Vi är med ägg!

Mannfred har lagt ägg, ett fjuttigt litet ägg ligger det i holken. Jag har tagit kort och det såg så ensamt ut 🙁 Vi planerade inga bebisar och just nu låter hon som hon håller på att kämpa i holken. Hon har varit ute och flugit, ätit (hon äter som en häst) och i går vägde hon 193 gram men om hon sparat på ägg så är det inte så konstigt alls.

Hennes ljud låter lite läskigt, som att hon har ont men så har hon suttit och låtit i holken några dagar nu när hon suttit helt solo och Kurt utanför.

Hjälp vad gör vi?! Ingenting sa Pelle, dom sköter det själva och antagligen blir det ingenting men spännande ändå. 25 – 29 dagar tar det ca om det skall bli något.

Mannefreddes ljud gör ont i hela mig just och bara för det så slutade hon en stund. Tänk ändå att Kurt och hon faktiskt funnit varandra på alla plan 🙂heart

Bookmark the permalink.

6 Comments

 1. Ludmilla: Kul med ny besökare. Ja dryga 3 veckor, knappa 4 är ingen tid att vänta men vi hoppas att det INTE blir smått av skälen att då sitter vi här med massor av caiquar 🙁 eftersom vi har sådana krav på vart di små skulle hamna. Tror det finns få som oss faktiskt även om vi träffat på några.

 2. Annelie: Ja, spännande är det men jag hoppas verkligen att det INTE blir bebisar för då blir vi med många caiquar eftersom jag är som jag är när det gäller våra medlemmar. Jag ställer krav på blivande ny familj och det är väl ingen som står för dom, tror jag.
  Nu börjar KA och jag däremot oroa oss lite eftersom Kurt borde mata Mannfred men han har också satt sig att ruva på äggen så båda två sitter i holken hela dagen. I går när jag kom hem var ingen av dom ens intresserad att hälsa på mig vilket dom alltid gör. Mannfred kom ut en snabbsväng och då hann jag väga henne, 166, Kurt skall mata henne men han gör tydligen inte det 🙁 han ruvar också 🙂
  Vi måste hitta på något för det går åt massor av energi när hon ruvar.
  Kramar Carina

 3. Det låter jättespännande! 3 veckor är ju ändå en rimlig tid att vänta på kläckning!

 4. Åååh!
  Vad spännande det låter!
  😀
  Snart har ni kanske fågelbebisar.
  Ser framemot dina uppdateringar extra mycket nu!
  kramar
  /A

 5. Zazza: Hej, jag trodde du rymt 😉 skämt åsido, du fick väl mitt sms med äggnyheten? Mailade dig för länge sedan också men det kanske försvann någonstans.
  Visst är det kul, dom är verkligen ett par och ägget är bara ett bevis.
  Mannfredde har hållit på till och från med det där speciella ljudet under förra veckan också men det varade aldrig länge men det kändes ändå ont. I går kväll verkade det som ytterliggare ett ägg lagt sig redo att läggas. Gissa vad vi lärt oss mycket om hennes konstiga betende under dom sista veckorna iom att ägget kom bekräftade det jag först trodde, hon förberedde sig på det som komma skulle.
  Oavsett vad som blir av det lilla ägget och hennes eventuella blivande ägg så är det så spännande att dom så optimalt är ett par.
  Pussa på HerrBert, Shirley och Sessan och självklart också till Mr. J
  Kramar Carina som borde vara på väg ut genom dörren nu.

 6. Hej,
  Vad kul att de hittat varandra på alla plan!
  Om hon låter så förskräckligt borde du kanske kolla så att inte ägget fastnat och att hon inte får ut det.
  Kram från oss alla här i Ankarsrum

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.