Vi ses väl på Medborgarplatsen vid 17 tiden?

Ingen har väl missat vad som sker i Burma? Inte jag heller. I dag skall KA och jag in till stan och sälla oss till dom rödklädda efter jobbet. Jag tog på mig en röd blus för jag stödjer alla burmesers rätt till demokrati. Kanske gör vi ingen skillnad i dag men kanske i längden genom att visa den burmesiska regeringen att vi faktiskt stödjer folkets rätt till demokrati.

Jag har med oro väntat på militärens bruk av vapen mitt i folkmassorna men samtidigt har dom svårt att göra som dom gjorde förra gången. Då utan internet och digitalkameror. Nu är båda dessa något som är ett verktyg för många, tom en billigare mobil har en okej mobilkamera idag. Bloggarna finns också och dom sprids snabbt, sidor kan raderas men arkiven, feedsen och alla andra ställen informationen fastnat på finns kvar.

DN, ”Saffranrevolutionen” DN, SVD (tidningarna tystas och internätet fimpas)

…och vad gnäller vi över dag ut och dag in? Yttrandefrihet, frihet till eget tänkande, frihet att faktiskt ofta bete oss som idioter när vi istället borde vara tacksamma över det som är. Den som har blir väl egentligen aldrig nöjd.

Kom till stan om du kan.En sak bidrar du till, jag och alla andra och det är att visa det burmesisika folket att vi bryr oss om och stödjer deras rätt till demokrati.

Bookmark the permalink.

0 Comments

  1. Pingback: Arkiverat och glömt | Carina´s tankar – Tankeboken

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.