Så var familjen fulltalig igen

efter ca 3,5 månaders pälsbollsbrist. Lite som jag antog så var det två som drog sig undan när vi kom till Nina och Levent och att även Gubben var lite avvaktande fick jag väl på köpet. Efter en pratstund, en cigg och allmänt trivsel så var det dags för istoppning i bur. Det gick bra men förtvivlans jamande hördes från både Gubben och Maja, Martin sa knappt ett jam. I bilen var ovanligt tyst hela vägen hem.
Väl inne fick dom vara kvar i kattburarna och insupa dofterna sedan tog vi fram Martin först och som väntat så gömde han sig under överkastet. Så släppte vi ut Maja och Gubben och även där som väntat så drog sig Maja in mot sängen och under överkastet och Gubben drog raka vägen mot vardagsrummet och balkongdörren och ville ut.
Maja tog bara någon minut på sig innan även hon knatade runt och hade stora drag åt balkonghållet. Gubben for runt och jamade vid dörren för ut var en stor önskan. Tyvärr så får dom allt hålla sig inne i några dagar för att vänja sig vid hemmaplan igen. Natten har gått bra och nu i morse hade jag tre fiskönskande pälsbollar kring mig. Martin fick äta i lugn och ro och nu har Gubben och Maja ätit resterna av Martins fisk.
En kort sammanfattning om status, Maja är bra tjock och det kan bara skyllas på att hon varit inne utan att ha hennes normalmotion så det gäller att sätta i gång henne med mindre mat och mer fart på kroppen nu när hon kan vara ute igen. Lättjans tid är över för hennes del, jag gissar att hon verkligen njutit av omsorgen hemma hos Nina och Levent. Gubben och Martin har turligt nog inte samma anlag till ökad kroppshydda som Maja har så dom behöver ingen Tjockholmen 🙂
Vill också tacka Nina och Levent här för den otroliga hjälp det har inneburit med pälsbollshotellet under hela den här tiden. Jamande trion Gubben, Maja och Martin instämmer i kör.

Bookmark the permalink.

0 Comments

  1. Levent: ledsen för det väldigt sena svaret. Ja det gick bra då också för Martin och går ff bra. Han har inte kräkts en enda gång sedan han kom hem.
    Kaxi: Ja, det vore nå´t. Undra vad dom skulle tänka om oss människor då 🙂

  2. Hur är det med stackarn Martin? är han framme nu? Man saknar ju dom.

  3. Tjockholmen för katter – det låter nå’t, det!

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.