Bra eller dålig start

på en arbetsdag kan göra stor skillnad på hur dagen liksom artar sig. Min dag började bra hemma men inte som arbetsdag.
Väl framme på jobbet ”glömde” jag avaktivera larmet och det satte igång. Det blev lite hastigt in eftersom besöket redan kommit och jag fick bara bråttomt. Det gick snabbt att lösa med att ringa larmcentralen och ange kod så att det inte blev någon uttryckning. Det blev början på resten av dagen som nästan gick i samma anda.
Min jobbdator köptes ju på On Off och det är väl okej i sig men kvittot vi fick hade ingen moms specad så jag ringde för att begära ett riktigt underlag med moms. Kvittot står på företaget och ingen privatperson och enligt On Offs system så skall moms automatiskt specas då fick jag veta men så var ju inte fallet. Det enda sätt dom kunde hjälpa mig med var att jag fick komma in till butiken så skulle dom göra ett nytt kvitto där momsen fanns med.
Det fungerar inte ansåg jag utan dom skulle skicka över rätta uppgifterna eftersom dom är skyldiga att tillhandahålla ett sådant kvitto med moms. Jo, det visste dom men jag fick trots det åka in till den butiken för att få nytt. Det tar mig ca 3 timmar till den butiken och åter jobbet så det fungerar inte. Då kunde jag gå in i vilken butik som helst men då skulle det kosta 100:- för att få det dom enligt lag är skyldig att tillhandahålla och då, då djävlar blev en viss jag förbannad. I dag när jag inte är arg åker ett brev till On Offs huvudkontor med begäran om momsspecificerat kvitto och med lite annat i.
Puckon och puckat system Dom ansåg nämligen inte heller att dom visste om jag var rätt person eller ej och då ansåg jag att det framkommer inte av underlagen eftesom det står på företaget och inte på mig och jag är bara anställd och har alltså ingen teckningsrätt eller annat behörigt.
Vi får se vad som händer och fötter och OM det kommer en momsspecifikation eller ej.
Den andra saken var att jag skulle beställa mattor från en vanlig kontorsleverantör av bl.a kontorsmöbler och tillbehör. Saken var att vi skulle ha specificerade antal mattor av den sorten som såldes per löpmeter och så var det också det att det skulle vara samma färg. Då skulle vi få en rulle med totalt antal meter och få skära till mattorna själva. Det ifrågasatte jag och menade att om jag hade valt olika färger så hade jag fått rätt mått direkt och visst är det så. Jag menade att detta var samma sak, jag ville ha 5 mattor i olika mått men i samma färg.
Tåget går får fortsätta sedan!

Bookmark the permalink.

Comments are closed.