Valborg – och vad skall du göra då?

Vad vi skall göra vet vi redan men jag undrar vad du tänker göra? Du som vuxen menar jag alltså, du som kanske har tonårsbarn, du som förfasar dig över våra tonåringar/ungdomar överlag, du som faktiskt bryr dig om andra och du som bara föraktar den där konstiga generationen. Alla möjliga och omöjliga ”du” alltså och jag hoppas innerligt att fler gör som vi faktiskt skall göra, dvs ut och nattvandra.

Det finns gott om frivilliga organisationer som behöver vuxna (man måste inte ha barn i den åldern, man måste inte alls ha barn själv, man måste bara vara ansvarsfull vuxen och stå för rätt och fel = goda moraliska värderingar)

Gör skillnad och börja med att vägra langa. Stå upp för våra unga, ut och engagera dig. Du kan göra detta trots att du eventuellt är ute och kikar på en brasa eller äter en trevlig middag bara du avstår alkoholen först.

Tråkigt nog är det fint väder och det gör troligtvis natten ganska lång och intensiv på flera plan. Jag önskar trots det att vi som är ute och nattvandrar i natt inte skall behöva göra ett dugg för då har det troligtvis varit en bra natt med mycket motion och glada människor ute.

Det finns information för den som kan tänkas vilja närvara bland våra unga på Farsor och Morsor på Stan och http://nattvandring.se/ och så  finns ofta information på varje kommuns hemsida.

Ut och gå, bry dig om och stå upp för våra unga. Hoppas vi ses där ute och bara får en trevlig natt med mycket motion 😉 Lite om satsningen inför kvällen/natten kan du läsa om i SVD

Bookmark the permalink.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.