Hårlös blev jag inte

men nästan ;). Jag kunde (bildligt talat) begått mord i dag utan större problem för gissa om slingningen höll på att gå galet.
Fröken ville rädda mig från gråa stråns sorger (skojar bara) och erbjöd sig att slinga håret med lite blont och i går köpte vi blondering. Fröken kom ner och började greja med hättan och en virknål och det var inte skönt men jag försökte hålla god min.
Det är lite knepigt med väldigt långt hår så kanske får jag skylla den delen på det iaf. När väl allt var genomdraget i hättan, jag öm i hela huvudet så börjar fröken smeta in blekmedlet men så fick hon sluta för även hon insåg att mitt hår var alldeles för tovigt eller något ditåt så det var bara att avsulta och dra av hättan.
Då djävlar… men jag teg fast jag både kved och nästan grät men inte ett ont ord jag sa. Fy fan säger jag bara och jag höll på att tänka vi klipper av skiten. Hättan gick inte att få loss och Tessan försökte så gott hon kunde och fick klippa hättan bit för bit på min vänstra sida. Jag säger bara aldrig mer på det viset. Efter nästan 3 timmars tid (inklusive hårdragandet) var hättan loss och balsam i mängder plus vatten och en hårborste och jag framåtlutad i duschen. Till slut var mitt hår nästan som det var innan allt började. Jag hade blivit av med en del strån (det varken syns eller känns men det låg en del i duschen) men det kommer nya så det löser sig kemiskt.
Tessan var envis och nu är jag slingad fast med folie. Det dj*a i kråksången är också att blonderingen hann med att både svälla och torka under hela processen men det blev bra ändå. Ett tag såg jag ut som ett rymdmonster med aluminiumfoliebitar i håret.
Och nu är jag så trött så jag skall gå och knoppa med mitt ömma huvud. Tessan fick tack och jag fick tack för att jag inte slängde ut henne under gången av det hela. KA kommenterade flera gånger; ”vad gör du med min fru?” och sedan såg han inte att det blivit varken bättre eller sämre utan hade ingen egentlig åsikt men det är okej.
Sov gott och mail kommer i morgon när jag orkar med lite mer men detta tog musten ur mig totalt. Förresten så är jag nöjd med håret.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.