Dags för sista rycket med hemmet

Nu har vi en intensiv helg med jobb, jobb och åter jobb. På tisdag kommer besiktningsmannen och på torsdag har vi träff med banken. Vi vill ha bara ett bottenlån istället för botten och toplån och ny reglerna börjar gälla den 1 oktober.

Pga allt som hände i mitten på augusti och framåt och att jag knappt kunnat sova på nätterna har KA fått slita med det mesta själv när han varit ledig. När jag varit det har jag bara varit mentalt tom och helt slut i huvudet.

Pga av resan och allt har vi fått pussla ihop det med vad allt kostar att köpa hem osv och nu är det mesta i land men nu återstår allt arbete som ännu inte är gjort.

Vi borde ha nattvandrat men det finns inte en chans för då har jag ingen kropp i morgon alls 🙁

Johannesörtsthé har varit min räddning och dom sista 3 nätterna har jag iaf fått sova och jag ser ut som sju svåra år och ögonen är svullna som sjutton men det tar sig sa ,mordbrännaren. Enda aber med théet är att jag får springa på toa istället men somnar lika direkt som jag var uppe men KA köpte tabletter i dag så kanske det bekymret är borta.

Lite tufft med både övergångsålders symptom samt allt annat, lite kaka på kaka. 🙁

Förresten så trivs jag på mitt jobb och nästa månad får jag lite mer i månadslön 🙂

Planerna för helgen var många..

…men blev inte riktigt som var tänkt men det är ändå ok.

Smaka på Stockholm var en av dessa men nu sista dagen så inser vi att det blir inget av i år heller 😉 men i år av andra skäl än dåligt väder, tom plånbok osv, osv. 
Vi nattvandrade i fredags (hade planerat att gå i dag eftersom det behövs många för att hålla koll och försöka motverka alla falanger hit och dit) men eftersom det var medlemsmöte i fredags så fortsatte vi kvällen med vandring.
Det blev en lärorik afton med få incidenter och mycket folk. En bra kväll om vi bortser från min domnande vänstra skinka som smärtade och brände när jag försökte sitta och kroppen i övrigt som skrek värk 🙁
Tyvärr var kroppen helt slut och jag hade ont precis ”öbelallt” (som Julia säger) så det gick inte med något i går och absolut inget Smaka på Stockholm  men KA var flitig på altanen och jag och Gökarna Jonsson satt en stund på balkongen. Jo, vi var iväg och köpte mer trallvirke och det hjälpte jag till att ta emot och lasta på trots KA´s kraftiga protester 😉 
Planerna då var att ok vi drar in till Smaka på Stockholm i morgon då (i dag söndag) för i morgon måste väl ändå jag ha något att gå på tänkte vi.
Jo, mer kropp funkar i dag men vi lägger det åt sidan för i år och inser att kanske en lugn dag är bra så jag får ihop min arbetsvecka i stället. Kanske också hinna njuta av allt KA´s slit på altanen, han har bara 6 längder kvar.
Dags att sätta fart på dagen, solen skiner och det känns underbart trots värken 😉 
Kommer skattepengarna i veckan så kommer vi att kunna köpa utemöblerna vi så gärna vill ha också för till altan finns ingenting just nu.

Mitt i veckan har det redan hunnit bli

utan ett enda ord sedan Valborg.

Vi kom till stan innan vi skulle börja för att byta ett par jeans vi hittat till fröken Julia, modell häftig med både den ena och den andra detaljen. Det fanns rätt storlek på Cubus vid Sergels Torg. Pga detaljerna var normal storlek lite tajta och det skall det inte vara på en 15 (snart 16) månaders fröken.

Valborgsmässoaftons nattvandring gick hyfsat bra och insatserna var stora. Det blev en lång kväll/natt. Vi började klockan 18 i lokalen där vi delade upp oss i grupper. Efter kaffe och lite allmänna detaljer drog varje grupp iväg för att syna av en del ställen innan vi hade vår utsättning med polisen, soc, fältare och fler nattvandrare från Kungsholmen.

Mycket gående blev det (för min del betalade det sig både fredag och lördag med ont).

På grund av brandrisken fick en del brasor ställa in med ganska kort varsel och det gjorde att den naturliga mötesplatsen på många ”risk platser” uteblev.

Bra info, bra stämning och bra attityd gjorde att det gick ganska bra trots en del incidenter, särskilt vid och kring Fridhemsplan. Vet inte varför det alltid blir en naturlig krigszon i omgångar.

Efter många timmar var det äntligen dags att packa ihop och ta sig hem. Hem sent eller tidigt, klockan var efter 03:00 och med allt gående i bagaget somnade vi båda ganska gott.

Valborg, ungdomsfylla och motkrafter

I dag offentliggörs Farsor och Morsors nya hemsida*. Valet av dag är flera men det går att läsa om i pressmeddelandet som jag länkar till, Farsor och morsor – pressmeddelande.pdf.

Valborg är en bra dag att gå ut till press och med utskick till vissa valda mottagare. Platsen där det hela märks är Sergels Torg klockan 16. Kom gärna dit och om inte så kan du kika på den väldigt stora jackan och få lite information kring vad Farsor och Morsor gör, hur vi gör det och framförallt varför vi gör det.

Viktigt att notera att man måste inte vara förälder för att vara med och nattvandra utan namnet visar mer vad vi skall stå för när vi är där.

Denna vackra vårdag är det synd att det är just Valborg eftersom ungdomarna också lär vistas ute i större grad och med det också ökad ungdomsfylla som för en del får förödande konsekvenser. För en del ungdomar är det i dag alkoholdebuten görs och dom flesta vuxna har väl inte glömt sin egen eventuella debut eller hur illa saker och ting faktiskt kunde gå.

Maria Ungdom har mobiliserat och det har även övriga nattvandrare så jag hoppas vi ses på stan, där vårt gemensamma intresse hjälper oss att hålla en bra nivå på kvällen/nattens Valborgsfirande.

Rör på rumpan, låt bli alkoholen och kom med ut på stan.

Artiklar om helgen och umgdomsproblematiken:
8 av 10 tonåringar, Aftonbladet
Uthälld sprit skall stoppa fylleriet, DN
Att dricka hör bara till, DN
Polisen laddar för stök, SVD

*Jag är helt oskyldig till dess tillkomst och utseende men däremot
erkänner jag mig ”skyldig” både till att den ligger på Binero och att
webbutrymmet sponsras av Binero, det har dom (reklambyrån) tyvärr
missat att lägga in, rent pinsamt tycker jag då.

Jo, jag har också åsikter om att man använt flash då inte alla i målgruppen har sådan datorvana så att det redan är installerat eller inte vågar installera extra grejer, dom kanske också ligger på begränsad lina, osv, osv. Indexsidan borde ha igenkänning av om man har flash installerat eller inte och om inte skicka iväg till en annan index utan flash men med möjligheten att där välja om man vill installera flash samt länk till det. Men det är petitesser i sammanhanget men ändock inte eftersom det begränsar den kategorin besökare en hel del.

Märkligt också att i dag när man vill spamskydda det mesta inte har spamskyddade epostadresser ute samt att det inte länkar till sponsorerna. Sidan är helt enkelt inte WEB 2.0 anpassad.

Lönehelg kan bli en stökig helg på stan

men ovädret som rasade på kvällen gjorde sitt till för det var lugnt. Först trodde jag inte vi skulle kunna ta oss fram in till stan men det gick bättre än befarat och ju närmare stan vi kom desto mindre snö blev som var utbytt av blötare nederbörd.

Det blåste kallt och kändes som fy f*n skall vi ut och gå i det här ovädret. Inne i stan var det snöblandat med fläckvisa variationer. På Söder var det mer snö än blött och i centralare delarna var det rejält blött. Vi halkade runt en del innan vi ens var framme i lokalen.

Väl framme var det utsättning med info från dom olika stadsdelarna och polisen. Studentfesterna är redan igång, sedan några veckor tillbaka till och med, och för kvällen var det 3.

Efter fikat och utsättningen var det dags att bege sig. Några till Söder (vår grupp) och andra i centralare delarna. Tog T-banan till Slussen och sedan gick vi till Hornstull, gick och gick, vi halkade omkring och gled runt i ömsom vatten och ömsom sörja. Blött och blåsigt och känslan av att vad skönt knappt några ute. Tog tunnelbanan tillbaka till Slussen och sedan gick till Medborgarplatsen där det också var halt och sörjigt tillsammans med blåsten.

Åter till Plattan och vi konstaterade alla att det är lugnt, onormalt lugnt. När tom polisen sa det så kändes det som hemgången var nära. Vi bröt tidigare än vanligt och intog inte den sedvanliga hamburgaren.

Det var skönt att komma hem lite tidigare än vanligt.

Dags att dra

Nattvandring på tapeten, ett tag sedan sist, dåligt mående, fel schema och sluthet har gjort att det inte funkat på nästan 2 månader despair.

Kom iväg från jobbet 16 idag och det händer aldrig men nu kan jag inte säga det fler gånger för det har hänt.

P.S.Mannfred har nu lagt 3 ägg, sista kom under gårdags natten eller tidigt i går morse. D.S