Oslo bombningen och massakern på Utöya

Jag har ingen som jag känner som blivit drabbad och det är väl en av några saker som är ljusa i denna terrorhandling.

Vi var ju väg hem från Tallinn och var rejält möra och satte på tv´n och där tog det roliga en ände med förskräckelse. Ofattbara bilder visades och då var det enbart efter bomben i Oslo som visades men strax efter kommer livebilder direkt från Utöya. Makabert och vi kikade på livesändingen från SkyNews där dom hade telefonkontakt med ungdomar, anhöriga och andra från och kring Utöya.

Fortfarande var det ingen som kunde ana hur illa det faktiskt visade sig vara. Min kropp reagerade direkt och jag hade ont precis överallt och satt med kläderna på och nickade till i några timmar men var tvungen att lyssna och se.

Någonstans i rapportering var det någon som sa något liknande, ”he is an arian” och jag tänkte i mitt stilla sinne, hoppas det stämmer så att det inte ökar på hatet mot mångkulturen. Jag är glad att det var rätt med tanke på resten av världens kaotiska agerande mot araber, muslimer, icke européer osv, osv.

När jag till slut somnade var det 10 döda från Utöya och 7 döda av bomben i Oslo och bilderna som visades i tv visade klart och tydligt att dom som låg i vattnet inte rörde sig en milimeter, jag utgick ifrån att dom var döda.

Vaknade alldeles för tidigt men hela terrorhändelsen slet i kropp och huvud och jag var bara tvungen att få mig en cigg och kolla tidningarna nu när vi var på svenskt vatten. Fick på mig kläder och snabbt ner 1 däck och ut.

Först förstod jag inte vad jag läste och var tvungen att kolla flera gånger men det stod 80 döda från Utöya, slaktade av en terrorist, en mångkulturens hatare, en vit norsk man, ABB (skriver inte hela hans namn, vill inte att det skall finnas här.

Jag förstår ff knappt att en människa tillika terrorist kunde göra det han faktiskt gjorde. Tack och lov har dödstalen minskats ner men är ändå alldeles för höga, allt över 0 är för mycket.

Hela lördagen bara satt jag som handikappad och uppdaterade än här och än där.

Jens Stoltenberg har gjort mig stolt för om någon är har han visat att han är en statsman som handlat oerhört varmt. ABB´s önskan om det hela har kommit helt på skam, Norge och övriga världen har visat värme istället och fortsätter att visa det.

Jag, och många med mig, hoppas att han aldrig släpps fri, en sådan människa kan inte leva med andra människor när där inte finns någon gräns för vad man kan göra.

Bookmark the permalink.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.