M&M Autoban

Ett bra verktyg för antispam, mot onda robotavsökningar och andra webdumheter som försigkommer därute. Jag hoppas bara ingen oskyldig blir spärrad. Det finns en kontaktadress så att jag kan "whitelista" någon som oskyldigt spärras. Det gäller alla sidor under Gökboet och dess subdomäner där sidorna går i php, tyvärr blir våra gästböcker inte skyddade med detta men kanske finns det annat att använda sig av i framtiden.

Personen som skapat detta har använt sig av Bad Behaviour som grund för det suveräna Bad Behaviour gör. Eftersom det inte går att installera med alla funktioner som del i Movabletype då det är ett cgi script och Bad Behaviour arbetar med php script är kombinationen helt suverän.

M&M Autoban kommer färdigt med Bad behaviour och det enda som behöver göras i Bad Behaviour är att skriva in kontaktadressen så att en oskyldig kan tas bort från spärren.

Lite jobb för den som vill kunna använda M&M Autoban är att skriva in includes på toppen av varje phpsida. Det görs ju relativt enkelt genom i MT lägga in includen i mallarna och sedan göra en rebuild av alla sidorna.

MM autoban och Bad-Behaviour

Bookmark the permalink.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.