När det återstår att välja mellan pest eller kolera

hur gör man då? Så enkelt val är det inte heller utan döden lurar runt hörnet om det vill sig illa. Med facit i hand per idag så har alla biverkningarna landat trots sannolikheten för det motsatta och att då få välja mellan Tysabri och att sjukdomen fortskrider i den takt den gör det är svårt.

Det finns så mycket som slagit så fel det bara kan per i dag och då med 1 på 1000 som dör av den låter inte lockande. Det finns stor påvisad livskvalitetsförbättring, men det finns så mycket att förlora.

Hur fan kan man välja när biverkningar ingen drabbas av drabbar en. Sannolikheten att man denna gång slipper det ingen annan drabbas av verkar långt borta.

Bookmark the permalink.

9 Comments

 1. Pingback: Arkiverat och glömt | Carina´s tankar – Tankeboken

 2. Tonårsmorsa: Tack för utmaningen. JAg skall göra den men inte just nu.
  Jag förstår inte var du får din energi ifrån men jag hade också sådan energi trots allt som skedde men nu är den bara borta.
  Kramar och tack.
  Carina

 3. Tuija: Sen som vanligt 🙂
  Tack. Det blev inte mindre jobbigt och just nu väntar vi bara. Måtte det bara vara något bra vi väntar på.
  Kramar Carina

 4. Ingrid: Jag frågar mig ofta detsamma och undrar vad som är fel egentligen. Du har helt rätt i att inte lägga beslutet i händerna på vården utan att följa det man känner/tror är rätt.
  Tyvärr är detta just nu av sekundär betydelse med tanke på att fröken har en cysta i halsen som dessutom förändrat karaktär på kort tid. Dödsångesten för henne är just nu ett faktum och nu är det bara väntan på att den skall tas bort och sedan väntan på provsvar.
  Själv är jag bara för trött, jag har tappat all ork, de thar varit för mycket på kort tid och energin har tagit semester.
  Du är bra du Ingrid och kul att du börjat skriva så det glöder igen. Ledsen att jag inte kommenterar men mina ord är som borta.
  Kramar Carina

 5. Jag är ledsen över att du har det tungt och svårt just nu.
  Hoppas du blir något uppiggad av en liten utmaning:
  http://tonarsmorsa.se/2008/10/23/utmaning-2/
  Värme och kramar!

 6. A: Det är inte särskilt svårt att trots allt välja när inget annat återstår men nog är det anka. Jag tror fröken har förlikat sig med tanken på att välja Tysabri eftersom det inte finns andra alternativ men nog skrämmer det trots allt.
  Tack för kramar, dom värmer. Detsamma till dig

 7. Men..vad händer vännen????
  Låter som om ni har det fruktansvärt jobbigt och svårt..Finner just nu inga ord, men du hör av dig! Finns här.
  kram, kram Tuija

 8. Varför måste allt elende liksom klistra sig fast i vissa familjer? Och hur kan man välja? Jag vet faktiskt inte, speciellt inte när så mycket står på spel. Men livskvalitet är viktigt med.
  Själv skulle jag inte lägga beslutet i händerna på vården för i sådana här fall vet de inte så mycket mera än vad du redan fått info om. Vi TROR att de gör det men precis som med Moa och shunten så visar det sig ofta att man mest kör på känn. De är inte mer än människor och är man tvingad att fatta ett beslut som gäller livet måste det vara noga förankrat i en själv. Det är jag absolut övertygad om.
  Skickar alla omtankar jag har!
  Kram,
  Ingrid

 9. Nämen vad säger du?!
  Det låter fruktansvärt!
  Suck…ibland känns det som om det nästan bara är elände i världen.
  Ja, vad ska man välja?
  Om man har facit vore det ju lätt.
  Det enda man kan göra är att gå på magkänsla och hoppas att det är det riktiga.
  Ibland är man i händerna på sjukvården eller andra där det bästa är att lita på dem.
  Många varma kramar
  /A

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.