sjdif.exe och img1big.gif

har sökts på som tokig i vår domän, rättare sagt på webutrymmet. Sökningar har skett både på ordinarie domänen och subdomäner. Eftersom vi får felmeddelanden när ej funna sidor besöks eller, i detta fall, sökts så kom det en hel del sådana mail. Alla kommer från i sig samma ipadress. Jag visste inte heller vad det var för filer förrän jag sökte efter namnen på Google och då hittade jag bl.a på Sophos och på News.com.
Filerna som söks efter är trojaner som snor information om klickningar och koder bland annat. Vi har inga sådan filer och det känns bra. Började söka efter filerna i datorn och hittade inga heller mer än mina egna hittade sidor om filerna så det är ju bra. Man kan aldrig veta och det kändes ändå lite olustigt.
Eftersom jag misstänker att det är uppsåt som föranleder sökningarna kanske andra vill förebygga lite. Jag spärrar ut ipadresserna senare ikväll och hoppas att det inte drabbar någon legitim besökare men isf får det bli liksom på köpet. Alla börjar på 66.194.6.xx som är från Time Warner Telecom i USA. Vad fasen gör dom i vårt domän och söker. Kanske är företaget varken seriöst eller annat, vad vet jag, jag har bara internet och egen domän med felmeddelanden.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.