Mamma?

Det finns också en hel del förväntningar på vad, hur och varför i dom roller vi har/tar på oss eller får ute i samhället, i familjelivet och i vänskapsrelationen. Där finns också om sas stöpta formerna i tex föräldraskap och kanske mer mödraskap.
En god mor måste tex alltid låta barnenes önskningar, behov och viljor styra.” Detta agerande ger ingen god mor överhuvudtaget rent generellt. Det finns dom mammor som älskar att tillfredställa sina barns behov och inte bryr sig om sina egna, det finns dom mammor som försöker göra något åt både sina barn och sig själv, det finns dom mammor som bara ser till sina egna behov och försakar barnen det som borde ingå i att få barn. Det finns alltså oerhört många olika mammor och lika många sätt att göra ett bra eller dåligt jobb i rollen som förälder.
Jag tror att det viktigaste i att vara en god mor är att se till att oavsett vad så har barnen det bra och tryggt. Jag tror att en god förälder, mamma eller pappa ger det dom har av trygghet, kärlek, ömhet, inspiration, engagemang osv till sina barn. Ibland får faktiskt barnen vänta eller annat utan att man för den skull är en dårlig förälder. I dagens famijekonstellationer är sällan det gamla ”vanliga” sig likt. Det är skillsmässor, dubbla föräldrar olika kön, plastpäron, extraföräldrar osv, osv. Familjekonstellationerna är helt annorlunda enligt det gamla standardiserade sättet att se på saken i sig.

Bookmark the permalink.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.