Duns och kabrak!

Så lät det sent i gårkväll och vad skådar vårt öga om inte en lösspringande hund i vardagsrummet. Arten hund vet jag inte men hon (jo, en tik) var boxerlik i kroppen men helt utan hängläpp ;). Hon verkade rädd/osäker och morrade en aning men tog sig ut och fortsatte morra utanför balkongen. Jag har aldrig känt mig osäker på en hund men henne kände jag mig väldigt osäker på.
Tiken hade inget halsband och ingen synlig människa fanns i närheten, inte heller någon som ropade på hunden. Förbannad blev jag för vem f*n släpper en hund lös utan att ha stenkoll.
Min första tanke var att hon jagade våra katter och vill det sig illa kan en hund i den storleken lätt knäcka en nacke. När jag tänkte efter kanske hon var hungrig och rädd men jag har ingen aning. Inte en kotte syntes till eller hördes men mig hörde dom för det osade ur munnen på mig. Tiken försvann ur sikte också, hoppas det gick bra för henne. Hon lyckades verkligen skrämma slag på alla 3 pälsbollar.
Hoppas tiken inte var övergiven och att det var ett misstag att hon var lös. Hon kanske inte alls tillhör den aggressiva modellen men rädsla hos en hund kan orsaka hugg i rent försvar.
Väderutsikter: hopp om sol för den syns faktiskt. 11 grader, kors i taket.

Bookmark the permalink.

0 Comments

 1. Nina: Jag tänker på hur det gick för hunden mest men först blev jag lite skraj.
  Kul att ostbrickan gjorde något gott. Ni gjorde gott som var fenomenala med pälsbollarna och med kort varsel dessutom.
  Åsa: Vilken sorglig händelse, hoppas det gick bra med den förvirrade och antagligen chockade hunden.
  Tur att pälsbollarna inte togs med överraskning inne för allt hade kunnat hända.
  Annica: Jag tänker på kalabaliken om hunden hade kommit in och 3 pälsbollar inne vilken rulle det hade blivit och vilken kaos. Nu gick det ju bra och jag hoppas tiken har kommit hem.
  Tack, det var värt en skål i lördags och champagnen var väldigt god.
  Nu är det värre saker på gång tyvärr.

 2. Nina: Jag tänker på hur det gick för hunden mest men först blev jag lite skraj.
  Kul att ostbrickan gjorde något gott. Ni gjorde gott som var fenomenala med pälsbollarna och med kort varsel dessutom.
  Åsa: Vilken sorglig händelse, hoppas det gick bra med den förvirrade och antagligen chockade hunden.
  Tur att pälsbollarna inte togs med överraskning inne för allt hade kunnat hända.
  Annica: Jag tänker på kalabaliken om hunden hade kommit in och 3 pälsbollar inne vilken rulle det hade blivit och vilken kaos. Nu gick det ju bra och jag hoppas tiken har kommit hem.
  Tack, det var värt en skål i lördags och champagnen var väldigt god.
  Nu är det värre saker på gång tyvärr.

 3. Jag skulle nog också undra om det stod en främmande hund i vardagsrummet. Tur att alla i huset klarade sig. Tänk vilken kalabalik det hade kunnat bli!
  PS. Grattis igen, med tanke på det jag skrev i mailet i går.
  Annica

 4. Jag skulle nog också undra om det stod en främmande hund i vardagsrummet. Tur att alla i huset klarade sig. Tänk vilken kalabalik det hade kunnat bli!
  PS. Grattis igen, med tanke på det jag skrev i mailet i går.
  Annica

 5. Lät läbbigt med löst springande hund i vardagsrummet. Stackars Majsan, Martin och Gubben.
  Hoppas inte Martin blev alltför traumatiserad…
  Tusen tack för den goda ostbrickan som förgyllde vår testund nu ikväll. 🙂
  Blomman pryder så fint..
  Ni är så goa.
  Kramizar och trevlig fortsatt vecka.

 6. Lät läbbigt med löst springande hund i vardagsrummet. Stackars Majsan, Martin och Gubben.
  Hoppas inte Martin blev alltför traumatiserad…
  Tusen tack för den goda ostbrickan som förgyllde vår testund nu ikväll. 🙂
  Blomman pryder så fint..
  Ni är så goa.
  Kramizar och trevlig fortsatt vecka.

 7. Leo skulle pinka i brallan om det kom in en främmande hund sådär 🙂 Jag hoppas också att den kom tillrätta.
  En gång, när jag bodde på landet, så kom det en lös hund irrandes ute på vägen. Han var superskygg. Jag försökte locka på den, för jag såg att den var utan matte/husse. Men den tittade bara på mig och rusade vidare.
  Jag tänkte att det kanske var en grannhund som var på vift och på väg hem (fast han såg rädd ut). Jag försökte kolla upp det lite med svärmor som hade koll på vilka hundar som bor vart osv.
  Kunde inte släppa det hela. Tänkte på hundens rädda blick. Han morrade inte eller så, han såg bara skraj ut.
  Efter ett tags snokande fick jag veta att en bil hade krockat en bra bit bort från mitt hus. Karln i bilen hade blivit skadad (men överlevde)… men de båda hundarna hade flytt från olycksplatsen (bilen vart så pass skadad så hundarna kunde ta sig ur den). En av dem var DEFFINITIVT ”min” hund. Helt efter beskrivning. Synd jag fick veta det så pass sent. Han hann ju hinna långt på en halvtimme.
  Det hördes inget mer om hundarna sen så det kom väl tillrätta.
  Ha det gott!

 8. Leo skulle pinka i brallan om det kom in en främmande hund sådär 🙂 Jag hoppas också att den kom tillrätta.
  En gång, när jag bodde på landet, så kom det en lös hund irrandes ute på vägen. Han var superskygg. Jag försökte locka på den, för jag såg att den var utan matte/husse. Men den tittade bara på mig och rusade vidare.
  Jag tänkte att det kanske var en grannhund som var på vift och på väg hem (fast han såg rädd ut). Jag försökte kolla upp det lite med svärmor som hade koll på vilka hundar som bor vart osv.
  Kunde inte släppa det hela. Tänkte på hundens rädda blick. Han morrade inte eller så, han såg bara skraj ut.
  Efter ett tags snokande fick jag veta att en bil hade krockat en bra bit bort från mitt hus. Karln i bilen hade blivit skadad (men överlevde)… men de båda hundarna hade flytt från olycksplatsen (bilen vart så pass skadad så hundarna kunde ta sig ur den). En av dem var DEFFINITIVT ”min” hund. Helt efter beskrivning. Synd jag fick veta det så pass sent. Han hann ju hinna långt på en halvtimme.
  Det hördes inget mer om hundarna sen så det kom väl tillrätta.
  Ha det gott!

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.