Bortgjord och helt på bekostnad av mig själv ;)

För det första så skulle vår bil inte besiktas i år och det blev den inte heller. Det hade varit bra om vi kollat upp det innan jag åkte iväg och inte bara tänkt i gamla bilbanor. Jag kom dit och hann få en nummerlapp, ca 57 drive-in besiktningar före mig. Enligt en besiktningsman så var det 5 besiktningsmän och var och en gjorde ca 3 per timme. Okej tänkte jag det blir ca 4 timmar i väntetid men det är väl okej. Böcker hade jag laddat med och så lite frukt.
Bilprovningen i Rissne ligger nära McDonalds och en ICA/Statoil butik. Kaffe köpte jag innan jag kom in på bilprovningens område. Först var det kallt och sedan kom solen och höll på att ge mig värmeslag. Timmarna gick sakt och jag läste och studerade all motorcyklar som kördes in för besiktning. Det var en hel del stora MC och så en del lowrider modeller. Motorcyklisternas klädval var väldigt varierande. En kom tex i shorts, skinjacka och hjälm.
Snart började det bli min tur tänkte jag men inte var det några 15 bilar i timmen inte. Klockan hade hunnit bli över 13 och det var 15 bilar före mig i kön. Vatten sprang jag och drack titt som tät för solen var vidrig där jag satt i bilen. Äntligen blev det min tur och klockan hade hunnit bli över 14:30.
Jag kör in och ser säkert både slut, irriterad ut och trött. Stekande sol kan göra så. Besiktningsmannen knappar in bilnumret och säger; ”tidig inställelse” Jag svarar; ”vadå?” Så får jag förklarat för mig att jag suttit och suttit i över 8 timmar helt i onödan. Nya bilar besiktas efter 3 år och sedan efter 2 år därefter är det besiktning varje år. Fan, fan, fan. Skrattet kom aldrig för jag var alldeles slut och arg samtidigt även om det egentligen var ganska roligt.
Besiktningen gick alltså bra och den var tom helt gratis eftersom den inte blev av. Nästa år mellan februari och juni är det dags. Besiktningensmannen visste inte riktigt hur han skulle reagera för han såg att jag var både arg och less efter hela dagens väntan så jag tror att när jag väl åkte så satte skrattet igång.
KA kom iväg till tandläkaren
och fick rensning och pencillin och så skall han tillbaks i morgon. Kinden ser värre ut än före tandläkarbesöket och natten har väl inte gått hans väg för värken har varit illa. Till jobbet bar det av och kinden ser värre ut än i går. Värken släppte delvis lagom till det var dags att gå upp. Hoppas han klarar dagen bara för värktabletterna blev kvar hemma.
Annars intet nytt under solen
fast sol är fel för den finns inte. Molnen är tunga och mörka. Känns lite bra ändå att det inte bara är sol, särskilt inte eftersomv i båda jobbar.
Vi hörs!

Bookmark the permalink.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.