Salem 2008

Vi var inte med i gårdagens aktiviteter av flera skäl varav ett var att KA arbetade och jag arbetade några timmar eftersom jag inte är på plats i morgon (min 3 cystoskopi skall göras då).

Med tanke på det som blev av gårdagen är jag ändå glad, trots att man som aktiv ute vid stora dagar/händelser lär sig väldigt mycket, att jag var hemma för det hade varit en hemskt lång dag eftersom oroligheter för konfrontationer inte försvunnit på kvällskvisten framåt natten. Min tanke var först att jag skulle vara med för att det är nyttigt och bra och det ger mycket men jag slog det ur hågen ganska tidigt i veckan och med tanke på idéer om både det ena och det andra som kräver helg så var det lika bra.

Jag var inte på plats så jag vet inget mer än det jag läst i media och följt, bland annat genom SVD.se´s Bambuser sändingar, SR och DN samt radiosändningarna som jag lyssnade på under eftermiddagen. Det är sorgligt, så djävla sorgligt säger jag bara. För info om Salemmarschen från Wikipedia

Uppdaterat: 7 december 19:25 och 25 december 10:21
Kostnaderna för gårdagens insats varier tydligen på flera miljarder miljoner (skall det vara) 😉 1,5 till 3,7 är ganska stor skillnad, se SR, DN och SVD men om jag slutar att driva om och med olikheterna i media så är det alltför kostsamt att skydda dom som skyddades och det är en del i det som jag tycker är det sorgliga. Jag tycker också att det är tragiskt att det i en demokrati är tillåtet med det demokratin slåss mot, lite moment 22 av det hela och ganska oförståeligt i sak om än inte alls för så fungerar en demokrati.

Bookmark the permalink.

7 Comments

 1. Pingback: Arkiverat och glömt | Carina´s tankar – Tankeboken

 2. Daniel: Varför använder du Gabriellas epostadress? Du har väl en egen adress antar jag och hoppas du inte använt Gabriellas utan lov eller för att eventuellt djävlas.
  Du tar en särskild grupp (Fittja Boys, och/eller dessa svans, som varit ledande i Fittja med omnejd) och använder det som standard för ditt argument, det gäller inte i hela landet. Ingen har heller sagt att det inte sker våldsbrott bland dom unga nysvenskarna/invandrare osv. Det handlar om att nazister använder det brott som skedde då som en orsak att manifestera och det sker i främlingsfientlighetens namn och det kan ingen komma ifrån, inte du och inte jag.
  Det handlar inte om att sörja om du inte är personlig vän eller haft en personlig relation med offret men visst kan man använda ord som sörja för att underlätta och motivera sig vara icke nazist. Om det gäller att protestera mot våldet så sker oprovocerat våld varje dag, varför inte manifestera mot det rent generellt då om det är din mening.
  Eftersom du skriver oss och inte är vänster så ingår du i den högerextremistiska sidan enligt dina egna ord och logiska slutsatser.
  Det är enkelt skrivet, ”Varför kan inte extremvänstern bara låta oss vara, så slipper det bli sammandrabbningar”? En del högerextremistiska grupper och individer i dessa grupper fotar och hänger ut med uppmaning till brott, hotar, trakasserar, begår våldsbrott osv, osv. Ingen extremist är bättre än en annan extremist oavsett höger eller vänster.
  Därmed inte sagt att ideologierna som grund är desamma, där är högern rent farlig med sina särskiljande åsikter och för att inte tala om tillvägagångsätten för särskiljandet.

 3. Det svenskfientliga våldet är mer utbrett än folk vet om (får reda på). Enligt Stockholmspolisens uppgifter angående anmälda ungdomsrån (bl a citerade i TV-programmet Fittja Paradiso den 24 februari) är 95 procent av rånoffren svenskar 13-15 år. 80-90 procent av gärningsmännen är invandrarpojkar. Det är klart att det behövs en manifestation mot det tilltagande våldet mot svenskar.Jag är absolut inte nazist, men har lika stor rätt att sörja och att protestera mot det som någon annan. Varför kan inte extremvänstern bara låta oss vara, så slipper det bli sammandrabbningar

 4. Pedro: JAg är lite sen av mig, förlåt det sena svaret.
  Skrattade gott åt miljarder för visst är det miljoner och inte miljarder 🙂 Lite snabb i fingrarna.
  Jag vet att NMR hindrades ganska rejält och hade vi varit där så hade vi funnits på plats trots det men det är ju lite annat, vi skulle inte demonstrera.
  Jag tycker det är fördjävligt att NMR som fått rätt att demonstrera inte kom fram. Polisens syfte är ju att hindra bråk, inte att främja rasism som det kan tolkas som många gånger. Jag tycker mycket om hur, var och varför men det är ett annat inlägg.
  Maskeringsförbudet gäller ju trots att jag kan förstå många som inte är där för att bråka ändå inte vill låta sina ansikten synas pga av fotandet från motståndarna och uthängningen på diverse hemsidor. Samtidigt tycker jag att när man kämpar mot dessa onda krafter så måste man stå upp för sin sak och inte dölja sitt ansikte. Med tanke på det som är i dag förloras en hel del trovärdighet genom att dölja sin identitet och man hamnar lätt i facket autonoma eller svans till desamma.

 5. Hej! De flesta av demonstranterna som skulle till Nätverket Mot Rasisms demonstration hindrades från att ta sig dit av polisen, så du hade troligtvis inte kunna ta dig dit ändå… och jag betvivlar att kostnaden uppgick till flera MILJARDER. Det jag hört är ca 3 MILJONER. 1000 gånger mindre dvs =)

 6. Åsa: Det jag tycker rent krasst är sorgligt är att vi i demokratins namn skyddar odemokratiska. Demokrati för mig (utan att gå in på ordet och dess betydelse vad gäller terminologi) är allas lika värde och rätt att få vara oavsett färg, form och preferens.
  Att det sedan skall kosta mina surt betalda skattepengar är sorgligt.
  Jag tycker det är absurt med hela systemet men i demokratins skall det vara så…

 7. Vad är det du tycker är sorgligt? Att de får hålla demonstrationen? Att det blir våldsamma motdemonstrationer?
  Lite nyfiken på ditt resonemang.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.