Valborg, ungdomsfylla och motkrafter

I dag offentliggörs Farsor och Morsors nya hemsida*. Valet av dag är flera men det går att läsa om i pressmeddelandet som jag länkar till, Farsor och morsor – pressmeddelande.pdf.

Valborg är en bra dag att gå ut till press och med utskick till vissa valda mottagare. Platsen där det hela märks är Sergels Torg klockan 16. Kom gärna dit och om inte så kan du kika på den väldigt stora jackan och få lite information kring vad Farsor och Morsor gör, hur vi gör det och framförallt varför vi gör det.

Viktigt att notera att man måste inte vara förälder för att vara med och nattvandra utan namnet visar mer vad vi skall stå för när vi är där.

Denna vackra vårdag är det synd att det är just Valborg eftersom ungdomarna också lär vistas ute i större grad och med det också ökad ungdomsfylla som för en del får förödande konsekvenser. För en del ungdomar är det i dag alkoholdebuten görs och dom flesta vuxna har väl inte glömt sin egen eventuella debut eller hur illa saker och ting faktiskt kunde gå.

Maria Ungdom har mobiliserat och det har även övriga nattvandrare så jag hoppas vi ses på stan, där vårt gemensamma intresse hjälper oss att hålla en bra nivå på kvällen/nattens Valborgsfirande.

Rör på rumpan, låt bli alkoholen och kom med ut på stan.

Artiklar om helgen och umgdomsproblematiken:
8 av 10 tonåringar, Aftonbladet
Uthälld sprit skall stoppa fylleriet, DN
Att dricka hör bara till, DN
Polisen laddar för stök, SVD

*Jag är helt oskyldig till dess tillkomst och utseende men däremot
erkänner jag mig ”skyldig” både till att den ligger på Binero och att
webbutrymmet sponsras av Binero, det har dom (reklambyrån) tyvärr
missat att lägga in, rent pinsamt tycker jag då.

Jo, jag har också åsikter om att man använt flash då inte alla i målgruppen har sådan datorvana så att det redan är installerat eller inte vågar installera extra grejer, dom kanske också ligger på begränsad lina, osv, osv. Indexsidan borde ha igenkänning av om man har flash installerat eller inte och om inte skicka iväg till en annan index utan flash men med möjligheten att där välja om man vill installera flash samt länk till det. Men det är petitesser i sammanhanget men ändock inte eftersom det begränsar den kategorin besökare en hel del.

Märkligt också att i dag när man vill spamskydda det mesta inte har spamskyddade epostadresser ute samt att det inte länkar till sponsorerna. Sidan är helt enkelt inte WEB 2.0 anpassad.

Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.