Trasig bil = böter!

Bilen gick sönder och så har vi liksom böter. Vi har fri boendeparkering, alla har i hela området. Vi har fri besöksparkering också. Tydligen gäller skylten P utan tillägg enbart för parkering i 24 timmar, inte en sekund längre oavsett om det är FRI boendeparkering eller inte. Jag frågade hur dom gör när någon är sjuk, när någon åker på semester och annat där bilen inte flyttas varje dag. Då måste man skaffa tillstånd att stå längre än 24 timmar och jag ger mig fan på att ingen anna i vårt stora område känner till detta om de inte själva drabbats av böter och sagt det vidare. Enligt lag gäller enbart P för 24 överallt oavsett fri boendeparkering eller inte. Absurt när det ingenstans framgår att man endast får stå i 24 timmar.

Bookmark the permalink.

0 Comments

 1. Desirée: Vi har iaf lärt oss något nytt men det svider. Vi skall självklart överklaga så får vi se annars vete sjutton.
  Vi har aldrig haft särskilt stora problem här med dumpade bilar och enligt kontoret skall inte något bolag hantera parkeringarna i fortsättningen utan bostadsrättsinnehavarna skall få tillstånd för parkeringen och det kommer att ändra dom problem som tydligen varit och är med bolaget som sköter våran parkering.
  Nina: Det kan bli stora problem när bilar bara står och står men någon måtta får det för sjutton vara. Det kan gå med överklagan.
  Livet är fullt av oflyt mest hela tiden som det verkar för oss men vad fasen – kör hårt och gå på men ibland så undrar jag vad det är för mening med alla skit just här.
  Tack detsamma och du, saker blir trots allt det man gör dom till men våra försök att se det goda med all skit börjar faktiskt ta slut. Kanske inte försöken men orken mer.

 2. Desirée: Vi har iaf lärt oss något nytt men det svider. Vi skall självklart överklaga så får vi se annars vete sjutton.
  Vi har aldrig haft särskilt stora problem här med dumpade bilar och enligt kontoret skall inte något bolag hantera parkeringarna i fortsättningen utan bostadsrättsinnehavarna skall få tillstånd för parkeringen och det kommer att ändra dom problem som tydligen varit och är med bolaget som sköter våran parkering.
  Nina: Det kan bli stora problem när bilar bara står och står men någon måtta får det för sjutton vara. Det kan gå med överklagan.
  Livet är fullt av oflyt mest hela tiden som det verkar för oss men vad fasen – kör hårt och gå på men ibland så undrar jag vad det är för mening med alla skit just här.
  Tack detsamma och du, saker blir trots allt det man gör dom till men våra försök att se det goda med all skit börjar faktiskt ta slut. Kanske inte försöken men orken mer.

 3. På vår parkering är det fri parkering 72 timmar. När vår bil gick sönder så kunde vi inte flytta den och efter 14 dagar kom det en lapp i brevlådan om att bilen måste flyttas för annars åker man på böter. Vi fixade nytt batteri och
  flyttade bilen till platsen bredvid och sen var det ur världen. Rätt löjligt egentligen. Det är gratisparkeringar i hela området men bilen får inte stå på samma plats mer än 72 timmar. Minns när jag hade mina isoleringsperioder .. ibland avnände jag inte bilen på en vecka .. gick bara ut och körde till platsen bredvid. vad spelar det egentligen för roll? Fast det är klart.. om folk låter sina bilar stå i flera månader utan att bilen längre nyttjas ..
  ja, inte vet jag. Trist att ni haft sånt oflyt. Hittar inte orden för vad jag ska säga om det.
  Ha det så bäst och trevlig helg trots omständigheterna

 4. På vår parkering är det fri parkering 72 timmar. När vår bil gick sönder så kunde vi inte flytta den och efter 14 dagar kom det en lapp i brevlådan om att bilen måste flyttas för annars åker man på böter. Vi fixade nytt batteri och
  flyttade bilen till platsen bredvid och sen var det ur världen. Rätt löjligt egentligen. Det är gratisparkeringar i hela området men bilen får inte stå på samma plats mer än 72 timmar. Minns när jag hade mina isoleringsperioder .. ibland avnände jag inte bilen på en vecka .. gick bara ut och körde till platsen bredvid. vad spelar det egentligen för roll? Fast det är klart.. om folk låter sina bilar stå i flera månader utan att bilen längre nyttjas ..
  ja, inte vet jag. Trist att ni haft sånt oflyt. Hittar inte orden för vad jag ska säga om det.
  Ha det så bäst och trevlig helg trots omständigheterna

 5. Det visste inte jag om, att det fanns en sån regel.
  Fri parkering, 5 dygn är det där jag bor. Det är lagom. Innan den regeln kom till dumpades det både släpvagnar, husvagnar och skrotbilar på parkeringen.

 6. Det visste inte jag om, att det fanns en sån regel.
  Fri parkering, 5 dygn är det där jag bor. Det är lagom. Innan den regeln kom till dumpades det både släpvagnar, husvagnar och skrotbilar på parkeringen.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.