Dags att väcka liv i Tankeboken igen,

den har gått på sparlåga, om alls, det senaste dryga halvåret och lite till.

Sedan i höstas har det varit tungt, så tungt har jag nog aldrig känt i hela mitt liv trots att jag har stor erfarenhet av svårigheter men oftast har jag ändå haft glädjen som motpol men den tog slut i höstas för att börja återkomma i mars och nu är där den önskas vara, på top.
Mycket har hänt på många plan sedan förra året i september som toppades av det simpla att bilen gick sönder. Det var som att släcka lampan då när det hände i slutet på oktober. Märkligt att en så simpel sak som en bil kan liksom ta det sista. Kanske kan det förklaras med att den trots allt varit min och KA´s livsnerv mitt i allt som varit tungt. När man bor som vi bor och det tar tid att ta sig någonstans kommunalt men det går fort med bil så är bilen viktig särskilt när den gjorde att det tunga och jobbiga fick en liten guldkant med så banala saker som att åka och kika i Barkarby Outlet området på allt vi skulle kunna köpa när vi blev skuldfria osv, osv eller bara unna sig lyxen av en korv med bröd för en 10:a på Ikea.
Kan tyckas märkligt för den som inte vet men med facit i hand inte märkligt alls.
Vi satsade hårt på att det nya året skulle bära oss mot positivism och glädje igen men det blev inte så eftersom vi började året med att vara väldigt sjuka i över 5 veckor med influensor, förkylningar, feber och alla tillhörande symptom som kom och gick. Denna period avslutades med att vi var friska i 2 vckor och sedan slog det till igen och jag fick halsont av oanad kraft och KA hamnade på Danderyd med bröstsmärtor men som visade sig ”bara” vara ingenting förutom att dom hittade att han har diabetes Typ 2. Det förklarade till stora delar hans enorma trötthet som varit sedan hösten.
Nu har vi varit friska en hel del veckor och jag har börjat mitt nya jobb som ekonomiansvarig på ett industriföretag i Barkarby (nära och bra, bara 10 minuter med pendeln och så buss till och från pendeln). Den jag ersatte gick i pension för 2 veckor sedan så jag har varit solokvist med ekonomin i 2 veckor och det känns bra.
Jo och det viktigaste av saker gällande oss och våra vedermödor dom senaste knappa 7 åren är att vi numera är ekonomiskt självständiga, dvs vi är SKULDFRIA! och har ganska god ekonomi om vi nu bortser från att vi för tillfället är luspanka 🙂 Vi har så många hål att fylla så det säger bara vips så är det borta. 
Nejdå inte riktigt så illa men vi fortsatte med det vi påbörjade förra året när jag fick alla semesterpengar från förra jobbet, vårat sovrum. Vi köpte Ikea´s Malm sängram och sänghylla i svartbrunt. Tyvärr var det någon av oss som inte tänkte hela vägen och denna gång var det båda två 🙂 vi köpte fel mått så det passar inte den urgamla madrassen men det gör inget för den står på sina ben den hade innan och står så fint i den nya sängramen 😉 (Jo jag vet, typiskt Gökbomedlemmarna men det bjuder vi på). Till hösten blir det då ny sängdel som passar 1,80´s sängram.
Vi köpte också en fin begagnad bil så nu både har vi hjul att ta oss fram på och egna medel att handla för och vi ser också bättre ut båda två. Vi behövde länge nya glasögon och nu har vi båda det också.
Livet leker alltså återigen med oss och i år får vi båda tillbaka på skatteåterbäringen vilket gör att vi kan färdigställa inne och göra iordning altanen och njuta av livet. Vi har också semester från mitten på juli och skall ut på födelsedagsiddag början av augusti med blivande jubilar (Carina R fyller 50) och ja livet är här och nu.
Jo, det viktigaste, på det privata planet, med mitt nya jobb är att jag faktiskt slutar 13:00 på fredagar och då tar jag bussen till Jakan och hämtar mormors älskade fröken från dagis. Vi brukar ta en fika i Jakan Centrum och Julia älskar mazariner så en sådan åt henne där hon självklart äter glasyren först 🙂 Vi kikar runt lite och har en fin stund och sedan går vi hem till Tessan och Tomas och pussar och kramas innan jag åker hemåt med pendeln och sedan buss.
Nu tänker vi iaf packa ihop oss till Jakan Centrum och kika på Kapp-Ahl som har 25% på allt, kanske finns där något vi kan lägga undan eller så 🙂
Ha en fin klämdag, ni som har en (jag har)
Bookmark the permalink.

8 Comments

 1. Visst är det kul att läsa och tack:) Livet händer hela tiden. Moster har varit inlagd på sjukhus eftersom hon föll illa och fick operera höften och en handled och är nu hemma med full uppbakning av hemtjänst och biståndshandläggare så hur det blir riktigt vet jag inte. Envisare tant finns inte. Vi har sagt att vi vill komma upp och kramas med henne men måste boka flyg iaf 4 veckor innan och i går sa hon hon boka då 😉
  Nu vet jag att ni inte kommer ner men kanske kan vi ses om vi kommer iväg upp.
  Kramar till en yngling 😉

 2. Så kul att läsa i Tankeboken! 🙂 Allt positivt som hänt och händer, speciellt ekonomin. Det är ni värda!Kommer ni upp någonting i sommar/höst?
  Japp, vi syns i augusti, tar det per telefon.
  Kram från (snart) tant Carina 😉

 3. Tack Åsa det värmer, du om någon vet hur resan har varit och ditt stöd har varit ovärderligt på alla plan. Vi kom också iväg ner till Malmö och till Furuvik tack vare dig.
  Det känns hoppfullt och lite guldkant är det när jag hämtar Julia på fredagarna, finns inget så ljuvligt som ett litet barnbarn som säger älkar dig och slänger en slängkyss 🙂
  Nu har vi hunnit med att känna oss levande i dom senaste 4 veckorna och det är ett lyft så du anar inte. Både skuld, bil och nytt jobb under samma vecka, ja jobbet hade jag men att jag började jobba då.
  Livet är bara bäst just nu.

 4. Tack Åse 😉 Det har varit en tung mental resa mycket tråkigheter varvat med glädje men sedan tog det slut med glädjen också.
  Ja, ja det är över och ja livet är här och nu. Vi mår båda mycket bättre och framtiden är vår att vara rädda om för man vet aldrig 🙂
  Hoppas också att det fortsätter på den här vägen och att vi alla har hälsan i behåll. Önskningarna om livet blir annorlunda när åren gått, 2 år kvar till 50 🙁 🙂

 5. Tack Susanne, känns bra att läsa att jag är efterlängtad, det känns som att jag börjat leva igen och det är en skön känsla, den har varit borta länge, för länge.

 6. Jag önskar er en fin fortsättning på långhelgen.
  Är mycket glad för att ni har det l
  just omkring er igen efter att ha kämpat på så hårt under så lång tid. Önskar av hela mitt hjärta att det goda håller i sig.

 7. Kul att läsa ett så positivt inlägg (även om det också berättar om tråkigheter). Jag blir glad i hela magen av det du skriver. Må det fortsätta på den nu inslagna vägen!

 8. Välkommen tillbaka, du är efterlängtad och jag är så glad att det återigen finns en liten guldkant på livet för er. 🙂

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.