Blinda bilförare borde det vara skottpengar på #blogg100

Inte riktigt men jag är mer och mer övertygad om att alla som tar körkort skall tvingas köra MC antingen i simulator eller på bana. Där måste man utsättas för sådant som kan ske i trafiken. Kanske får vi bilförare som faktiskt tänker några varv innan man väljer att göra idiotiska omkörningar osv. Jag tänker på det jag skrev i går om att vara tacksam, jag är tacksam att inget allvarligt hände.

I går åkte vi till Matvärlden i  Jakobsberg och vägen dit gick hur bra som helst. Problemen kom när vi skulle åka därifrån. Min hoj var lite småseg i starten och dog bara så jag fick choka den och försökte hitta ”rätt” läge. KA är på min vänstra sida nästan i jämnhöjd med mig och vi är alltså på väg ut från parkeringsplatsen närmast Matvärlden. Då kommer det en idiot i bil (jo min gula övningsväst syns tydligt) och kör om mig på höger sida så jag och hojen välter. Idioten till bilförare stannade inte ens. Jag skadade mig inte mer än fick en sjudjäkla muskelsträckning i höger arm  som gör vansinnigt ont (strax nedanför axeln) och på vänstra sidan om halsen upp mot hakan. Jag försökte allt jag mäktade med att stoppa och KA hörde bara mitt NEJ i hjälmens komsystem. Tack och lov tog motorbågen emot både mig och Dragstaren.

Det kändes inte särskilt roligt att åka hemåt men det gick bra tills vi kommer till rondellen vid brandstationen i Jakan, då blir jag omkörd inuti rondellen av en idiot till taxiförare, inte bara jag, han tog både Ka och mig på insidan.

I morgon skall vi åka på en MCE grej till Sigtuna men jag vill åka i min helt egna takt och träna ordentligt och bli bra kompis med min Yamaha Dragstar XVS1100. Vi kommer iaf att mötas upp där och äta lunch och det skall bli riktigt roligt.

I dag har vi faktiskt åkt en lite längre träningsrunda trots att varken solen eller värmen märktes av särskilt mycket :(. Värmevästen gör sitt till faktiskt.

Inlägg 29 AV 100 #Blogg100

Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.