Gubben den käre herrn

som snart blir 12 var inte alls ute i går utan vi hittade honom bland kökshandukarna i ett av skåpen i köket. Kallemannen måste trots allt ha släppt in Gubben fast i sömnen. Grejen var att Gubben var skadad, han såg slagen ut alternativt påkörd ut i päls och på vänster öra. Bloddroppar lite här och där. ringde vår vanliga veterinär men de stängde tidigare så det blev raka vägen till Djursjukhuset Albano. Väl där så var det ingen olycka eller misshandel utan det måste ha varit ett sjudjäkla kattslagsmål och det i kombination med en ”akut otit” = akut öroninflammation gjorde att han såg ut som han gjorde. Spruta med penicillin, örondroppar, penicillin i tablettform och temptagning. Gubben hade 39,5 och det är feber på katt, deras temp skall ligga under 39. Aningen fånig kände jag mig iaf att vi inte märkt öroninflammationen men tydligen kan det komma fort. Även om man levt med katt i många år så lär man sig nya saker hela tiden. Skönt att det inte var värre men visst har han ont där han ligger och hänger med huvudet. Han ville inte ens äta igår men i natt kom han till vår säng och sov vid kudden så det känns som att han redan börjat bli bättre.
Idag landar undulaterna här, skall bli väldigt intressant att se övriga medlemmars reaktioner. De kommer tidig eftermiddag. Tills dess har vi en del att fixa för även vi vill ha påsk, inte med pyntet (vi har ju redan tulpanerna framme:-)))) men med trivsel. Det där vanliga med städ, jakten på dammråttor osv.
För övrigt så är livet ganska bra, en ny månad väntar med nya utmaningar osv. Kanske återkommer jag senare ikväll. Om inte annat så ha en underbar dag.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.