Viktig fråga till er som kan

Vi skall åka till Ghana om 1 dryg månad och jag undrar hur man bäst delar med sig av eventuella filmer, liveinfo (Bambuser men det funkar nog inte där) och annat skoj som både jag och +Karl-Axel Jonsson har tänkt oss.

Vi vet heller ingenting om hur bra nät där finns eller dessa möjligheter. Funderade på att greja ett ghanesiskt sim kort och vad vi vet så finns där nätanslutningar på dom hotell vi kommer att bo på under både vår tour och där vi bor övriga 13 nätter. 

Gissar att när vi åker runt på Volta River, går runt på Elmina Castle (f.d slav slott) eller sitter ute i buschen kommer saker kanske inte att funka men förutom dessa tillfällen så.

Vi har båda med oss datorer och mobiler och extra usb diskar och kameror samt videokamera, vi kommer dessutom att ha med oss glatt humör och massor av eufori, jag iaf på det sistnämnda.

Förslag, idéer, tips eller bara andra råd tas tacksamt emot.

Google+: View post on Google+

Bookmark the permalink.

10 Comments

 1. +Carina Wesenlund-Jonsson Bombardera du bara! Har inte riktigt kläm på när jag ska till Ghana och hur. Åkte på lite andra jobb nu. Så vi får se. 

 2. Jag kollade med personer i Ghana som jag gjort en del ICT-projekt med. De säger som Johan ungefär, använd telefonkortet när du inte hittar WiFi. Jag har varit i Ghana en gång och då fanns det WiFi på hotell, köpcentrum mm, det räckte för mig. Men bra att ha ett telefonkort om du behöver göra något när du reser.

 3. +Johan Ripås Tack för att du la till mig, kanske bombarderar jag dig med andra frågor också om det går.

  Jag tänkte greja telefonkort där och det skall finnas nät på hotellen vi skall bo på under vår tour och också på lilla hotellet vi bor på både före och efter touren. Kommer att bli oerhört stort för mig hela denna resa, återse mina rötter.

 4. Hej Carina. Just tillbaka från internetlöst land. Har inte varit i Ghana, men jag brukar använda på telefonkortet om jag inte hittar nät. Surfar alltså på datorn med telefonen som 3G-modem.

 5. +Mimmi Dahlström Blogga hade jag tänkt, det kommer nog att riktigt snurra till det ordentligt för mig när jag återser mitt gamla "hemland" och alla platser som gjorde skillnad, så skriver jag inte dagligt tappar jag säkert bort en del till att börja med iaf.

  Hoppas verkligen hotellens uppkopplingar är vad dom säger sig vara också 🙂

 6. +Kalle Hedlund Åh, tack men vi kommer inte att vara i varken Accra eller Kumasi särskilt länge eftersom vi kommer att utgå från hamnstaden, Tema där jag växte upp, Vi kommer att åka till Kumasi och besöka en marknad där och Accra är ju troligtvis nästan bara när vi kommer och åker hem förutom lite besök på, för mig, minnenas allé. Skulle du kunna höra med din kompis vad han/hon tror om möjligheterna annars.

 7. Det finns bra 3G-uppkopplingar i Accra och Kumasi. Har en kompis som brukar chatta på Skype när han är ute i Kumasi.

 8. När vi reser långt så är ju hotellens uppkopplingar guld värda! Ute i bushen finns det ju inte alltid kontakt 24/7 utan man är hänvisad till speciella tider då satelliterna passerar o internet fungerar. Men det vet ju hotellen.
  För liverapporter kan du ju blogga 🙂

 9. +Johan Eriksson Tack för tipset, såg också varför, häftigt med Nairobi och annat också.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.