Banaliteter och en damm

Vår damm vi började med förra sommaren, innan vattenskadan tog allt av ork, energi och lust. Dammen var klar men allt runt den var det inte. Våran blomrabatt, vår sittdel med golv, bryggan och så lite gräs runt var delvis gjorda. Vi bor i bostadsrätt och vi har hörnlägenheten på nedre botten och både utbyggd balkong samt en altan eller uteplats (beroende på vem som säger vad det är)
Styrelsen i föreningen har sett vårt fixande och trixande och vi hade inte blivit förvånade om vi fick skriftlig skäll eftersom det inte såg bra ut på baksidan. Jag menar alltså förra sommaren när vi bodde i vår fina vattenskada som bara tog 6 månader att återställa.
Nu, i sommar, tänkte vi fortsätta och göra det vi tänkt förra sommaren, vädret var perfekt och skönt att ha något att sätta tänderna i. Vår semester börjar nu så det har bara varit småstunder tidigare vi kunnat hålla på. Det syns tydligt att vi jobbar på vår altan och att det fatiskt är fint det som är redan även om jordhögen utanför och delar av staketet nu står längs husväggen (vår del av väggen).
I förrgår kom det så ett papper i vår brevlåda där det stod att styrelsen låg bakom beslutet och att vi hade till den 31 augusti att åtgärda nedanstående punkter:

 1. Det ser ovårdat ut – rätta till det och så hänvisas det till föreningens stadgar där bostadsinnehavaren skyldig att sköta om och vårda osv, osv
 2. Sätta upp gavelstaketet
 3. Ta bort dammen

1 det syns för fasen att vi håller på att jobbar med den och jobbar man med något kan det se lite stökigt ut under tiden. Det stökiga är inte i vägen för någon utan allt står fint uppradat mot väggen förutom jordhögen som är just en hög och den är från i år och 3 veckor gammal.
2 en del är borttagen så vi kan jobba med vår baksida, den delen står också fint lutad mot väggen.
3 varför sa dom ingenting redan förra sommaren, ordföranden ser allt och bor huset mitt emot oss på baksidan alltså. Det var även en hel del besök förra sommaren där det kikades och grejades både med det ena och det andra, inte en enda sa ett dugg om vår damm förra sommaren trots att den gloddes på både en och två gånger.
Banalt kanske men jag blev så ledsen och ingenstans i paragraferna står något om att man inte får ha någon damm. KA hade precis fått till bryggan och lade sista händerna på den. Blommrabatten vid dammens ena sida är jättefin och golvet där våra två små caféaktiga stolar med det lilla bordet klart, det saknades bara lite utjämnande jord och så gräset. Dammen ligger heller inte så nära husfasaden och kan därför inte vålla någon skada, varken vatten eller annan.
P.S det låter stort men det är litet men så fint tycker iaf vi och dom grannar som har kikat och kommenterat. Stol och bord är i plast och kostade 199:- och det kan bli fint det också. Lågbudget men med kärlek. D.S.
Update Monica:
Det går inte att svara på detta inlägg, jag får bara 403 fel och fattar nada. Provat en hel del gånger men ger upp.

Bookmark the permalink.

0 Comments

 1. Hej Carina!
  Finns det något värre än grannsämja?
  Det är så trist när folk inte kan vara raka i kommunikationen och säga till direkt, istället smyger dom omkring och går omvägar. Alla blir ju lidande på det sättet.
  Malmö… Vi åker upp till Göteborg på tisdag för att hälsa på mamma och stannar några dagar. Dålig timing mao, men det går fler tåg.
  Kram

 2. Hej Carina!
  Finns det något värre än grannsämja?
  Det är så trist när folk inte kan vara raka i kommunikationen och säga till direkt, istället smyger dom omkring och går omvägar. Alla blir ju lidande på det sättet.
  Malmö… Vi åker upp till Göteborg på tisdag för att hälsa på mamma och stannar några dagar. Dålig timing mao, men det går fler tåg.
  Kram

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.