Fyllornas dag

eller inte? Jo, Valborg är fortfarande en stor fyllehelg och för många ungdomar en första fyllekväll och för en del med tragiska resultat.

Förr om åren nattvandrade KA och jag och då var denna dag en viktig nattvandrarkväll/natt, det är den fortfarande och kräver sin vuxeninsats på alla plan. Främst på NEJ till langning oavsett hur oskyldigt man tycker det är. Var observant, lek inte polis, men bry dig, du är viktig och kanske kan du påverka andra föräldrar i din omgivning med dina ställningstaganden.

TV reklamen mot lagning tycker jag är riktigt bra och visar på dilemat många vuxna står inför. Du gör ALDRIG din ungdom en riktig tjänst och dina tankar om att du då vet vad dom druckit spricker, oftast redan innan dom kommit utanför dörren. Andra delar i det hela är att har du ungdomar som inte är hemma en kväll som denna så vistas i närområdet där din ungdom befinner sig. Vet du inte var dom befinner sig är det din skyldighet och ditt ansvar som förälder att ta reda på det och se till att skyddsnätet för din ungdom är tillgängligt, dvs HÅLL DIG NYKTER så att du, om något inträffar, snabbt kan vara på plats och stötta, rädda eller ”bara” vara behjälplig.

Läs artikeln i DN om vilka som profiterar på din ungdom. JAg kommer ihåg när vi bodde i Kiruna och stod utanför systemet och försökte i ren desperation få tom alkisarna att handla. Nu hade jag tur, det hände inte mig något men andra hade mindre tur.

Fatou har skrivit ett tänkvärt inlägg om langning

Förresten, ha en trevlig Valborg. Det skall vi ha, så snart KA vaknat efter sitt 3:e nattpass.

Bookmark the permalink.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.