Femman v.26 2005

[Lystnar på: Flyvende Sommer – Olsen Brothers – (02:56)]


Midsommar
1. Vilka 5 ingredienser ska en ”riktig” midsommarafton innehalla enligt dig?
Min bardomsmidsommar från Liberia är väl egentligen min enda grundreferens gällande det och säkert är jag lite väl nostaligsk men säckhoppning med ägg eller potis-på-sked, små grodorna, majstång, solsken och mycket skratt. Eftersom vi inte har små barn hemma är lekandet inte det som brukar ingå i dag.
För mig gäller då god mat, sol (den är viktigast för känslan) och så gott sällskap. Alkoholen kan gärna stanna borta för det är andra saker som är av vikt.
2. Det sags ju att man drommer om sin tilltankta pa midsommarafton, sa handen pa hjartat, vem dromde du om?
Jag är gift, tror ni att jag tänker skriva ut det 😉 jag minns ingen dröm utan sov ljuva drömmar men utan make för han jobbade och drog in medel för brödfödan.
3. Var placerar du midsommarafton om du rangordnar arets storhelger?
Efter julafton är det midsommar
4. Beratta om ett ”perfekt” midsommarminne?
Min barndomsfirande i Liberia, så oskyldigt och så mycket lek och bus samt skratt.
5. Beratta om ett ovanligt midsommarminne?
Har inga egentligen som jag kommer på så här på rak arm men får fundera vidare. Jo förresten men ovanligt vet jag inte men annorlunda. Vi tog vår Margareta till Trosa och hade båten full med ungdomar (våra egna och deras kompisar). Vi trodde att det var midsommarfirande där men väl framme bedrog vi oss för inte en själ fanns där. Ungdomarna mindre glada, KA och jag nöjda (lugnt och fridfullt) och dagen efter tog vi samma väg hemåt igen via Södertälje kanal och delar av Mälaren. En härlig båtresa faktiskt om man bortser från att regnade en del.
Jo ett ännu bättre båtminne är när vi inte kom längre än till Björkfjärden i Mälaren pga av skev brytarspets. Så vi satt mer eller mindre hela dagen fast på Björkfjärden i väntan på en trollformel som kunde starta Margareta och åtminstone ta oss hem igen. Maten åts ombord och ungarna var less men en kul grej.
Hur tog vi oss hem då? Jo, cigarettfoliepapper i strömfördelarlocket (kolet i locket ramlade i kölsvinet när vi böt brytare och återfanns aldrig mer) och sedan ryckig återgång till hemmahamnen Båtklubben Arken i Kungsängen. Tur att jag kom ihåg hur farsan lagade säkringarna i Ghana när åskan tog dom (farligt men så var det då)

Bookmark the permalink.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.