Väldigt välkomnad av både överstehäxan och högste talman

Här var jag väldigt välkomnad av både överstehäxan och högste talman, tyvärr var hövdingen borta och återkommer i morgon. Det hände mycket häftigt här idag och det är också här min pappa var hövding tills han dog.

Just nu sitter vi i bilköer på motorvägen mellan Accra och Tema efter dagens besök i Larteh på väg tillbaks till Tema.

Bakgrunden till besöket i Larteh finns här att läsa

Mer om besöket i Larteh hittar du här

Bookmark the permalink.

10 Comments

 1. Pingback: Detta är bara för häftigt | Carina´s tankar - Tankeboken

 2. Min var fabrikschef för Ghana Cement Works Ltd, senare Ghacem under tiden vi bodde här i Ghana. Han var väldigt uppskattad som person, mycket på grund av hur han var mot människorna här i Tema (Ghana) och då särskilt Ghacems personal blev han så småningom installerad som hövding i Larteh där hans ansvarsområde var utveckling.

 3. Intresant! Min far är lokförare……

 4. Nu har jag läst hela inlägget.Det är ju helt fantastiskt:-)

 5. Kul! Min pappa var bara livsmedelshandlare.

 6. Jajamensann en tvättäkta hövdingason fast dotter men jag var äldst så det bidde så. Här har ni lite om delen och det hände ca 1972-1974 något och det är sant, http://carina.gokboet.nu/2003/11/ghana-ett-land-dar-vita-man-kan-bli-hovdingar/ jag är också tillfrågad om att bli Queen Mother som min mamma är i Larteh även om vi aldrig varit där efter att vi flyttade därifrån.
  Tack och lov så var inte hövdingen på plats för då hade ceremonin blivit ännu större. Förresten så är jag syster till han som är Chief Linguister, dvs högste talman 🙂 Häftiga resor jag varit med om hittills och nu bara 3 dagar kvar tills vi lyft vid denna tid torsdag kväll.
  Överste Prästinnan (häxan) var med på korten som jag hade med mig från hövdingariten som skedde för min pappa så hon blev väldigt tårögd.
  Många kort togs med riktiga kameran och det kommer så småningom när vi är hemma och smält allt.
  Många saker har jag fått möjligheten att uppleva och för mig oerhört viktiga saker har det blivit.

 7. Var inte också Pippi långstrump hövdingdottor?  😉

 8. Coolt jag vill oxå vara en överste häxa!

 9. Se där, en hövdingadotter! 🙂

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.