Den lite längre med trevligheterna

från Malmötrippen blir så här.
Tisdag 25:e juli – dags att åka på vår minisemester. Vår granne och tillika kattvakt erbjuder oss skjuts till pendeln och det underlättar en hel del. Vi kommer i väg ordentligt med pendeltåget, tyvärr insåg vi att Mannfreds nyinköpta transportbur står kvar i hallen. Ringer Åsa och ber henne kolla upp vart vi kan få tag på en transportbur för lillfröken måste ha ett hus att sova i.
Tåget mot Malmö gick i tid och vi hade dryga 5 timmar att läsa och slöa innan ankomst. KA hade gjort iordning sallad som vi skulle äta men vi hade glömt något att äta med och också på så den salladen slängdes senare. Åsa mötte upp och vi tog bussen hem till henne för att dumpa av vår packning för att ta bussen mot Jägersro, ni vet häststället som vi ff inte sett något av förutom fasaden. Vi kom fram men klev av på fel hållplats så vi fick gå från motorvägen en bit, det såg liksom ut som en riktig öken – åtminstone på ena sidan 😉
Vi fann zoobutiken efter ett tags promenerande, bra träning – kanske. Vi kom därifrån med en bur som var aningen mindre men väl funktionell för ändamålet som var sovande samt ½ dag när vi skulle till Danmark några timmar.
Efter att vi kommit hem med buren tog vi en promenad för att vattna blommor. Det var en mysig promenad även om fötterna var bra trötta efteråt. Vi gick igenom 2 parker (rätta mig om jag minns fel) och såg på både vilda fåglar och burfåglar (agapornis = dvärgpapegojor som skällde på Mannfred). Promenaden slutade i Turning Torso området och en annan var så slut i fötterna så det blev bussen tillbaka hem till Åsa. Turning Torso (54 våningar högt och 147 lägenheter plus att man kan hyra översta våningen i 8 timmar för 3?,000:-) och området därikring var bra häftigt att se och HSB hade en damm där tom, mitt i området.
Åter hos Åsa blev det matlagning (Thewitch – kokta potatisar) och gissa vad gott det var med raclette. Vi åt och åt och så drack vi vin också, jag fick i mig en del för mycket och fick besöka toan, men trots det hade vi väldigt roligt med skratt och prat.
Onsdag 26:e juli – det tog tid för mig att klara av duschen (vin är gott men kanske bättre med mindre volym) men när väl det var gjort begav vi oss mot Danmark, rättare sagt tåget som skulle ta oss till Köpenhamn. Mannefredde fick stanna kvar och där hade hon det nog bäst och svalast även om tyckte att flocken skulle varit kvar också.
Det var rätt okej med tåget som bara tar ca 35 minuter från Sverige till Danmark. Delar av bron såg vi innan vi for neråt under vattnet. En underbart solig och också het dag och mina fötter hann knappt börja gå innan dom protesterade, (fel skor jag vet). Vi gick på Ströget och tog några avstickare hit och dit och så in i någon butik på vägen. Skor hittades till slut även om dom inte var perfekta men det gick bättre att gå för då hade jag nämligen börjat gå barfota, annat gick inte.
Vi var in i en butik, Systrene Grene (hette den väl ?) som var ganska kul med massor med fina saker i olika matchande färger, butiken var sval också och där köpte vi vatten och en liten påse med laktrits. Vi var inne på några större butiker och det var rätt kul med både alkohol, chocklad och annat på samma ställe. Jag som gärna äter med ögonen och dofter fick känna massor med goda dofter på bakverk. (Vi åt inte men att känna lukten kan räcka gott åt fantasin)
På våning 5 i en av butikerna åt vi en sen lunch/ tidig middag men så gott det var. Innan vi började titta runt där var jag inte ett dugg hungrig men då blev jag det när man såg allt det goda. Det var egentligen sista stället vi stannade på innan vi sedan landade på Centralstationen för resan hem. Vägen till stationen var lotsad av KA Jonsson och gissa om den var lång och inte ett fik så långt ögat nådde. Vi skulle nämligen ta en kaffe och äta riktiga danska wienerbröd men vägen KA tog innehöll inte ett enda sådant ställe.
Framme på stationen satte vi oss och skulle få i oss en kopp kaffe och ett wienerbröd innan vi tog tåget tillbaka till Malmö. Kaffet smakade väldigt gott och även wienerbrödet och vilan för fötterna var underbar. Vi klev upp och skulle gå mot tåget när jag såg att min väska var borta och den var verkligen borta så tåget blev inte vår anhalt utan Polisen på stationen. Det tog sin runda tid det också och till slut satt vi på tåget mot Malmö. Sorg, sådan sorg och total tomhet för jag hade allt i min väska inklusive mina dyra läsglasögon (jag kan inte läsa utan), presentkort till Strömma Kanalbolaget, passet, mitt Kanebosmink som jag både hade fått och något köpt själv, min älskade skinnplånbok, alla kort, nycklar och mina asthmamediciner osv, osv.
Det var den dagen och den slutade ganska trist men samtidigt hade det varit kul med resan till Danmark och kikandet runt omkring. Inte ett kort blev taget, KA tyckte inte det fanns något att fota. (Han är som han är och inte som han borde och jag älskar honom mest tack vare det antar jag).
Vi var alla ganska trötta så kvällen blev tidigare och välbehövlig även om det blev ett besök på Jourläkarcentralen innan godnatt, det för att få mina mediciner som fanns i min väska så att jag kunde ha asthmabesvär utan problem.
Torsdag 27:e juli – vi kom iväg rätt så skapligt i tid och gick via Möllevångstorget (Apoteket fanns där) och sedan fortsatte vi in mot centrala stan. Vi var inne på den fina ostbutiken och där fanns det godsaker och det luktade gott. Jag gillar det mångkulturella och det fanns defitnitivt där.
Framme i centralare delarna bänkade KA och jag oss på en glassbar med parasoll medans Åsa for iväg i ett äremde. Vi passade på att leta efter något liknande min ryggsäcksväska men gick bet i varenda affär vi kikade in i. Vi satte oss sedan vid glassbaren igen och bara njöt av skuggan och fläktandet. Mannfred tyckte det var skönt med skuggan och fick i sig en del vindruvor.
På vägen mot den guidade båtturen vi tänkte ta fanns där en liten smörrebrödsbutik och gissa vad god den där smörgåsen var och det var billigt också. Vi tog en runda med Rundan (som Paddan fast i Malmö) och hade fika i en picknickkorg. Det var mysigt att sitta där och guidas och Mannefredde var rätt så väluppfostrad och tajmade hennes visslingar ganska bra när guiden tog sig en paus och guiden log åtminstone, likaså en del av medressenärerna.
Efter båtturen tog vi oss förbi fiskehoddarna (små fiskstånd) och gick mot havet, dvs åt Turning Torso hållet. Vi kom nästan hela vägen när värmen och mina fötter var för mycket så då tog vi bussen hem till Åsa.
Efter återhämtningspaus och dusch åt vi räkor med ost och kex och drack ett glas vin. Det blev en mysig kväll med massor av givande prat och skratt. Så dags att tänka på refrängen för vi skulle upp tidigt för tåget hemåt. Godnatt!
Fredag 28:e juli – taxi ner till stationen och så vinka hejdå till Åsa och då halkar klockan av min arm och går för evigt sönder inuti. Tur att jag inte fixade ett nytt batteri till klockan som jag tänkt göra i Malmö. Det var avslutningen på Malmötrippen som trots tråkigheter ändå var väldigt givande och om vi inte avskräckt Åsa kommer vi gärna igen.
Tåget kom i tid till Stockholms Central och vi tog oss med pendel och buss vidare hemåt. En bra sak när vi kom hem var att jobbnycklarna låg på byrån i hallen. Strax efter att vi kommit in genom dörren knackar det lite försynt och vem skådar vi därom inte min systerson med flickvän som tydligen kommit till Kungsängen med fröken och sambo.

Bookmark the permalink.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.