Oj, oj vad man planerar men…

inte sjutton blir det som man tänkt sig riktigt. Gårdagen skulle bli si och så och – blev det inte. Kom nämligen på att momsrapporten skulle vara inne idag. Fattar inte att det är samma förbenade glömska som drabbar mig varje månad. Jag vet att rapporten skall vara inne vid nästan exakt samma datum varje månad och ändå blir det alltid i sista sekunden. Den blev iaf klar < vi kom iväg men vi orkade inte åka till stan utan vi valde Kista Centrum, vilken flopp.

Kista Towers/nya centrumet är verkligen överreklamerad även om det är tjusigt. Visst finns det många olika restauranger men, rättare sagt och? Vi gick genom hela alltet men fann ingenting särskilt i våra ögon. KA hittade iaf nytt batteripack till hans bärbara Doro, jobbets. Vi valde att äta i röran för vi var hungriga och maten jag fick var god, grillad regnbågsforell, men KA´s kebab var usel. Det var trots allt skönt att bara knata omkring, klappar såg vi inte röken av egentligen men det kan ha berott på att dagen var bra sen redan och vi, som vanligt, var trötta. (undrar när jag inte skall känna mig trött) Det var iaf roligt att göra något helt annat så där var det en stor vinst.

Vi valde att ha sovmorgon idag också
även om den inte blev lika lång. Redan i bilen på väg blev jag urförbannad. Post från vår bank där det helt plötsligt skall kosta att tex få in pengar på vårt bankgiro. Allt skall kosta extra förutom att företaget får betala en årsavgift för att ha ett bankkonto. Jag ringde banken när vi kom till jobbet och ifrågasatte hur dom kan göra på det här viset men fick till svar att allt kostar och det är förknippat med risktagande. Jag bara och?! Vi betalar en årsavgift och att bara ha betalningsmöjligheter är inte förenat med några som helst risker alltså kostar inte vi ett dugg. Jag lade också till att betalar man med bankkontot så dras pengarna samma dag men betalningsmottagaren får inga pengar förrän dagen efter. Betalar man med postgirot får betalningsmottagaren pengarna samma dag som dessa dras från kontot och det kostar gratis.

Även på Postgirot betalar vi en årsavgift på ungefär samma summa. Hur fasen kan banken ta betalt för att det sätts in pengar på kontot och när det betalas från kontot. Det slår kanske inte hårt mot stora företag som har helt andra betalningsupplägg men mot småföretagare slår det hårt. Just nu funderar vi på vad vi egentligen skall göra, vi får se men vi kommer definitivt att styra alla inbetalningar til postgirot hädanefter. Dagen slutade bättre iaf. Telemarketingen som vi hade möte om för ca 2 veckor sedan drar igång i morgon och en till ny kund har vi fått.

Det går ”sjukor” både här och där
och vi aktar oss noga från bacillerna. Fröken bor mitt emot och kompisens mamma (frökens hyresvärd) har fått kräksjuka, magsjuka eller vad det nu är. Herrskapet vi skall besöka i julveckan är sjuka nu. Jag vägrar bli sjuk och det går inte heller. Vi har inget motstånd alls just nu och det är ju det vi tänker bygga upp i lugn och ro under julveckan. Kom inte hit bacillerna!

Luciavaka, fylla och lite till
är väl kvällens normala mantra för många ungdomar. Minns min egen luciavaka och all fylla, jag var visserligen nyktrast av vårat gäng men ändå. I min och KA´s påbörjade relation nattvandrade vi många helger och alltid stroa ungdomshelger. En våldtäkt och en drunkning är dom allvarligaste sakerna om man inte räknar med grov misshandel och spritförgiftning som vi ingripit i. Farsor och Morsor på stan med röda respektive gröna jackor, det var roligt att gå och vi hade alla samma syfte, att stödja, dämpa och finnas till hands. En annan var helt rudis på droger och fick lära mig lukta på både det ena och det andra för att ha en aning om vad som kunde tänkas finnas lite här och där. Vi vuxna hade faktiskt roligt också. Jag och en kille, Affe, racade runt med ett barnvagnsunderede till ungdomarnas förtjusning. Några vuxna skämdes nog men vi hade roligt. Viktigt tycker jag att visa ungdomar att man kan vara galen och ha skoj spik nykter också och det hade vi ju 🙂

Tänk på att vara lite extra uppmärksam mot din omgivning, i närområdet där du bor, när du är ute och promenerar, lyssna extra noga. Det sker mycket bakom både fasader, dörrar och gardiner som ingen av oss kan förstå eller ens tro sker. Jag pratar om misshandel, våld i olika former osv som sker mer ofta under vissa särskilda kvällar och helger som tex Lucia faktiskt är. Gör din omgivning en tjänst och agera när du hör något som kan likna misshandel, hellre ett extra samtal i onödan än ett för lite. Låtsas inte INTE höra, det berör dig ändå vare sig du vill eller ej. Törs du inte vara den du är så ring anonymt. Bry dig om, det kostar egentligen så väldigt lite.

Nedresan är nu spikad så långt det är möjligt
Det blir den 20:e och på vägen dumpar vi en viss blå cykel hemma hos Tiina, ett litet stopp vid Söderköping och så ner till Göteborg. På lördag skall vi våldgästa Arto, julafton och annandagen är vi med mamma och familjen och sedan bär det av ner till Halland, och i bästa fall, en liten miniträff med några Succéare. Hemresan en natt i Göteborg och sedan hemma igen. ”Barnpassningen” (gökarna och sköldisarna) har vi löst hos Andreas, nu återstår enbart våra kära fyrbenta pälsbollar som vi till viss del har löst iaf.

Slut för minst en hel vecka 😉
med tanke på alla ord jag skrivit under en kväll. Natti!

Bookmark the permalink.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.