Så var jag med läsglasögon!

Egentligen borde jag ha progressiva glasögon men jag vägrar av två skäl, jag kan låtsas vara mindre gammal (i år, inte i sättet) och dom är fasen så mycket dyrare, särskilt när ögonen annars inte behövde andra glas. Läsglasögonen fungerar inte på skärmen, orden blir större men smetigare så jag får fortsätta köra med mina vanliga som fungerar hur bra som helst. Läsa gick bra mycket bättre vilket är det som är viktigt. Optikerna menade att nu kunde jag knyppla och jag bara asgarvade för det är nog det sista jag kommer att göra med eller utan bra glasögon.
Förresten så var det vår 11:e bröllopsdag, grattis till oss, i går men vi gjorde inget av den för KA jobbade sent men ikväll kanske det blir något godare att äta och kanske ett glas vin eller två. Jag kanske skall smaka lite på Sambocan som finns och som jag inte visste om innan den brazilianska aftonen.
Intervjun gick bra som jag tycker (företaget kanske tycker annorlunda) och atmosfären på företaget tyckte jag om samt människorna jag träffade. Antagligen hade jag låga lönekrav men jag sa det Sif rekommenderade och det är okej för mig. Arbetsuppgifterna är ju vad jag kan så där är inga svårigheter men lite putsa på tjänstemannalöner krävs eftersom jag inte arbetat med det i den omfattningen tidigare och så är deras program ett helt annat men datoriserade system är i grunden väldigt lika och jag gillar att lära mig nya saker. Jag glömde några viktiga frågor, bl.a. när dom skall ha beslutat sig och arbetstiderna som är på företaget. Kanske känner företaget att jag inte har tillräckligt dokumenterad erfarenhet och eller mer inriktade referenser men det är lite svårt att ha det som egen och att KA skall skriva ett intyg åt mig är helt uteslutet för det är inte rätt som jag tycker så det struntar vi i, dessutom är han partisk och det blir fel då. Det skulle kännas moraliskt helt fel med ett sådant intyg från den jag älskar, är gift med och som är min bästa vän.
Det finns många fler än jag med samma kompetenser och kanske tycker dom att jag inte alls passar deras företagsprofil och eller personal och kanske känns mina overifierade ekonomiska och lönemässiga kunskaper som fel person på fel plats, jag vet inte. Roligt ändå att få komma iväg på intervjun och visst, jag skulle mer än gärna jobba där, främst för att jag skulle trivas med både arbetsuppgifterna och företaget vilket för mig faktiskt är det viktigaste.

Bookmark the permalink.

0 Comments

 1. Ja, dom hade min cv innan och det var från den jag blev intressant. Det jag menade med verifiering är refrenser från mitt 10 års långa ekonomiarbete och det är ju svårt och där är mitt dilemma, mitt ord är en sak och verifiering en annan.
  Menar du smileysarna i min gamla gästbok? Dom som är nu är mycket roligare tycker iaf jag fast nu måste man ju klicka på smileysen och det räcker inte med dom vanliga tangentbordstryckningarna om det var så du menade.
  Jag skall ut och cykla (någon dag) och nu har jag fått låna bra rumpskyddsbyxor och så en cykelhjälm så jag är väl förberedd bortsett från det praktiska dårå. Funderade på om vi kunde klä ut utlånaren till tjej så kan han cykla åt mig också för Jörgen är en van cyklist.
  Jo jag vet att jag är en dålig medborgare men jag skyller på mitt norska medborgarskap. Förresten så är jag inte ens försäkrad eftersom jag är norska och inte svenska trots att jag bor här och det är i Tjejtrampets lopp som har försäkring i avgiften.

 2. De hade väl din meritförteckning innan du kom till intervjun? Klart de har en bild av att du klarar arbetsuppgifterna annars hade de inte slösat tid på att kalla dig på intervju. Jag är övertygad om att du kan klara arbetsuppgifterna!
  Ut och cykla med dig nu! Glöm inte att du är en dålig medborgare om du försöker genomföra sådant som kan orsaka dig skador. 🙂
  Ps. Vad jag saknar dina blå lättklickade smileys!

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.