Med en enkel tulipan

har KA och jag sjungit till käre mor som blir en dag över 60. Hon sa att hon blir gammal. Det är märkligt det där med ålder. När jag var yngre var allt från dryga 20 asgamla nu är dom små och har knappt kommit ur barnastadiet som jag tänker och 60 åringar är ff unga i både sinne och sätt. Tur att även vi växer och förändras allt eftersom åren går.

Syrran och co skall dit närmare sena eftermiddagen och ta en fika och överräcka en bukett blomster till mamma. Presenter är svåra att hitta på när åren vandrat men samtidigt är det inte presenter som är viktiga längre utan kanske mer att man får ett besök eller fler och kanske framförallt att bli ihågkommen. Det där med att ta sig tid tror jag är det som uppskattas allra mest. För oss är det lite långt men tid tar vi per telefon och när vi ses.

I måndags
var det allsång och bricka med blomster och kaffe och en alldeles yrvaken KA. När jag väl landade hemma så var det fika och lite besök. KA hade slitit hela dagen för att få till det mysigt hemma. Det låg också en matta i hallen och den var i sammanhanget faktiskt bäst.

Det har sin anledning att en matta var bäst. Vi har inte haft mattor på golvet på många år pga av en periodsiv kissande Eddie (en älskad pälsboll) som fick säga adjö förra året mitt i alla kaos för hans kissande tog överhanden och han var då också väldigt nervös. På grund av det så slutade vi med mattor och mattorna tog också slut kan man väl säga. Vi har inga mattor kvar mer än småmattor pga av Eddies kissande. En nerkissad matta kan man tvätta sönder men rester finns alltid kvar så alla har slängts vartefter rengöringsförsöken getts upp.

Mattan som är i hallen var/är ingen hallmatta men en söndertvättad gammal trasmatta som egentligen bara är kvar av rena nostalgiska skäl så den ligger där så fint och skrattar åt oss nu. Det som var med mattor var att för någon vecka sedan sa jag till KA att du, vi kan ju ha mattor igen och därav hamnade den mattan på golvet.

Fick en Sweet CD av Tessan och Tommy och det var ju dumt för deras del för jag var tvungen att spela upp den och som vanligt skrattades det åt mig och mitt nostalgiska svammel om första klassfesten, låten Popcorn, Little Willy, Wig-Wam-Bam och så Staffan såklart. Staffan var han som hade festen och han var okcså Staffan i låten om Stalledrängen som jag minns det som 10 åring. (På tal om fröken så verkade det som hon fick jobbet så glädjen står högt i tak och ett stort GRATTIS till henne. Det passar bra med sprutan för en dag i veckan är ledig, fredagar, och då kan sprutan tas på torsdag kväll utan att det hindrar henne än.)

Stoffe hade med sig en bukett blomster men utan tidningspapper. Han menade att han har blivit äldre. Det där med tidningspapper och Stoffe får jag ta någon gång när jag har lust och ork för DET är så mycket Stoffe och, som vi tycker, väldigt roligt.

Så var den kvällen slut
och sängen väntade. Gårdagen (tisdag) gick i rasande tempo och jag var hemma strax efter 20:30 trött som ett helt … och i dag sitter jag här och undrar var orken och energin rymt för det är inte riktigt friskt i knoppen eller kroppen. KA såg ut som jag känner mig så jag antar att det är ovälkommet besök på tapeten. Min obligatoriska blåsa jag brukar få istället sitter där på läppen men det verkar som att det inte skall räcka med bara den denna gång men jag hoppas det är tröttheten som gör sig gällande och ingenting annat.

Nej, inte sitta här och häcka. Det finns saker att göra så ciao och tills next time.

Bookmark the permalink.

0 Comments

  1. Pingback: Arkiverat och glömt | Carina´s tankar – Tankeboken

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.