öser in dem. Då kan ju dessa överförmyndare ta dessa invandrare till sina hem så JAG tillsammans med många slipper betala vansinnet. Vi har oskyldiga gammla som vanvårdas i Sverige, personer som byggt detta land, dem är det synd om. Svenskar utsätts för mer och grövre brott var dag, dem lider jag med. 

 18. Hoppas hon får stanna

 19. Hon måste stanna helt enkelt

 20. Hur tänker de? Det handlar om små barn!!<3

 21. Sverige är ej alltid bäst. Ibland är Afrika, Frankrike eller andra länder bättre. Varför gnälls det så mycket.

 22. Bi som säger vi värnar om barn. Skäms I

 23. Har aldrig förstått logiken i vem som får stanna eller ej. Människor som begår grova brott både får stanna och en dos medial medkänsla men barn utan föräldrar skall skickas till Frankrike. Hur tänker vi där egentligen?

 24. Vansinne att denna lilla flicka skall utvandra ! Till vad? Hon kan bli förstörd för hela livet då jag själv fick flytta från hemmet vid 1 år låt det inte bli en nu utredning om barn som far illa Hon är ingen Trasdocka det måste bara bli ett stopp på detta vansinne att kasta ut barn från vårt land som nu ironiskt har den bästa ekonomin i Europa enligt Borg , nu om något måste det bli stopp,,,,,,,,,,,,,,,på vansinne. Eller hur skriv alla som kan.

 25. Har skrivit på. Hoppas att flera gör det.

 26. Jag blir less på dessa paragrafryttare. Ännu en statlig institution som behöver granskas.

 27. Jag har skrivet

 28. Helt vansinnigt. Sverige måste ändra synsätt!

 29. Jag har skrivet på namninsamlingen.

 30. Jag har följt denna tråd och noterat följande:
  Svenska språket har grammatik. Det blir mera lättläst om den används, det är just därför den finns. Dessutom finns stavningskontroll inbyggt i alla datorprogram.
  För övrigt ligger det i tiden att ifrågasätta myndigheter, har dom rätt eller fel ? Kanske har dom ett regelverk som motarbetar sunt förnuft.

 31. Jag är förbannad att så får det bara inte gå till säger jag. Låt henne stanna hos sina fosterföräldrar där hon har rotat sig.

 32. har sett och fasar över det som händer och ber till herren gud att skydda er så hon får stanna hos er

 33. Nille – det är ju ett oskyldigt litet barn det handlar om. Det har väl inte infunnit sig här illegalt!

 34. Vad håller dom på med fomksnn väll inte göra så med en 2åring

 35. Min fru och jag har skrivit på så klart.

 36. Har migrationsverket inga barn själva fan va jag skäms å va svensk ni har la viktigare saker å göra än å slänga ut värnlösa barn fyfy

 37. Har man ingen laglig rätt att infinna sig här så ska man utvisas. Jag vill inte gå och betala för detta barn.

 38. Det är inte klokt,hur kan man komma på nått dyligt.

 39. jag håller med er om detta-man blir ju förbannad……tack

 40. katastrof att utvisa en liten flicka till vad då?

 41. man undrar vad de styrande har i sitt huvud, katastrof om hon utvisas, bort med imigrationsverket…..

 42. Fruktansvärt! Hur tänker man?

 43. Håller med er låt flickan vara kvar här
  .

 44. god lördagkväll till er-svar till er två anneli eriksson och ingvar dahlstedt-ja man kan ju undra om någon "vettig person" på migrationsverket är så funtad att utelämna en tvåårig barn till ett främmande land-nej jag håller med dig ingvar-om det finns någon som har hjärna på myndigheten.Tack och ha en trevlig lördag.

 45. Finns det ingen med hjärna i migrationsverket

 46. svenska* utvisad* ett* dessutom* kommissionärerna* ta tag*
  (; 

 47. det ÄR EN STOR SKAM AV SVÄNSKA MYNDIGHETER ATT TILLÅTA ATT EN 2 ÅRIG FLICKA BLI UTVISAT TILL ET ANNAT LAND, UTAN ATT ENS KUNNA TALA SPRÅKET, DET ÄR DÄSSUTAN" STRAFFBART" ATT AGERA PÅ DET SÄTTET! DETTA BLIR EN SAK FÖR EU.KOMMISJONÄRARNA ATT TGA TAK I! samson j. hasselquist

 48. Låt flickan vara kvar här!!!!

 49. Näpp…not my god damn problem som man säger i staterna!

 50. Säger hej till dig carina-ohja, när det gäller myndigheter och andra byråkrater så måste man vara med och engagera sig.tycker att det är fullt så hemskt att man kan göra så mot ett barn-det är ofattbart.jag arbetar själv med myndigheter, jag vet vad det handlar om-men detta tar priset när myndigheter gör så här.Fy f `n säger jag.Tack för att det finns så många som är med och kämpar för att hon skall få stanna.tack ännu en gång!

 51. Kul med många engagerade och troll finns det överallt 🙂

 52. hej på er alla-en trevlig lördagkväll till er alla-jo svar till dig malin jakobsson-tycker som du-det är helt fruktansvärt….håller med dig…….

 53. Fruktansvärt 🙁

 54. Jan, man kan… kanske det, men jag är inte "man"

 55. hej alla ni och jag håller med alla ni som har skrivit på denna namnlista-det är helt uppåt väggarna ofattbart hur myndigheter kan utsätta ett barn så här-det är väl ändå sverige vi bor i eller?

 56. mab kan ifrågasätt på annat sätt

 57. Det är ofattbart att man kan gör så mot barn som blivit lämnade av sin mor jag protesterar mot att detta kan ske i Sverige idag

 58. Bobo, jag ifrågasätter allt. Det är så jag lär mig saker 😀

 59. Jez, nu vet jag inte vilken planet du bor på. Men att säga att alla andra invandrare ska lära sig är väl ändå otroligt korkat ? Det är väl ändå tack vare våra politiker allt ser ut som det gör.

  Ta ner hakkorset i flickrummet, det är så 1978

 60. hej alla igen-har också skrivit på-det är helt ofattbart! Tack

 61. Ofattbart. Skriver på!

 62. Svårt fall och lite ofullständig information, Det har tagit lång tid och hon verkar nu trivas hos sina fosterföräldrar. Vad händer om flickans mamma dyker upp?  Hon måste väl ha rätt till sitt barn! Tills dess måste hon så klart få vara ifred här!

 63. Jag är inte insatt i ärendet. Tänker ändå att detta barn är tryggt här tillsvidare. När och om den biologiska mamman återfinns vore det väl humant med en mjuk omstart för barnet. Mamman bör lära känna sitt barn HÄR innan barnet är moget för flytt. Just nu är det viktigtast att barnet får sina grundläggande behov och även lär sig sitt modersmål. Självklart bör barnets bästa stå i centrum. Jag hoppas innerligt trots allt att hennes mor, far eller annan släkting kommer att återfinnas i framtiden.

 64. Eh, utvisa henne! Varför ska vi behöva ta hand om alla invandrares avkomma!? Mamman vill ju inte ens ha henne så varför ska vi bry oss?  Kasta ut henne bara! Invandrarna ska inte tro att de kan komma undan med att uppfostra deras avkomma! Vem fan tror hon att hon är att hon bara tror att vi ska ta hand om hennes dotter!? Kasta ut henne så skärper sig mamman och de andra invandrarna! Om de är smarta nog förstås!

 65. Stoppa utvisningen !

 66. Flickan har trots allt en anknytning till Sverige. Mamman får väl höra av sig. Det är väl ändå socialtjänsten som placerat flickan och inte migrationsverket samt att hon de facto är född i Sverige kommer inte det med ett medborgarskap?????????????

 67. Jooo hörde om detta igår å blev så upprörd de som beslutar sånr måste ju vara helt inkompetenta Hpn ska ju givetvis stanna där hon är nu. Hon kallade ju den fosterkvinnan för mamma ju 😮

 68. Skrev självklart på. Förstår inte hur man kan ta ett så idiotiskt beslut, dom vet ju inte ens var mamman finns eller om hon ens vill ha sin dotter.

 69. Hon frå det merter är

 70. hej maria! ja-jag håller med dig-hörde på radion innan idag om denna
  händelse-det är helt ofattbart-hur myndigheterna kan göra så mot ett barn
  när man ej vet vart den biologiska mamman har tagit vägen nå`nstans.nej hon
  får det bättre här hemma i sverige.hoppas att det blir flera som är med och
  agerar om detta.tack!

 71. Redan gjort:-D. Fyy för såna enormt knäppa beslut blir så förgrymmad på de som kan bestämma sådant!!!!:@

 72. hej thomas!
  jag håller med dig-jag har också skrivit på och delat detta på alla mina
  webbsidor.ha det bra!Tack

 73. Hej Bobo!
  jag håller med dig och ni andra-jag förstår fortfarande inte detta om denna
  händelse-det skulle innebära en mycket tragisk förödelse för denna
  tvååring-att bli utvisad och utlämnad till ett helt främmande land-det tror
  jag att hon kommer inte att överleva denna resa dit-nej, ta er i kragen nu
  ni som sitter på stolarna i myndighetshusen-dem kan inte vara riktigt klara
  i sina huvud att göra en sådan sak- nej jag håller med dig också-det är
  helt ofattbart.
  Ha det bra- tack!

 74. Skriver på och delar vidare…..

 75. +Uffe Nimbe absolut – hon har ju en fast punkt här och en familj som uppenbarligen älskar henne.
  De psykologer som tillfrågats säger med en mun att det vore förödande att rycka henne från denna trygga tillvaro. (Förstår inte hur du kan ifrågasätta detta).

 76. Hej oscar!
  ja.jag trodde också att man blev svensk för att man blev född här-ja hur är
  myndigheterna funtade igentligen?det är helt ofattbart-jag tror inte att
  hon kommer att överleva om hon blir utvisad till frankrike-man vet ju inte
  vart hennes biologiska mamma är heller, nej låt henne få stanna kvar här
  hemma i sverige. tack!

 77. Ok Bobo, så du menar att hon har en ljusare och bättre framtid i Sverige?

 78. Hej Bengt!

  ja,jag håller med dig-hon får det mycket bättre här-det är helt ofattbart.
  Håller med dig……Tack!

 79. +Uffe Nimbe barnet hamnade hos den svenska fosterfamiljen efter att hon hamnat på sjukhus med tillfälliga hjärnskador då hon (förmodligen) blivit misshandlad av en styvpappa som då lämnade henne sticket.
  I Frankrike finns ingenting för henne. Mamman gjorde ett lamt försök till kontakt för ganska lång tid sedan (i Frankrike). Hon har enligt myndigheten sedan inte gått att hitta. Så i min bok är det helt uteslutet att det lilla barnet ska utvisas till ett land som hon i realiteten inte har ngn anknytning till?!

 80. Va gud vad synd

 81. Hej till dig och alla ni andra som läser detta,okey,om hon har bott i
  sverige i snart två år,hur kan då myndigheterna göra så mot ett barn-det är
  helt ofattbart.ha det bra så länge-vi kanske hörs snart igen!^
  förstår inte detta-hörde på radion senast idag om detta ärende-jag förstår
  inte detta-helt ofattbart.

  ha det bra!

  tack för ordet!

 82. Ska jag vara ärlig så tror jag helt klart att hon kommer få det bra mkt bättre i Frankrike. Och det är min högst personliga åsikt.

 83. Hon frår det myke här .

 84. Trodde man blev svensk medborgare om är född här!

 85. Vad jag har förstått har hon bott hos fosterföräldrar i 1,5 i Sverige. Om hon bor i Sverige eller var bara vi ser till hennes bästa . Ibland blir det fel när ärenden kommer i pressen och man får ju hoppas att man utreder ordentligt så att hon får det bäst möjligast utifrån hennes/barnets perspektiv

 86. Hej igen!Jag håller med dig,det är helt ofattbart att myndigheter kan
  utsätta ett barn så grymt.Ha det bra,vi kanske hörs igen, ha det bra så
  länge.
  tack!

 87. Hej igen!Hörde om detta igen idag på radion och det är helt ofattbart hur
  myndigheter kan göra så här mot ett barn.Helt ofattbart!
  Hoppas att vi hörs igen!

  Tack!

 88. Har barnet släkt i Sverige? Vad är det som säger att barnet kommer få det sämre i Frankrike än i Sverige?

 89. Åh! Förlåt, hihi! Men nu skrev jag fel person. Kram +Uffe Nimbe

 90. Pst +elisabeth benediktson du pingade fel U**e…

 91. +elisabeth benediktson Migrationsverket hävdar att man eftersökt mamman i Frankrike då hon tydligen – när flickan var mycket liten – uttryckte ngn lam önskan att komma i kontakt med dottern. Migrationsverket har inte lyckats få tag i modern men bygger ändå sitt beslut på dessa ganska vaga uppgifter. De säger att "det är lättare att bedriva en sökning efter mamman på plats i Paris"…(?)
  Då undrar vän av ordning: ska den lilla flickan på två år bedriva den sökningen själv på plats efter utvisningen?

 92. +Ubbe Ubbe hur menar du då?
  Att det är en massa fransmän som vill att flickan skall skickas tillbaka till Frankrike?

 93. Men har flickan ngn släkt i Frankrike? +Uffe Nimbe
  Jag tycker vare sig det är här eller i Frankrike ska se till barnets bästa .

 94. Om det hade varit en svensk 2-åring i ett annat land, tror ni inte det hade funnits ganska många svenskar som tyckt det självklart att hon skulle till Sverige?

 95. Det finns visst lite hack i begåvningsprofilen hos vissa tjänstemän på Migrationsverket

 96. Du ska var skall var hos din forsemamma

 97. Så fruktansvärt, det här kan vi inte tillåta
  Migrationsverket kan inte stava till Barnkonventionen. Ännu ett skäl till att jag engagerar mig i Rädda Barnen

 98. +Carl Stridsberg Alive and kicking är bara förnamnet men att man skulle hamna här var ju en surprise!
  😀

 99. +Bobo Fransén Absolut. Rockens Kung forever! 🙂

 100. påskrivet och klart

 101. +Carl Stridsberg, jodå "the king lives" 😉

 102. Det kommer säkert att ordna sig. Det är ju bara att starta en folkstorm så ändrar sog migrationverket sitt beslut med motveringen att det kommit in nya fakta i fallet.

 103. självfallet påskrivet, galenskapen har inget ände…

 104. Jag vet att det kan ta emot ibland för en del att var på Fejjan. Men man kan väl göra ett undantag för den goda saken? Här kan ni vara med och kämpa för Hadille:
  https://www.facebook.com/groups/284263635011828/ 

 105. Vad lik Elvis Presley du är Bobo! 🙂

  Kul att vi har med dig. Fast jag trodde du var död? Men jag har sett att det står "Elvis lever" här och där….

 106. +Tony Gustavsson vad f*n har alliansen med det här att göra?
  Beslutet är taget av iskalla byråkrater på migrationsverket som säkert har tillsatt varandra…

 107. Jag trodde jag hade hört det mesta av sjuka myndigheters olika beslut men detta tar ändå priset!
  Ni beslutsfattare som tagit detta beslut – titta upp ur era paragrafböcker och fundera över hur man stavar till t.ex. "medmänsklighet", "ansvarskänsla", "FN's barnkonvention", "humanitet"?
  Usch, jag skäms över att vara svensk idag!

  (Har naturligtvis skrivit under uppropet som jag verkligen hoppas kan hjälpa att ändra beslutet).

 108. Trodde att dom hade ett hjärta efter beslutet att låta gamla Ganna få stanna i Sverige.
  Men Tobias hjärta måste ha härdats igen.. 🙁

 109. Jag tycker dom kan utvisa hela Alliansen istället. 

 110. Hej +Carina Wesenlund-Jonsson Så bra att vi finns på G+ också! 🙂

 111. Har skrivit på

 112. Tvekade inte en sekund! Vad sysslar Sverige med?

 113. skrivit under och delat !

 114. Självklart skrivit under och protesterat mot denna galenskap

 115. räkna med min röst, för varenda röst gör skillnad

 116. Hemskt, skrev på.

 117. Hur tänker dessa personer som kommer med såna förslag????? Att utvisa en 2-åring, speciellt när man  inte vet var mamman finns?????

 118. I bland undrar jag hur de tänker. Jag trodde att det skulle vara barnets bästa som stod i centrum, men att utvisa en 2 åring till en mamma som man inte vet var hon finns????

 119. jag håller med er alla ni som är mot detta fy katten om dem myndigheter som
  inte tänker på våra barn.nej-låt flickan få stanna.

 120. Såg detta på nyheterna igår. Det första jag fick i mitt huvud imorse när jag vaknade var detta om denna flicka. Man kan inte tro att det kan hända i Sverige.

 121. Hennes biologiska mor har ej återfunnits och ingen släkt finns heller i Frankrike.

 122. Är det inte så att hennes biologiska mor har frågat efter och vill ha sin dotter tillbaka ? Jag vill ha för mig att det fanns någon mer hake i historien ? Om jag har rätt så finns det en poäng, annars är svårt att förstå. Med vänlig hälsning, Andreas Kindbom

 123. Helt galet! Låt henne stanna! Hon är ett barn och vet inget annat! Tänk med hjärta och låt baby bli lyckligt här med oss ALLA!

 124. oh ja, jag håller med-är det inte våra barn som vi skall hjälpa till och stötta-nej-låt denna flicka få stanna.

 125. Helt sjukt. Är detta spår av Hitler tiden när man delade på och tog bort tryggheten från barnen.

 126. Är det inte barnen som vi ska skydda och hjälpa först å främst! Låt flickan få stanna!

 127. Detta är inte enda exemplet på inhumant aggerande.
  Hela Migrationsverket verkar var koko i huvudet!
  Skrivit på!

 128. ja,det är helt ofattbart-jag ryser ända in i ryggmärgen om denna händelse-fy katten alltså!

 129. En inhuman historia,helt ofattbar!!!

 130. Denna namninsamling har jag redan skrivit på-hur är myndigheterna organiserad igentligen?Det är alltså för jävligt att myndigheterna kan utsätta ett tvåårigt barn så här.
  Jag tycker som så att alla som läser detta inslag-gå in och läs denna artikel och skriv på redan idag.jag håller med  er alla andra som har skrivit på-det är för jävligt.skriv på nu…..http://www.svt.se/nyheter/regionalt/sydnytt/overgiven-baby-hotas-av-utvisning

 131. Varför har det tagit sådan tid för utvisningen?

 132. Mycket upprörande, känslokall behandling av en liten människa ! 

 133. Självklart skrivit på! Det är rent av hemskt.

 134. Namninsamling påskriven. 

 135. Dom som vill får jättegärna dela, antal namn rusar och det är positivt men ju större spridning detta får desto bättre.

 136. Såg det på nyheterna igår. Grät. Tänkte ta tag i det idag, tack för att du hann före. Så här får det inte vara.

 137. Detta är helt galet. Gör min plikt och skriver på.

 138. Gjort min plikt!

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.